Final Fantasy XIV Realm Reborn

Witam otóż powoli przekonuję się coraz bardziej co do tego mmorpg, ale mam kila pytań odnośnie niego. Zauważyłem że kilka osób z forum już w niego grało/gra więc zamiast szukać po forach odpowiedzi postanowiłem napisać tutaj.

Zastanawia mnie jaki jest w tej grze endgame. Każdy wie, że gra może ładnie wyglądać i na początku porywać gracza na wiele godzin ale endgame moim zdaniem w takich grach jest najważniejszy.

Jak się ma abonament? Cenę mniej więcej znam i wiem, że teraz jest przecena. Interesuje mnie, czy często takie przeceny się zdarzają i czy jest możliwość zakupienia przedłużenia konta na innych serwisach niż steam, oraz ich strona.

Jak długo wbija się level cap i czy jest opłacalne do tego dążyć od początku?

Co do prepaid 60 dni to możesz kupić np. na fabryce kluczy.

A z lv cap to najpierw możesz wbić lv cap na 1 klasie, pozniej mozesz zmienic klase na inna i od 1 lv wbic 50 i tak dalej. Potem wbijasz jobami lv cap, craft na lv cap i zbieranie lv cap. To wszystko mozna 1 charem.

FFXIV to klon WoWa, tyle że z klimatem FF. Typowy end game składający się z raidów, gearowania się i powiększania sobie e-penisa iLvlem. Oraz poprawiane od jakiegoś czasu PVP, w którym nie biorę udziału. Warto dążyć do lvl cap, bo wtedy zaczyna się gra właściwa, oraz każda kolejna klasa ma boonus do ekspa w zależności od różnicy między nią a klasą z maksymalnym poziomem. Na abonament raczej przecen nie ma, ja płacę bezpośrednio 7 funtów co miesiąc za entry level, jedynym ograniczeniem jest możliwość posiadania tylko 1 postaci na serwer, ale i tak wszystko da się osiągnąć jedną postacią.

Grę mocno polecam, jest na pewno warta grzechu ^^

Witam otóż powoli przekonuję się coraz bardziej co do tego mmorpg, ale mam kila pytań odnośnie niego. Zauważyłem że kilka osób z forum już w niego grało/gra więc zamiast szukać po forach odpowiedzi postanowiłem napisać tutaj.

Zastanawia mnie jaki jest w tej grze endgame. Każdy wie, że gra może ładnie wyglądać i na początku porywać gracza na wiele godzin ale endgame moim zdaniem w takich grach jest najważniejszy.

Jak się ma abonament? Cenę mniej więcej znam i wiem, że teraz jest przecena. Interesuje mnie, czy często takie przeceny się zdarzają i czy jest możliwość zakupienia przedłużenia konta na innych serwisach niż steam, oraz ich strona.

Jak długo wbija się level cap i czy jest opłacalne do tego dążyć od początku?