Witam serdecznie.Właśnie zakupiłem sobie Final Fantasy XIV ponieważ nie ma już nic ciekawego na rynku gier MMORPG i postanowiłem trochę zainwestować w coś sensownego i ciekawego. Swojej przygody tak na prawdę jeszcze nie zacząłem bo czekam na kumpla z którym będę wspólnie grał. Mam do was pytanie czy są jakieś osoby które grają w owy tytuł jeżeli tak to na jakim serwerze i może byśmy zagrali wspólnie oraz znajdą się osoby które wyjaśniły by mechanikę gry itp.
Final Fantasy XIV co z czym
na tym forum nie ma żadnych osób które grają w FFXIV nikogo nie stać na tą grę ??
nie ma nikogo, pytałem już kilka razy o ten tytuł. Tobie z racji niczego ciekawego na rynku mmo polecam jakieś dobre single ogarnąć dopóki wildstar nie wyjdzie:)
Osobiście FF XIV jest bardzo fajne i szczerze ci powiem że bardzo mnie wciągneła szczególnie fabuła oraz możliwości klasowe.
Ej no, ja gram xD
Serwer Moogle. Nie jestem jakimś specem, (white mage 41lvl) ale zawsze mogę spróbować jakoś pomóc, objaśnić dungeony. Mogę z Wami zagrać nawet od 1 lvla, wezmę jakąś inną klasę.
Też gram (no w sumie to grałem przez darmowy miesiąc) - a na dniach planuję dokupić kluczyk (na +2)
Postaci nie mam zbytnio rozwiniętej, bo niestety nie miałem poprzednim razem ani czasu ani zacięcia
Forvsol -jesteś w jakiejś gildii? Ewentualnie podaj namiary na jakąś postać, bo pomocny healer bardzo by mi się przydał (sam gram tankiem, choć zastanawiam się ewentualnie nad skręceniem w Lancera)
http://na.finalfantasyxiv.com/lodestone/character/2280595/
a odnośnie cen, to warto wspomnieć że właśnie jest wyprzedaż na Amazonie - edycja zwykła 15$, kolekcjonerska 25$
Jbc, to ja gram z Fujim na Pheonix'ie.
dokładnie my zaczęliśmy na Pheonix i zapraszamy innych do wspólnej gry czym więcej tym lepiej
dokładnie my zaczęliśmy na Pheonix i zapraszamy innych do wspólnej gry czym więcej tym lepiej
No cóż co kto lubi - życzę miłej gry.
Ja zostanę jednak na Moogle, czyli serwerze na którym siedzi 90% polskiej społeczności
Tak na rozluźnienie - komentarz "Hitlera" odnośnie patcha 2.1 który wszedł na serwery kilka dni temu
Niestety bardzo trafny
Ja także gram na moogle mój nick to Herigar Rognvald. Aby nie zaczynać nowego tematu od którego jest PVP ?
Ja w to grałem do czasu dojścia do end-game. Z takim opóźnieniem jakie mam gra jest dla mnie po prostu niemożliwa, bardzo trudno jest unikać skilli bossów, które zabijają Cię na hita. Skill widzę 2s przed uderzeniem kiedy moja reakcja + ping = dead.
Arena PVP zaczyna się od 30 lvl. Zevisto, przed patchem rzeczywiście tak było. SE było świadome problemu, i w 2.1 zwiększyli częstość sprawdzania położenia postaci z bodajże co 2s do 0.3s. Tak więc wpadanie teraz w osławione 'Plumy' tytana jest naprawdę żenujące. Aczkolwiek naprawa tego 2 miesiące po premierze jest nie małym strzałem w stopę. James mało ludzi udziela się tutaj, ponieważ jest polska strona poświęcona tylko i wyłącznie FFXIV z poradnikami,wszystkimi eventami itp. i większość ludzi z niej korzysta. Reklamy robić nie będę, jak ktoś chce adres to priv. Jeśli macie jeszcze jakieś pytania to chętnie na nie odpowiem- postaram się częściej zaglądać na forum
Jak aktualnie sytuacja wygląda w grze? Warto sie nią zainteresować i zainwestować w nią trochę kasy i czasu?
Jeśli spodobał Ci się WoW i nie oczekujesz "new-gena", to warto. Jest to po prostu bardzo dobrze zrobiony typowy themepark mmo.
Witam serdecznie.Właśnie zakupiłem sobie Final Fantasy XIV ponieważ nie ma już nic ciekawego na rynku gier MMORPG i postanowiłem trochę zainwestować w coś sensownego i ciekawego. Swojej przygody tak na prawdę jeszcze nie zacząłem bo czekam na kumpla z którym będę wspólnie grał. Mam do was pytanie czy są jakieś osoby które grają w owy tytuł jeżeli tak to na jakim serwerze i może byśmy zagrali wspólnie oraz znajdą się osoby które wyjaśniły by mechanikę gry itp.