Ponieważ teraz jest jeden serwer EU, połączyli porpzednie trzy serwery (PvE, PvP i RP), które były w jeden duży serwer, i musiałem zmienić nick. Tak samo są jakieś problemy z tym rankingiem, poniewaz przekłamuje poprzednie sezony i jest to wszystko pomieszane. Tak samo ranking można farmić (zwłaszcza team ranking) czyli omijać najlepsze teamy i nabijać ranking na noobach, jak robi wielu graczy. Tutaj masz np. fotkę jak wygrywam w tym sezonie z topowym teamem, chociaż tobie te nicki i tak nic nie powiedzą, to jednak masz w pokonanej drużynie top 1 healer w team ranked Asana (operative), możesz sobie sprawdzić 2.7k elo, albo kitchen sink (sniper) top 4 sezonu 8 w team ranked, Gladius był top 1 w 4 sezonie (powertech). Razem z moim teamem potrafimy wygrać z każdym. Ogólnie nie ma się też co sugerować rankingiem, bo dużo osób gra na altach, można ranking “oszukać” itd. Jak widać ja mam tylko 1,3k ranking w team ranked na tej fotce, ale dlatego bo często gram po prostu dla matsów i nie obchodzi mnie ranking, ale już np mój tank, którego widać na fotce ma 2k elo i był top3, ale obecnie nie gramy i reszta mu odskoczyła. Nasz healer też ma 2k elo i jest obecnie top 17 z tej samej przyczyny, bo przestaliśmy grać, ale był top 2 na serwerze.
Jest tylko jeden team tak naprawdę z którym mamy bardzo małe szanse wygrać, ale to każdy ma małe szanse z nimi wygrać. Jest to niemiecki team, i grają codziennie po 8 godzin minimum, no i grają tak prawie od premiery gry, czyli wiele lat. Można ich porównać do prwdziwych e-sporotwych graczy, pomiomo tego, że nie zarabiają z gry, bo SWTOR nie jest grą e-sportową. Ja gram z obcokrajowcami (niemiec, ukrainiec, francuz no i ja), wszyscy mówimy po angielsku, ale wiadomo, że najlepiej się gra w ojczystym języku.
Tutaj jeszcze jedna fotka, jak mnie cersai wziął do teamu (najlepszy healer opeartive na świecie, w tej chwili top 2 w rankingu, jest tym healerem z niemieckiego teamu o którym pisałem, no i Xaqu top 1 assassin również z tego teamu, możesz sobie zobaczyć ranking assasinów w sezonie 9, group ranked)
No i zobacz sobie mój dps, tak się gra
Uwierz mi, że oni by nie wzięli do teamu byle kogo.
http://www.swtor.com/leaderboards/class/shadow-assassin
http://www.swtor.com/leaderboards/class/scoundrel-operative
Zakładka “group”.