Witam , jestem nowym graczem PoE .Obecnie jestem w Akcie II a moją pierwszą postacią jaką założyłem jest Witch i tutaj stawiam pytanie czy ta postać robiona pod Fire jest dobra do expienia/PvE ? Prosiłbym również o rady jakie gemy składać oraz ew. podesłanie drzewka .
Fire Witch
Po pierwsze znajdź sobie build, bo to podstawa. Jeżeli jesteś nowym graczem to może Ci się wydawać że Twój build jest dobry, ale za 10-20 lvli może być totalnie do kitu. Co do fire witch to jest dobra pod exp, tak jak inne buildy, dzisiaj chyba nikt nie robi buildów pod pvp.
Poszukałem trochę i znalazłem build pod fire witch przyjazny dla graczy http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/558896 enjoy.
Maqes musze przyznac ze pisanie tak jakbys byl obeznany w temacie wychodzi ci znakomicie xD
osobiście nie widze różnicy pomiędzy PvE a expieniem w PoE.... jezeli ktoś faktycznie widzi to.... LITOŚCI.
po 2 niby kiedy sie robiło buildy pod pvp w poe? hhahahaha, chyba tylko na tej nowej lidze co wyszła ale tam nie grałem to nie bede sie wypowiadał czy i tam robią buildy pod "PVP"
każdy build jest ok, nie rób czyjegoś buildu bo taka prawda że zabijasz sam sobie w ten sposób przyjemność z grania w poe, do poe nie raz powracałem i powracam dalej tylko ze względu na to że moge robić 242354123 postaci i każda w inny sposób i to jest wlasnie dusza tej gry. Rób jak uważasz, zniszczysz jedną czy 2 postacie na 40-50 lvlu, ogarniesz fizyke gry i w koncu zrobisz cos grywalnego i to wlasnie z tego bedziesz czerpał przyjemność. Poza tym wchodzi dużo paczy i mozna liczyc ze bedziesz mial po drodze pare darmowych resetów więc postacie sie nie zmarnują i bedziesz mógł je potem sobie inaczej ułożyć i popróbować inne buildy. Pozdro
Maqes musze przyznac ze pisanie tak jakbys byl obeznany w temacie wychodzi ci znakomicie xDosobiście nie widze różnicy pomiędzy PvE a expieniem w PoE.... jezeli ktoś faktycznie widzi to.... LITOŚCI.po 2 niby kiedy sie robiło buildy pod pvp w poe? hhahahaha, chyba tylko na tej nowej lidze co wyszła ale tam nie grałem to nie bede sie wypowiadał czy i tam robią buildy pod "PVP"każdy build jest ok, nie rób czyjegoś buildu bo taka prawda że zabijasz sam sobie w ten sposób przyjemność z grania w poe, do poe nie raz powracałem i powracam dalej tylko ze względu na to że moge robić 242354123 postaci i każda w inny sposób i to jest wlasnie dusza tej gry. Rób jak uważasz, zniszczysz jedną czy 2 postacie na 40-50 lvlu, ogarniesz fizyke gry i w koncu zrobisz cos grywalnego i to wlasnie z tego bedziesz czerpał przyjemność. Poza tym wchodzi dużo paczy i mozna liczyc ze bedziesz mial po drodze pare darmowych resetów więc postacie sie nie zmarnują i bedziesz mógł je potem sobie inaczej ułożyć i popróbować inne buildy. Pozdro
Może masz inne zdanie, ale ja to opieram na własnym doświadczeniu, nie raz musiałem wywalać pieniądze na regrety bo miałem za mało x a za dużo x. Co do darmowych resetów skilli to są zazwyczaj co jakiś wielki update, czyli bardzo rzadko. Jeżeli chodzi o buildy pod PvP to wystarczy spojrzeć na buildy z oficjalnego forum, znajdziesz tam może 1-2 buildy na stronę, jakby tego było mało to są czasami są organizowane są turnieje pvp przez społeczność, m.in przez reddita. Napiszę jeszcze raz- nowy gracz nie ma zielonego pojęcia w co pakować drzewko skilli i jak wygląda gra po 80lvlu, więc najlepszym rozwiązaniem jest znalezienie sobie build'u albo późniejsze wywalanie pieniędzy na regrety, które nie są takie tanie.
https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/721079/page/1 wszystko ladnie opisane krok po kroku
podstawowe gemy to firestorm i flameblast oraz clarity ja uzywam rowniez fire trap a reszty sie sam nauczysz z biegiem czasu (przynajmniej tak bylo ze mna)
Osobiście polacem build Freezing Pulse+LMP(lesser multiple projectiles)+obrażenia od lodu i reduce mana. Sam takim buildem przeszedłem gre nie raz grając oczywiście templarem. Build łatwy do ogarnięcia, przystępy dla początkujących graczy. Tutaj masz fajny build - pathofexile.com/forum/view-thread/661878 . Ale to już w ty decyduj jak będziesz prowadził postac.
Witam , jestem nowym graczem PoE .Obecnie jestem w Akcie II a moją pierwszą postacią jaką założyłem jest Witch i tutaj stawiam pytanie czy ta postać robiona pod Fire jest dobra do expienia/PvE ? Prosiłbym również o rady jakie gemy składać oraz ew. podesłanie drzewka .