Filmy romantyczne

Witam

Więc tak, zaproponowałem koleżance że pobiorę jej kilka filmów, i teraz tak, ją interesują filmy romantyczne, a ja niestety z tą tematyką filmów mam mało do czynienia... Więc prosiłbym was o podanie kilku ciekawych filmów romantycznych, zależałoby mi na filmach troszkę nowszych, tak od 2007 roku do 2012, i było by super gdyby dany film mógłby obejrzeć zarówno, chłopak i dziewczyna... ^^

Z góry dzięki za pomoc... ^^

Ahm...Więc chcesz jej zaimponować, że jesteś uczuciowy i ogladasz romanse :P? Najlepsze by były chyba komedie romantyczne, co nie? Nie wiesz może, czy ona oczekuje czegoś w stylu Titanic'a, czy może jednak coś...hmmm...luźniejszego?

@Karthas tam na dole: Też racja, popieram ;].

Polecam zabrać ją do kina i już na wstępie jesteś bardziej do przodu.

Tajemnica Brokeback Mountain (melodramat) :D

I że nie opuszczę (fajny melodramat)

Listy do M (komedia romantyczna, UWAGA POLSKI FILM!)

Narzeczony mimo woli (fajna komedia romantyczna)

Wypad do kina już jej zaproponowałem, jednakże w ten weekend jej nie pasuje, więc muszę się ograniczyć do filmów na DVD, a ona z tego co wiem lubi romanse typu Kopciuszek: W Rytmie Miłości, szczerze nie wiem czy to komedia romantyczna czy co, ale myślę, że komedię romantyczne też mogą być... A na ten moment mam zamiar pobrać:

Narzeczony mimo woli

Ps. Melodramaty odpadają, a co myślicie o Kwiaty na Poddaszu, stary film, i raczej nie jest to romantyczna tematyka, ale sam widziałem go kilka razy, i bardzo mi się podobał... ^^

Z góry dzięki za pomoc...

Narzeczony mimo woli, to bardziej komedia niż romans.

Jak chcesz "zaimponować" dziewczynie filmem, to polecam Marley i ja.

Ok dzięki...

Polecam "Wciąż ją kocham" z 2010 roku :) dziewczyna będzie płakać^^

OK, to mam już 2 filmy, czekam jeszcze na inne wasze propozycje...

Przed wschodem słońca (Before Sunrise) z Ethan Hawke, lap link na FW - http://www.filmweb.pl/film/Przed+wschodem+słońca-1995-4095

Bardzo dobry film, niesmaowita wymiana mysli, czasem bez uzycia slow. Nie wiem czy taki film wam sie spodoba, bo to jedna wielka rozmowa na temat... Wszystkiego i niczego. Moja ulubiona scena z tego filmu -

500 dni milosci, to chyba jedna z najbardziej oryginalnych komedii romantycznych, jakie przyszlo mi ogladac. Co ciekawe i ostatnio mniej spotykane, tematyka filmu nie oscyluje w klimatach seksualnosci gimnazjalistow, nie lawirujemy to pomiedzy sprosnymi zartami i tak dalej. Film jest jakby wycieczka przez stan milosci, poczawszy od zauroczenia, a skonczywszy na rozczarowaniu i zapominaniu. Jedna z fajniejszych produkcji tego typu, szczerze polecam. FW: http://www.filmweb.pl/film/500+dni+miłości-2009-480762

trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=sYgr_iGATB4

Ok dzięki, Dzz filmy które podałeś na pewno pobiorę...

I przy okazji przypomniał mi się świetny film a mianowicie, Szkoła uczuć... ^^

A ja polece:

-Poznaj moich rodzicow/ rodzinke/ojca - cała seria miażdzy system.

-50 pierwszych randek .

-Moje wielkie greckie wesele.

-tesciowie.

-sposob na tesciowa.

To sa jedyne filmy z gatunku, co bardzo lubie ogladac, mysle ze ktorys ci sie spodoba ;)

Ok Frosty, sprawdzę... ^^ dzięki !!!

Witam

Więc tak, zaproponowałem koleżance że pobiorę jej kilka filmów, i teraz tak, ją interesują filmy romantyczne, a ja niestety z tą tematyką filmów mam mało do czynienia... Więc prosiłbym was o podanie kilku ciekawych filmów romantycznych, zależałoby mi na filmach troszkę nowszych, tak od 2007 roku do 2012, i było by super gdyby dany film mógłby obejrzeć zarówno, chłopak i dziewczyna... ^^

Z góry dzięki za pomoc... ^^