Film z TERA online Fuji&Myqu

Witam. Chciałbym zaprezentować wam filmik z moim udziałem oraz mojego dobrego kumpla Myqu(Piotrek). Na filmie jest przedstawiona walna na z Basilisk na 20lvl jest dość trudny ale za to przyjemny w walce. Mam nadzieje że zachęci was ten film do tej gry jeżeli jeszcze się zastanawialiście czy jest warta uwagi.Moim zdaniem JEST. Film może jakościowo nie jest na wysokim poziomie ale lepszy rydz niż nic.

Zapraszam do komentowania filmu.

Lepiej by wyglądało jak byś nagrywał z perspektywy maga.

A ogólnie grałem w tere i mam na jej temat jedno zdanie: "Non-Target jest do d*py"

Tyle z mojej strony.

No bo TERA to nie non target, oczywiście jeśli sztywno trzymając się rzeczywistego pojęcia "non target" i zasad jego działania. Zgadzam się z xyaz007, gdyby mag to nagrywał filmik byłby o wiele ciekawszy. No i od kiedy to mag tankuje ? Chyba fighter nie ogarnął tego, a szkoda. (;

No bo TERA to nie non target, oczywiście jeśli sztywno trzymając się rzeczywistego pojęcia "non target" i zasad jego działania. Zgadzam się z xyaz007, gdyby mag to nagrywał filmik byłby o wiele ciekawszy. No i od kiedy to mag tankuje ? Chyba fighter nie ogarnął tego, a szkoda. (;

Nie mów tak, bo zaraz Bladek Cie zje!

mod_ico.png
Bez offtopu. ;) -Revolutio

Po pierwsze jeżeli w party nie ma tanka z agro to będzie się agrował na healera chyba ze nigdy nie grałeś w normalne MMO. Twój problem po drugie następny filmy będą z perspektywy maga oraz wojownika ekran będzie podzielony na dwie części co pozwoli na zobaczenie akcji w 2 wymiarach. Jeżeli chodzi o no target to szczerze ci powiem jest to na prawdę zajebi... sprawa gdyż niestety co robić a nie target na moba i tylko skille F1->F2->F1->F3 i koniec jak na przykład w L2 co jest bardzo nużące jak dla mnie. Tutaj akcja dzieje się od początku walki do końca i musisz ogarnąć kiedy mob bije dany skill(w tym filmiku tego nie wyczaiłem). Tak po za tym grafika,klimat,skille,instancje są na bardzo wysokim poziomie. Grałem w wiele gier MMO ale ta jest chyba najlepszym pretendentem do wali o liczbę ludzi z WoW'em i nic po za tym.

@Aeth - To, że on ma kompletnie inne zdanie na ten własnie akurat temat za bardzo mnie nie interesuje. Szczerze to wątpię że grał w tą grę dłużej niż 36h, o ile grał w nią w ogóle, a z tego co pamiętam to grę wychwala już od ponad roku, jaka to ona nie jest piękna i wspaniała. Moim zdaniem nie oferuje niczego ciekawego, niczego godnego płacenia te 15$/m-c. Nie ma jeszcze mmo non target i długo nie będzie, zrobienie czegoś takiego to nie takie hop, dodając do tego przepiękną grafikę oraz otwarty świat jest to wręcz niewykonalne z obecnymi rozwiązaniami.

@HisGhostInTheFoG - Co do filmiku oczywiście czekam na inne, bardziej przemyślane z ciekawszych sytuacji. Bicie bossa ogląda się praktycznie w każdej prezentacji gry. Może jakieś pvp ? Może jakiś evencik/daily Q ? A może po prostu zgranie się i pokazanie zwykłego farmienia mobów w jakimś ciekawym tępie ? To jest Wasz kanał i tylko od Was zależy co przedstawicie, to mniej więcej będzie przedstawiało się w postaci subskrypcji Waszych filmików czy też samego kanału. (;

Nie ma problemu będziemy rozwijać swoją działalność w zakresie tej gry i może nie tylko. Chciałbym aby mój kanał pomagał graczom w decyzji grać czy nie grać w TERA online( i nie tylko).

