Final Fantasy XIV - Szukam Gildii EU Lich

Tak, wiem, że jako tank szukało mi troche szybciej party, ale jak robiłem duty na 8 osób, to też jakoś długo nie czekałem na drugiego tanka, więc myślę, że grając dpsem nie będzie dużego opóźnienia, a na pewno nie 15-30 min jak napisałes.

@Kurtyzana

Jeżeli ktoś się poczuwa do udzielania innym informacji, dobrze by było, aby miał pojęcie o czym pisze, bo jak to było w moim przypadku, mogłem stracić wiele dni na dodatkowe expienie. To jest właśnie dziecinne zachowanie, jeżeli już je chcesz u kogoś zaobserwować. Napisała ze swojego doświadczenia? Napisała w przekonaniu, że mógłbym zmienić serwer na taki bez xp boosta, i “nic by się nie stało”. No niestety, stało by się bardzo dużo, bo ja cenie swój czas. Co z tego, że sam zaczynam grę? Gram w gry MMO od 20 lat, a w paru tytułach byłem naprawde niezły. Jak wspomniałem w SWTOR jestem jednym z najlepszych marauderów/sentinelów (odpowiednik maraudera po jasnej stronie mocy) na świecie. Co Ty osiagnęłaś w grach MMO?

Nie wrzucam dużo filmików, bo nie chcę, żeby potem niektóre osoby na serwerze miały do mnie pretensje (nie będę się rozpisywał o co chodzi), ale kilka mam.

Zmień sobie na DPS i obadaj jak długo musisz czekać bo i tak nikomu nie uwierzysz już co tutaj ci ludzie napiszą…prawda jest tak ze na normalnych światach tych bez boostow trzeba czekać na DPSie czasami do 30 min co do realma z boostem może być krótszy okres czekania bo może być ze jest więcej osób na nim z powodu boosta oraz może być w kolejkach bardziej priorytetowy…

Co do tego co ja osiągnąłem to powiem ci nic takiego wielkiego nie osiągałem jak bycie w TOPce bo mi się nie chciało i niechce dalej jedynie co to ze zarobkowo zajmowałem się lvlowaniem postaci (FFXIV także) a tak po za tym to przeważnie gra rekreacyjna bo “wyścig szczurów” nigdy mnie nie kręcił :stuck_out_tongue:

Kolejna sprawa co mają osiągnięcia w grze do lvl postaci ?? odpowiedź brzmi: NIC…piszesz ze mogłeś zmarnować czas czy ja wiem wylvl wszystkich klas w FFXIV na 70 zajmuje mniej więcej 2.5 miesiąca mówie tutaj o lvl na jednej postaci wszystkich klas oraz na realmie bez boosta byś zaraz znowu nie napisał ze ktoś coś ci źle podał :stuck_out_tongue: …chociaż nie…idzie dużo szybciej lvlować od kiedy jest deep dungeon (nie pamiętam teraz czasu bo bym musiał poszukać tablicy z expienie w dokumentach)

I tak jak ci na powyższym komentarzu napisałem ze nie wiesz jak wyglądała dokładnie jego droga expienia robiąc mainstory…to ze ty nie osiągnąłeś jego lvl świadczy tylko o tym ze on robił coś inaczej niż ty

I dalej będę pisał ze jesteś dzieciakiem nawet mając osiągnięcia i 20 letni staż w grach mmo bo po jednym zdaniu od osoby stwierdziłeś ze cie okłamał i poczułeś się dotknięty jakby ktoś nóż w serce wbił ze aż musisz iść do pana Moderatora na skargę :stuck_out_tongue:

Nie napisałem, że mnie okłamał, tylko że jest niekompetentny do udzielania pomocy innym, bo wprowadza w błąd ( nie obchodzi mnie czy celowo lub nie).

ps. Bycie w topce ma mało wspólnego z tym czy się komuś chce czy nie chcę, bo jak nie masz skilla, to nie będziesz nigdy.

