Witam, gram od paru dni i szukam gildii na serwerze EU Lich. Mam 5 letnie doświadczenie w SWTOR (wcześniej kilka innych MMO). Nie przestałem grać w SWTOR, zamierzam grać w te dwie gry jednocześnie, ale z racji tego, że w FF XIV dopiero zaczynam, to skupiam się w tej chwili bardziej na niej, i na pewno zamierzam wyeksploatować tą grę, bo mi się podoba. Oczywiście posiadam pełną edycje gry, która zawiera oba dodatki.
Final Fantasy XIV - Szukam Gildii EU Lich
Polecam szczerze mówiąc zmienić serwer, albo na Pheonix (Tam gdzie ja gram), albo Louisoix, gdzie gra sporo osób z tego forum.
No tak, ale na Lich jest boost do xp a na tych co podałeś nie ma no i sam nie wiem. Jest może opcja zmiany serwera? Jeżeli tak, to jak to wylgąda?
Jest ale platna.Ale co za problem zrobic nowa posatc ? Widze ze dopiero zaczales przygode z finala wiec:)
Tak, ale już mam 25 lvl i drugą postać 10 , wiec tak trochę ciężko zaczynać od nowa (wiem, że to nie jest dużo, ale zawsze). Zmiana serwera jest płatna, ale ile dokładnie to kosztuje i czy się płaci za 1 postać czy za wszystkie ?
Po co robisz dwie postacie ? Nie wiem czy wiesz ale na jednej mozesz miec wszytskie klasy. To nie wow ze jak chcesz zmienic z wariora na paladyna to musisz zrobic nowa posatc. tutaj zmieniasz bron z topora na miecz i jestes paladynem.
Tak słyszałem, ale rasy już nie mogę zmienić, a ciężko byłoby mi się wczuć w maraudera jako lalafell, np. Pozatym jak wspomniałem, chcę wyeksploatować grę i nie jestem casualem. W SWTOR mam 23x 70 lvl, osiągnałem prawie wszystko, i jestem jednym z najlepszych marauderów (swtor, nie ff14) i sorców w PVP na świecie. Dlatego zmienianie klasy obraża mnie jako pro gracza, bo można to trochę porównać do pójścia na łatwiznę, a także odbiera mi przyjemność z tworzenia nowej postaci i grania nią.
Serio ? Wybacz ale wiekszej glupoty nie slyszalem “zmienianie klasy obraża mnie jako pro gracza,” … A sam napisales ze miales 20 roznych klas … Jaka jest roznica miedzy tym czy masz na jednej postaci klasy i je zmieniasz niz jak zrobisz nowa posatc ( nie wchodzi w dyskusje o wygladzie o ktorym wspomniales to jedyna wada ktora istnieje ) ? Totalnie bez sensu logika …No ale nic milego placenia w takim razie za dodatkowe sloty w finalu skoro jestes zbyt “pro” na granie jak 99.99% graczy.
“zmienianie klasy obraża mnie jako pro gracza” Dobry cyrk. Zrób sobie jedną porządną postać i zmasteruj wszystkie klasy jak jesteś prosem, nie ma absolutnie żadnych plusów z posiadania wielu postać zważywszy na multiklasowość. Tak jak kolega napisał, Phoenix, Louisoix lub Moogle (chyba najwięcej polaków). 25 lvl to absolutnie nic, a żeby zyskać dostęp z podstawki do Heavensward trzeba zrobić dosłownie niemal 300 questów, więc nawet bez exp boosta wbijasz 53-54 zanim wejdziesz do Heavensward.
Nie chodzi o posiadanie różnych klas, tylko o zmienianie klasy na jednej postaci. To jest podejście czysto casualowe i jak ktoś tak lubi, to niech sobie gra, bo to na pewno ułatwia grę, ale mnie takie rozwiązanie nie pasuje, ponieważ ja jak tworzę postać, to pod daną klasę, w każdym MMO w jakim grałem. Po drugie jeżeli piszesz, że 99,99% graczy ma tylko jedną postac od wszystkiego, to poproszę prawdziwe statystyki, bo Ci nie uwierzę, a jeżeli piszesz, że tak jest, bo Ci się wydaje, że tak jest, to zwyczajnie zmyślasz, a nie przekazujesz rzetelną informacje.
ps. Jeżeli chodzi o serwer, to zostanę na tym na którym jestem, czasami czekam nawet w kolejce, żeby wejść do gry, bo tak dużo osób gra, więc myślę, że spokojnie ktoś się znajdzie na tym serwerze. A jeżeli serwer się okaże słaby, to po przejściu fabuły zawsze mogę przenieść postaci na inny serwer skoro istnieje taka opcja.
