Final Fantasy pytania nowego

Witam

Jako że chce zacząć przygodę z Finalem

Mam pare pytań

1. Jak działa abonament,ile kosztuje i czy działa tak jak w np.Wow że możesz opłacic walutą w grze

2. Czy serwery ps4,ps3 i PC są zintegrowane że np. Kupie podstawke na pc i ps4 i mogę grać tą samą postacią

3. Czy serwery wieją pustkami na pc i ps4? I czy wygodnie gra się padem

Z góry dziękuje za odpowiedzi

1. Płacisz za czas gry, 30 dni ~50zł

2. Tak

3. Nie, jest sporo ludzi. Sam nie gram padem ale w FC mówią że dopóki to nie jest healer (zwłaszcza w PVP) to jest OK.

1. Kupujesz czas gry "z góry" i jedziesz. Możesz np. kupić kartę prepaid na 2 miesiące, albo zapłacić kartą/paypalem bezpośrednio na MogStation. Nie ma opcji zapłaty za walutę z gry.

2. Serwery są te same dla wszystkich platform, niestety musisz kupić grę 2 razy, jeśli chcesz grać i na PC i na PS4 (wsparcie dla PS3 zakończyło się z wyjściem dodatku).

3. Ta gra jest wręcz stworzona pod pada. Na początku gry wybierasz sterowanie, które po wybraniu pada przeprowadza Cię przez proces konfiguracji go. Oczywiście, w miarę gry sam zauważysz, że potrzebujesz pobawić się ustawieniami (tu uwaga na zdradliwą opcję "lock on target", która automatycznie jest włączona) ale spokojnie to ogarniesz pod własne preferencje jak już trochę pograsz. Ludzi jest sporo, choć jak w każdym MMO siedzą na najnowszych mapach. Instancje dobiera z Data Center, na którym grasz (czyli z kilku serwerów).

Ad.3 Co do pada - po osiągnięciu lvl 70 każda klasa ma 25-30 skilli, pomijając sytuacyjne, nadal zostaje sporo skilli, którymi się normalnie gra (są "w rotacji")

Gra na padzie jest świetnie rozwiązana (sam gram na padzie), ale ... w trakcie wykonywania ruchu nie wciśniesz skilla położonego na lewej części pada. Będzie to mniej lub bardziej dokuczliwe w zależności od klasy i stopnia trudności instancji i nie do końca da się coś z tym zrobić (po prostu części skilli się nie zagra w ruchu).

Co do gry healerem na padzie - nie wiem czy Forv gra healerem na padzie właśnie, ale wiem, że kilku healerów gra tak z dobrym rezultatem.

Witam

Jako że chce zacząć przygodę z Finalem

Mam pare pytań

1. Jak działa abonament,ile kosztuje i czy działa tak jak w np.Wow że możesz opłacic walutą w grze

2. Czy serwery ps4,ps3 i PC są zintegrowane że np. Kupie podstawke na pc i ps4 i mogę grać tą samą postacią

3. Czy serwery wieją pustkami na pc i ps4? I czy wygodnie gra się padem

Z góry dziękuje za odpowiedzi