Final Fantasy XIV

Witam.

Gra ktoś z Was ? Może ktoś napisać cokolwiek jak w grze wygląda PvP/PvE? Obiło mi się o uszy, że PvP jest do kitu i praktycznie go nie ma.

Zastanawiam się nad kupnem, bo zmieniam sprzęt i będę mógł pograć w coś bardziej wymagającego, a nie wiem czy zostawać przy Aionie, wracać do WoW'a, czy właśnie spróbować sił w nowym FF.

Pozdro

Expienie - rewelacja. Możesz mieć wszystkie klasy na jednej postaci.

PvE - niezłe. Są dungi i rajdy proste, oraz są wymagające.

PvP - arena. 1 arena. Więc lipa.

Grałem miesiąc i powiem szczerze, że to było jeszcze za starej łatki, gdzie nie było rajdów. Ogólnie sama gra mnie nie zachwyciła, wręcz przeciwnie, strasznie szybko stała się nużąca. Jeśli chcesz płacić za jakąś grę, to jednak mimo wszystko WoW jest warty pieniędzy.

Grałam miesiąc w WoWa i kilka miesięcy w FFXIV. Wszystko to kwestia gustu, jak dla mnie -podkreślam, to tylko moje odczucia- wow jest słaby, w ogóle nie przypadł mi do gustu. Final jest nastawiony na pve i trzeba sobie z tego zdawać sprawę, zanim się go zakupi. Questów jest sporo, do tego dochodzą fate'y, czyli coś na kształt dynamic events z GW2. Endgame też nie zawodzi, poza raidami masz dungeony na hard mode, kilka zestawów setów do zebrania, do tego questy na reputację od 40lvla, no i rozwijanie pozostałych klas.

W temacie lvlowania - na jednej postaci możesz mieć wszystkie dostępne w grze klasy a lvlując kolejną dostajesz 50% expa więcej w przypadku klas walczących. Bardzo rozwinięty jest crafting, ma on znaczący wpływ na inne klasy. I ile zazwyczaj omijam crafting szerokim łukiem, to tu jest on nawet całkiem przyjemny.

Jeśli chodzi o pvp, to jest jedna arenka, gdzie wszyscy się tłuką do pierwszej śmierci i tyle. Byłam może ze 3 razy i "walka" nie trwała dłużej niż 3 minuty ;) Masz opcję areny na 30, 40 i 50 lvl (50 jest jak inne solo + dodatkowo premade z tego co widzę)

Witam.

Gra ktoś z Was ? Może ktoś napisać cokolwiek jak w grze wygląda PvP/PvE? Obiło mi się o uszy, że PvP jest do kitu i praktycznie go nie ma.

Zastanawiam się nad kupnem, bo zmieniam sprzęt i będę mógł pograć w coś bardziej wymagającego, a nie wiem czy zostawać przy Aionie, wracać do WoW'a, czy właśnie spróbować sił w nowym FF.

Pozdro