Małe PvP tak szybko zrobione: http://youtu.be/nlpzfW_cNfQ

Ja mam jedną albo i dwie podpowiedzi. Nagrywaj w 720 p przynajmniej iii niech leci dźwięk z gry a nie jakieś ruskie pierdy. Jak chcesz pokazać grę w pełni to filmik musi być dobrej jakości i z dźwiękiem z gry bo nie każdy zechce oglądać filmik gdzie jest muzyka, której owy oglądający nie trawi.

Ok. Dziękuje za podpowiedz na pewno do tego się dostosuje. Moim najporszym problemem jest to że jak nagrywam to z kumplem siedzimy na skaypie i bardzo głośno go słychać niestety:/Właśnie może wiesz jak to ominąć nagrywam frapsem.

@Aeth - To, że on ma kompletnie inne zdanie na ten własnie akurat temat za bardzo mnie nie interesuje. Szczerze to wątpię że grał w tą grę dłużej niż 36h, o ile grał w nią w ogóle, a z tego co pamiętam to grę wychwala już od ponad roku, jaka to ona nie jest piękna i wspaniała. Moim zdaniem nie oferuje niczego ciekawego, niczego godnego płacenia te 15$/m-c. Nie ma jeszcze mmo non target i długo nie będzie, zrobienie czegoś takiego to nie takie hop, dodając do tego przepiękną grafikę oraz otwarty świat jest to wręcz niewykonalne z obecnymi rozwiązaniami.@HisGhostInTheFoG - Co do filmiku oczywiście czekam na inne, bardziej przemyślane z ciekawszych sytuacji. Bicie bossa ogląda się praktycznie w każdej prezentacji gry. Może jakieś pvp ? Może jakiś evencik/daily Q ? A może po prostu zgranie się i pokazanie zwykłego farmienia mobów w jakimś ciekawym tępie ? To jest Wasz kanał i tylko od Was zależy co przedstawicie, to mniej więcej będzie przedstawiało się w postaci subskrypcji Waszych filmików czy też samego kanału. (;

a wiesz ,ze jaj mam w d*pie twoje zdanie kolego? Gralem w nia i slyszalem zanim ty pierwszy raz przeczytales o niej na mmorpg wiec nie pisz pier**l bo zal mi osob twojego pokroju , 15 latkow z wyimaginowanym ego;] ? I jak chcesz cos pisac , mowic na moj temat nie znajac mnie, pierw przyjedz poznaj a , pozniej bedziesz udawal , nethoolsa :)

Aeth , udajesz trola podsysajac pyskowke?

Filmik slabo nakreceony jak chcecie moge z wami ponagrywac:)

@w HD napewno nie nagra bo widac ze TERA nie chodzi mu plynnie , zeby nagrywac TERE w HD musisz miec minimum , HD6850 , i5 2500 i 8gb ram:)

Nie wiem czym on to nagrywa ale jakims programem... .

HisGhostInTheFoG @ Jezeli nagrywasz frapesem daruj go sobie . Sony vegas to teraz jeden z najlepszych programow do nagrywania. Fraps zjada ogromna ilosc ram + zajmuje XXXXXX miejsca na dysku przy nagrywaniu.

Dzięki wszystkim za pomoc widzę że chcecie mi jakoś pomóc. Bladek jak coś właśnie ściągam Sony Vegas i wydaje mi się lepszym programem.Dzięki. A jeżeli chodzi o filmiki to nie ma problemu właśnie wstawiłem film z instancją na 20lvl ale pod koniec miałem problem z netem(brak neta) i nie będzie końcówki przy zabiciu Boss'a. Mam nadzieje że pomożecie mi w promowaniu mojego profilu bardzo mi na tym zależy.Dzięki wszystkim za wszystko a na koniec link to obejrzenia może to wam się spodoba.

- miłego oglądania
Dzięki wszystkim za pomoc widzę że chcecie mi jakoś pomóc. Bladek jak coś właśnie ściągam Sony Vegas i wydaje mi się lepszym programem.Dzięki. A jeżeli chodzi o filmiki to nie ma problemu właśnie wstawiłem film z instancją na 20lvl ale pod koniec miałem problem z netem(brak neta) i nie będzie końcówki przy zabiciu Boss'a. Mam nadzieje że pomożecie mi w promowaniu mojego profilu bardzo mi na tym zależy.Dzięki wszystkim za wszystko a na koniec link to obejrzenia może to wam się spodoba. - miłego oglądania

