Ktoś tam gdzieś wspomniał, że jeśli chcę to mogę pytać tak więc korzystam z tej opcji
Na tę chwilę moja główna klasa to Maruder na 31lv.
1. Czy skupić się najpierw na wbiciu 60lv (mam Heavensward) i zadowolić się ekwipunkiem jaki znajduję po drodze? Czy kompletować coś już w trakcie?
2. Jest sens zbierać/odkładać jakieś przedmioty na moim obecnym poziomie? Jak do tej pory to co znajduję to sprzedaję.
3. Kierować się w stronę jakiegoś konkretnego ekwipunku bądź broni? Jest coś takiego jak najlepsza konkretna broń dla wojownika czy po prostu wedle uznania?
4. Dołączyłem do Grand Company Maelstrom. Jest sens do końca awansować w ich hierarchii i zbierać seals czy to tylko taka ciekawostka, na którą nie warto tracić czasu?
5. Bawić się na Gold Saucer czy też pominąć? Ma jakieś większe znaczenie to miasteczko chociażby na wzór z FF7?
6. Mam teraz 31lv a linia fabularna znajduje się na 21. Jest sens robić całą tonę subquestów czy na spokojnie dojadę już do końca bez tzw. punktowania?
To tyle. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś w miarę zaznajomiony z grą chciał odpowiedzieć na te pytania.