Jak widze takie osoby to mam podejscie jak kurtyzana. Ja tez w paru mmo bylem w topce swiata ( jade dynasty top 3 , lineage 2 hero na oli , americas army top 2 europy itd ) i jakos nie musze sie tym chwalic na lewo i na prawo w kazdym poscie … Nie lece z palczem bo ktos "lvl dpsa i mial czas czekaajc na ruletki robic fate " to wbil wiecej lvl a ja mialem insta popy na tanku i nie wbilem takiego jak on . Nigdy nikt nie podac ci “dokladnie” ile lvl sie wbija bo to zalezy od tego co kto robi i jak to robi … Jak on mogl klamac … Zalosne… Polecam wrocic do Swotra i szlifowac dalej swojego epenisa i rozpowiadac jaki to ja wspanialy jestem. Swiat nie krecie sie wokol ciebie. Naprawde czas to zrozumiec bo widze ze cos tu nie trybi w twoim przypadku. Masz mega przerost ego co nie jest normalne uwierz…

Bredzisz. W gildii w której jestem obecnie jasno mi napisali, że spokojnie wystarczy robić tylko main questy, żeby wbic 60 lvl, właśnie dzięki xp boost. Nie muszę robić prawie w ogóle zadań pobocznych i on o tym nie wiedział, ale się wypowiedział i wprowadził w błąd (na szczęście go nie posłuchałem). Jesteś ograniczony, że tego nie rozumiesz? On zwyczajnie o tym nie wiedział i ty też raczej nie, że można wbić 60 lvl robiąc tylko main questy dzięki xp boost, a raczej sugerował, że można to zrobić bez xp boosta, nie, nie można, więc na przyszłość nie udzielajcie informacji jak nie macie pojęcia o czym piszecie. Może faktycznie niepotrzebnie tak to przeżywam, ale nie trawie amatorów, którzy za dużo sobie wyobrażają, i ludzi niekompotetnynych. Byłeś gdziekolwiek w topce? W pvp może jeszcze ? Udowodnij to, a nie przechwalaj się bez dowodów.

Lineage 2 oly = olimpiada = areny 1vs1 = zdobycie her = top 1 w swojej klasie ( serwer oficjalny Core ) … Jade Dynasty rok posiadania twierdzy gildia Eclipse ( wiec pvp ) ?Americas Army fps top 2 EU ESL …To tak a pro po twojego pytanai o pvp . Niestety wszystkie te gry nie isnieja i nie mam jak ci pokazac statystyk ( to bylo jakeis 10-15 lat temu keidy bylem mlody i chodzilem do szkoly wiec mialem czas na bycie w topkach ) a nie mialem nigdy potrzeby Epenisowania i nie wklejalem screnow wszedzie gdzie sie da bo pokazac jaki to fajny jestem ( a ze bylo to jak mowie 10- 15 lat temu no to wyabcz ale kto normalny trzyma tak dlugo screnshoty :stuck_out_tongue:
wiem wiejm ty pewnie oltarzyk na nie masz zrobiony ) o nagraniach na YT mozna bylo zapomniec z netem 0,5 mb ( tak taki wtedy mialem internet ktory byl norma u mnie w tamtych czasach obecnie mam 10mb wiec szalu tez nie ma ) :slight_smile: A czy mi wierzysz czy nie to juz nie moja sprawa :slight_smile:

Tutaj nie chodzi o małą ilość tanków, tylko dużą ilość DPS-ów, jest ich o wiele więcej niż innych ról, przez co muszą czekać 15-30 minut. Serwer nie ma znaczenia, ponieważ osoby, które spotykasz na dungeonach mogą być z każdego serwera, który znajduje się w danym data center (w tym wypadku Chaos EU). Ale grasz w tę grę 2 tygodnie, więc pewnie wiesz już wszystko. :slight_smile:

W każdym mmo jest mniej tanków i healerów, jak dpsów i czeka się dłużej dpsem, a tobie się wydaje, że tylko tak jest w FF14, i że to jest wiedza “zaawansowana”? I, że ja o tym nie wiem? Dlatego nie lubię casuali, którzy sobie za dużo wyobrażają. Oczywiście, że wiem, ale w przeciągu tych 20 lat grałem w wiele MMO i rzadko kiedy czekałem dpsem na party aż 30 minut, więc wydało mi się to bardzo mało prawdopodobne również i tutaj, bo przecież FF14 z tego co wiem ciągle ma sporą populacje graczy. Pewnie, że od czasu do czasu w godzinach porannych, może być problem ze znalezieniem party, ale przez większość czasu powinno być normalnie. No i nawet jeśli dłużej będzie mi szukać party (na tanku wcale nie szukało mi parę sekund jak to sugerujecie, ale średnio 3 minuty), bo nie przecze, że tak nie będzie, bo pewnie bedzię, to zrekomponsuje mi to szybsze zabijanie mobów, czyli szybsze robienie questów. To, że serwer nie ma znaczenia, bo ludzie mogą być z różnych serwerów w party, to ja przecież wiem, i nigdzie nie pisałem, że nie wiem, więc może zacznij czytać uważniej co pisze? Przestańcie do mnie pisać głupoty, bo to jest słabe. Rozmawiacie z pro graczem, i tego typu oczywiste oczywistości zostawcie dla siebie.