99.9% tak robi bo nie ma absolutnie żadnego sensu mieć więcej postaci, nawet nie można wysyłać itemów z jednej do drugiej postaci, żeby użyć jej jako dodatkowy storage space, fabularnie też nie ma zmian. Ciężko powiedzieć, że jest wiele łatwiej zmieniając klasę 1 przyciskiem bo też musisz ją wyexpić od 1 lvla i wygearować, a jedyny gear jaki można używać to dosłownie 1 ring który zwiększa exp gain ale tylko do 30 lvla. Chyba, że uda Ci się w jakiś sposób położyć ręce na preorderowej wersji Stormblood bo wtedy jest jeszcze earring który zwiększa exp gain do 50 lvla.
P.S. Wieczorami na większości serverów są kolejki, bo gra ma po prostu bardzo dobrą populację.
Co nie zmienia faktu, że mi takie rozwiązanie nie odpowiada, i wole mieć osobną postać do każdej rasy, nawet jeżeli nie mogę przeżucać itemów, to będę je farmił od początku.
@T4l4r
"milego placenia w takim razie za dodatkowe sloty w finalu " Nie rozumiem? Przecież jest możliwe założenie 8 postaci na jednym serwerze ( czyli tyle ile jest klas), więc za co mam dodatkowo płacić?
Czyli 99% graczy finala to casuale ( skad to info ? mam przegrane 3k godzin w tej grze nie znam osoby ktora ma takie podejscie jak ty ) ? Nawet top gildie ktore robia world firsty w takim razie to casuale bo robia wszystki klasy na 1 postaci ( jak kazdy normalny czlowiek ) ?
Co do serwera to nie on jest przepelniony tylko world bo logujesz sie do worlda a pozniej dopeiro przenosci cie na serwer stad kolejki ( na towim serwerze mze byc nawet 1 postac ale wystarcz ze np na mooglu jest full i juz bedziesz mial kolejke bo login jest do data canter a pozniej wybor postaci daje cie do serwera )
ps jezeli myslsiz ze jest 8 klas nie bede wyprowadzal cie z bledu widocznie za malo sie znam ^^
Chodziło mi o podstawowe klasy, tak wiem, że jest więcej z dodatków, no nie ważne, po prostu o nich zapomniałem. Inna sprawa, to wątpie, że gra jest aż tak bardzo obszerna, że będę mógł grać jedną postacią przez lata i się nie nudzić. Jak będę musiał zapłacić za dodatkowe sloty, to tak zrobię. Życie kosztuje, wszystko kosztuje, jak chcesz jeść, to też kupujesz jedzenie w sklepie, i co? Też narzekasz, że trzeba wydać pieniądze na jedzenie? Więc nie rozumiem z czym masz problem. Tobie nie musi to odpowiadać, ale ja nie mam nic przeciwko temu, że zapłacę raz za dodatkowy slot, który zostanie na zawsze, ale spokojnie, bo temat zmierza w złym kierunku, i nie chodziło mi na pewno o rozmowę na temat tego, czy warto robić to, lub tamto,a po prostu chcę znaleźć gildię.
ps. Z tego co wiem, to jest w tej grze boost do 60 lvl, więc zawsze mogę z niego skorzystać jak będę potrzebował (tak, domyślam się, że za to również trzeba zapłacić prawdziwe pieniądze).
Spróbuj napisać na chacie FFXIV ze każdy kto lvl wszystkie klasy na jednej postaci w tej grze jest casualem to zobaczysz jaki hate na ciebie pójdzie i wtedy na 100% znajdziesz gildie
Co do samej gildi to napisali ci powyżej ze polskie znajdziesz na tych konkretnych realmach bo w FFXIV gra mało polaków i raczej skupiają się oni własnie na tych światach.
No chyba ze myślisz o tylko raidowaniu z ekipą to z tego co kojarzę to na tym portalu jest static który się reklamuje. http://deadlydozen.enjin.com/
Interesuje mnie głównie PVP, ale raidy również w pewnym stopniu.
ps. Jestem w tej chwili w jakiejś randomowej gildii (chyba niemieckiej, bo parę członków ma zaznaczoną znajomość tego języka, ale piszą po angielsku), i już jedna osoba mi napisała, że też ma więcej postaci na maksymalnym lv, także myślę, że z tymi 99,99% jednak było trochę przesadzone.