Słabiutko z jakością na dzisiejsze czasy ;s

To mój live stream już ma lepszą jakość przy moim słabym uploadzie ;P

Masz tu przykład:

http://www.twitch.tv/seigis/b/312112434

A, co do nagrywania to polecam Dxtory, przy dobrej konfiguracji nawet nie zobaczysz żadnego spadku w FPSach ;)

Tak , nie spada w ogole ale ogladac sie nie da bo to jedna wielka klatka? chyba ze cos zle mam ustawione?

mod_ico.png
Następne posty, które będą jako offtop lub spam zostaną nagradzane warnem. Nie musicie cały czas na siebie wyjeżdżać kto lubi jaką grą i dlaczego. -Revolutio

ja tam mam wszystko ok ale sorry za te filmy 2 pierwsze bo nie wiedziałem jak ustawić jakość HD teraz już wiem następna CBT będzie w lepszej jakość. Mam także w przyszłości pokazać także gameplaye z innych gier np Patch of Exile i nie tylko. pozdrawiam

a jakość będzie taka jak ten film albo nawet lepsza

Tak nie spada w ogole ale ogladac sie nie da bo to jedna wielka klatka? chyba ze cos zle mam ustawione?
 Następne posty, które będą jako offtop lub spam zostaną nagradzane warnem. Nie musicie cały czas na siebie wyjeżdżać kto lubi jaką grą i dlaczego. -Revolutio 

Revolutio ,ze co ? Kto cie mianowal modem bez znajomosci czytania? Napisalem , ze jest jak napisal ale cos mam zle ustawione:|

Co do filmikow , w sony vegasie mozesz ustawic tak aby nie bylo czarnych bokow.

mod_ico.png
Ehh... Napisałem to w twoim poście, bo twój był ostatni! Więc mi nie pisz, że coś źle zrobiłem. Miałem napisać w pierwszym poście, żeby ludzie przestali spamować? Weź się zastanów. Wpisałem w twój post, bo był ostatni tak jak pisałem i każdy kto będzie chciał dodać odpowiedź będzie to widział. A co do znajomości czytania to daruj sobie. -Revoltuio

Pisze tutaj gdyż nie chce robić już innego tematu(spam). Mam problem ponieważ gdy nagrywam film programem Dxtory to zajmuje on mi ponad 13Gb(ok 5min nagrania) i właśnie nie wiem dlaczego może ktoś będzie wiedział gdzie coś zmienić w opcjach bo szukałem w necie i nic o tym nie ma. Dzięki i pozdrawiam

Pisze tutaj gdyż nie chce robić już innego tematu(spam). Mam problem ponieważ gdy nagrywam film programem Dxtory to zajmuje on mi ponad 13Gb(ok 5min nagrania) i właśnie nie wiem dlaczego może ktoś będzie wiedział gdzie coś zmienić w opcjach bo szukałem w necie i nic o tym nie ma. Dzięki i pozdrawiam

Nie zmieniłeś kodeka w jakim nagrywa dxtory, więc nie dziw się (standardowy zabiera tyle* miejsca, co fraps), że tyle miejsca zajmują Ci filmy ;>

Najlepiej zainstaluj jakiś pakiet lub sam kodek h264, w Dxtory wyszukaj x264vfw (jak dobrze pamiętam, bo teraz nie jestem w domu), przy dobrych ustawieniach będziesz miał super jakość i filmy nie będą już Ci tyle miejsca na dysku zajmować. ;)

Jak sobie nie poradzisz, to napisz na pw, a wyślę Ci ss-a z moimi ustawieniami video w dxtory, jak wrócę do domu.

@Edit

Sprawdź to:

http://sourceforge.net/projects/x264vfw/

Spoko zainstalowałem kodek h.264 ale program mi go nie wykrywa trzeba go gdzieś wkleić czy jak ?

Witam. Chciałbym zaprezentować wam filmik z moim udziałem oraz mojego dobrego kumpla Myqu(Piotrek). Na filmie jest przedstawiona walna na z Basilisk na 20lvl jest dość trudny ale za to przyjemny w walce. Mam nadzieje że zachęci was ten film do tej gry jeżeli jeszcze się zastanawialiście czy jest warta uwagi.Moim zdaniem JEST. Film może jakościowo nie jest na wysokim poziomie ale lepszy rydz niż nic.

Zapraszam do komentowania filmu.