Niezłe ego, jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem, to zauważyłbyś, że nie cały post jest skierowany do twojej jakże przykrej i smutnej osoby, ale także do innego użytkownika, który uznał, że kolejka jest zależna od realmu.
Jakbyś wiedział na czym polega proporcja, może efekty twojego myślenia byłyby nieco lepsze. Jak dla mnie typowy casual udający kozaczka, bez grama wiedzy o grze.

@VentressSWTOR BTW z ciekawosci przejzalem rankingi pvp w swotr i jakos w zadnym nie widze Ciebie ?

Ponieważ teraz jest jeden serwer EU, połączyli porpzednie trzy serwery (PvE, PvP i RP), które były w jeden duży serwer, i musiałem zmienić nick. Tak samo są jakieś problemy z tym rankingiem, poniewaz przekłamuje poprzednie sezony i jest to wszystko pomieszane. Tak samo ranking można farmić (zwłaszcza team ranking) czyli omijać najlepsze teamy i nabijać ranking na noobach, jak robi wielu graczy. Tutaj masz np. fotkę jak wygrywam w tym sezonie z topowym teamem, chociaż tobie te nicki i tak nic nie powiedzą, to jednak masz w pokonanej drużynie top 1 healer w team ranked Asana (operative), możesz sobie sprawdzić 2.7k elo, albo kitchen sink (sniper) top 4 sezonu 8 w team ranked, Gladius był top 1 w 4 sezonie (powertech). Razem z moim teamem potrafimy wygrać z każdym. Ogólnie nie ma się też co sugerować rankingiem, bo dużo osób gra na altach, można ranking “oszukać” itd. Jak widać ja mam tylko 1,3k ranking w team ranked na tej fotce, ale dlatego bo często gram po prostu dla matsów i nie obchodzi mnie ranking, ale już np mój tank, którego widać na fotce ma 2k elo i był top3, ale obecnie nie gramy i reszta mu odskoczyła. Nasz healer też ma 2k elo i jest obecnie top 17 z tej samej przyczyny, bo przestaliśmy grać, ale był top 2 na serwerze.

Jest tylko jeden team tak naprawdę z którym mamy bardzo małe szanse wygrać, ale to każdy ma małe szanse z nimi wygrać. Jest to niemiecki team, i grają codziennie po 8 godzin minimum, no i grają tak prawie od premiery gry, czyli wiele lat. Można ich porównać do prwdziwych e-sporotwych graczy, pomiomo tego, że nie zarabiają z gry, bo SWTOR nie jest grą e-sportową. Ja gram z obcokrajowcami (niemiec, ukrainiec, francuz no i ja), wszyscy mówimy po angielsku, ale wiadomo, że najlepiej się gra w ojczystym języku.

Tutaj jeszcze jedna fotka, jak mnie cersai wziął do teamu (najlepszy healer opeartive na świecie, w tej chwili top 2 w rankingu, jest tym healerem z niemieckiego teamu o którym pisałem, no i Xaqu top 1 assassin również z tego teamu, możesz sobie zobaczyć ranking assasinów w sezonie 9, group ranked)

No i zobacz sobie mój dps, tak się gra :wink: Uwierz mi, że oni by nie wzięli do teamu byle kogo.

http://www.swtor.com/leaderboards/class/shadow-assassin
http://www.swtor.com/leaderboards/class/scoundrel-operative

Zakładka “group”.

Nie jestem niekompetentny, tylko napisałem Ci ze swojego doświadczenia, a nie z wymysłu. Dla mnie normalne jest w międzyczasie robienie rzeczy typu Fate, które są w miejscu questa którego robię czy też dziennika z mobami, więc w moim przypadku jest to sprawdzona informacja :wink: A ten temat z “szukam gildii” zmienił się na “Ventress - osiągnięcia i droga do chwały”, nie wiem po co to ciągnąć dalej. najlepiej zamknąć temat.

2lajki

Witam, szukałem informacji na temat polskich gildii w FFXIV bo dopiero co zaczynam przygodę z tą grą i natknąłem się na ten wątek. Mam jedno małe pytanie do OP - na jakim serwerze grasz ? Chciałbym uniknąć potencjalnego spotkania w grze.

Z tego co widać, OP grał na serverze Lich ale nie obawiałbym się, że jeszcze gra, więc nie masz czego się bać.

Polskie gildie rezydują obecnie głównie na Moogle, Zodiark i Phoenix.