Własnie przeszedłem podstawkę, plus pierwszy dodatek czyli 484 questy (pare pobocznych też zrobiłem), i zaczynam Stormblood. Dodam, że przechodząc pierwszy raz, czytałem i oglądałem każdą cutscenke bez przewijania, i to wszystko w 2 tygodnie. Stormblood ma 141 zadań, więc ponad 3 razy mniej, ale powiedzmy, że mi nawet zajmie tydzień bez pomijania cutscenek i czytania wszystkiego, to w sumie od 1 do 70 lvl z cała fabułą wyjdzie mi 20 dni. Bez czytania fabuły i z przewijaniem cutscenek, jak to będę robił przy levelowaniu altów, zajmie mi to bez problemu poniżej 10 dni, a niektórzy mi pisali, że skończenie całej fabuly od 1 do 70 zajmie mi kilka miesięcy.
@Bies Bardzo nie lubię kiedy ktoś udziela niesprawdzonych informacji, bo “tak mi się wydaje”. Grając z boostem XP (Road to 60) wbiłem 50 lvl z Main Questów (nie robiąc zadań pobocznych) prawie na styk (bo przed 49 lvl, musiałem trochę doexpić z Duty, żeby wbić z 48 na 49 lvl, i odblokować quest fabularny na 49 levelu, więc grając na zwykłym serwerze bez XP boosta, na pewno bym nie wbił 50 lvl, a już na pewno nie 53-54 jak sugerowałeś, bo 53 nie wbiłem nawet z XP Boostem. Czyli jeżeli bym Cię posłuchał, to nie wyszedłbym na tym dobrze, a na pewno bym nie wbił 50 lvl robiąc (prawie) tylko main story. Na szczęście użyłem mózgu, i pomyślałem, że skoro dali boost xp na serwer, żeby zwiększyć populację na nim, to musi byc to duże ułatwienie, żeby ludzi zachęcić na granie na nim, i grając na innym serwerze bez xp boosta raczej nie wbije 50 lvl robiąc tylko main story. Dlatego zgłaszam Cię, i powinieneś dostać ostrzeżenie od moderatora za takie coś, bo to potem osoba, której udzieliłeś błędnej informacji będzie sie męczyć i marnować swój cenny czas, bo tobie się coś wydaje. Jeszcze jedna kwestia, czyli Seventh Astral Eera MSQ (100 zadań, po głównym story z podstawki). Za te 100 zadań dostaję się bardzo mało XP, tak że starczyło mi na trochę ponad 1 lvl ( wbiłem z 51 na 52).
ps. Dodam jeszcze, że pierwsza postać, to tank (warrior), grając dpsem będzie mi jeszcze łatwiej, bo będę zdecydowanie szybciej zabijał mooby. Nie wiem jak wygląda levelowanie healera, czy ma większy dps jak tank czy podobny. No cóż, zobaczymy.
ps2. dalej szukam jakiejś ogarnietej gildii na serwerze Lich EU, więc jak jest jakaś gildia chętna mnie przyjąć, to proszę pisać.
Lol trochę cyrk odstawiasz, napisałem Ci ze swojego doświadczenia, a nie z “wydaje mi się”. Poza main questami zrobiłem tylko kilka Fate i w miare expienia wypełniałem dziennik klasowym z mobami do ubicia i zanim dogrzebałem się do heavensward miałem juz 54 na Warriorze, żebym mógł dopiero zmienić na Dark Knighta, postać mam na Phoenix EU. Zgłaszaj sobie co chcesz.
Weź tylko pod uwagę to, że DPS-em nie czekasz w duty finderze kilku sekund, tylko 15-30 minut w ciągu dnia i czasami nawet ponad godzinę w nocy.
@VentressSWTOR ogólnie zachowuje się jak jakiś dzieciak…bo się nie sprawdziło kto coś napisał na forum to wezmę go zgłoszę bo przecież prawdy nie napisał
Ogólnie wszystko zależy od tego jak on lvlowal a jak ty…prawda jest taka ze dużo w błędzie nie był bo wystarczy ze podczas robienia mainstory robił ruletki oraz fate po drodze i spokojnie mógł mieć ten lvl za nim wbij na etap dodatku albo mógł podczas mainstory robić dodatkowo qusty poboczne…ogólnie jest kilka sposobów na lvlowanie…nawet ci on nie napisał jak dokładnie lvlował tylko napisał jedno zdanie, które ty u nikogo nie potwierdziłeś.
Jak widzę ty masz jakiś dziwny sposób życia…najpierw najeżdżasz ludzi, którzy ci napisali ze lepiej robić jedna postać z wieloma klasami no to wyzywasz ich od casuali(gdzie sam dopiero zaczynasz grę)…teraz bo osoba napisała ci coś ze swojego doświadczenia i się nie sprawdziło to straszysz ze go podasz do moderatora…jak czytam wpisy osób takich jak ty to rzygać mi się chce.