Final Fantasy Online

Witam, jako iż średnio znam się na kompach, to chciałem was zapytać czy na tym sprzęcie mogę spokojnie grać FFO?

Intel Core i7-5500U CPU 2.40 Ghz

RAM 4 Gb

AMD Radeon R9 M375 - 4 Gb

I druga sprawa, jak wygląda populacja w ów grze, jest sens aktualnie zaczynać?

Najpierw pomyslalem, ze "Final Fantasy Online" to jakas nowa gra, ale chodzi Ci pewnie o FFXIV?

Tak, pójdzie Ci bezproblemowo.

Tak, warto zaczynać, o ile lubisz tradycyjnego MMORPG'a.

Tak miałem na myśli XIV, przepraszam za wprowadzenie w błąd i zarazem dziękuję za szybką odpowiedź :)

Możesz pobrać darmowy trial umożliwiający grę do 20 levela przez 2 tygodnie. Przy podanej specyfikacji gra powinna bezproblemowo odpalić, jednak możesz dzięki temu zobaczyć czy na pewno nie będziesz mieć żadnych kłopotów np. z FATE'ami (odpowiednik dynamic events np z GW2) lub dungeonami (pierwszy jest już na 16 lvl)

Populacja wciąż jest spora, czasami są chwilowe kolejki na serwery. DPS oczywiście na dungeon czeka najdłużej, ale dla tanka znalezienie party trwa mniej niż 5 sekund.

Teraz w Google rzuciło mi się w oczy że gra jest P2P, czy ja coś źle przeczytałem, i gra jest B2P, proszę powiedzcie czy po kupnie gry na steam, będę musiał płacić jeszcze jakiś abonament?!

FF14 jest gra p2p :)

Ogólnie po kupnie gry masz miesiąc gry za darmo, ale później musisz sobie dokupować pre-paid'y dające po 2 miesiące dodatkowej gry. Dodatkowo absolutnie nie polecam kupować gry na steam, bo będą Cię dymać na kasę, tylko zwykła wersja do "mogstation". Co do populacji:

61c3252f3b.jpg

To ludzie, którzy zebrali się na głupi Hunt S, czyli takie pseudo world boss'y, które nie są w sumie nikomu do niczego ważniejszego potrzebne, ostatecznie graczy było 3x tylu (Większość nicków się nie wczytała, bo za dużo ludzi w jednej kupce stało, widzisz tam sporo graczy bez nicków nad głowami).

Witam, jako iż średnio znam się na kompach, to chciałem was zapytać czy na tym sprzęcie mogę spokojnie grać FFO?

Intel Core i7-5500U CPU 2.40 Ghz

RAM 4 Gb

AMD Radeon R9 M375 - 4 Gb

I druga sprawa, jak wygląda populacja w ów grze, jest sens aktualnie zaczynać?