Firefall - Nowe MMO twórców Wow'a

1zgakqp.jpg

Zapowiada się bardzo ciekawy, i innowacyjny projekt.

Zwać się bedzie on Firefall i będzie shooterem, z elementami znanymi z większości MMO.

Będzie ono dziełem Red 5 Studios w którego skład wchodzą między innymi szef zespołu, który stworzył WoW'a, i dyrektor artystyczny, odpowiadający za wygląd wspomnianej gry.

Akcja Firefalla toczy się w przyszłości, a świat znacznie się zmienił.

Ludzkość odkryła bardzo wydajne źródło energi, którym jest Cristite.

Jednak nadmierne z niego korzystanie sprowadziło na świat potężną burze energetyczną, która zniszczyła prawie całą planete.

Jeszcze gdyby tego było mało - burza stała się bramą, przez którą na zrujnowany świat przybyli "Wybrani", którzy niestety, nie mają pokojowych zamiarów.

Traktują ludzi jak niższą kastę, którą po trochu likwidują.

Na szczęście, w obronie ziemi stają dzielni gracze.

W grze będzie cała masa różnorakiego sprzętu, które będą wpływały na klase postaci.

I teraz najlepsze - Gra będzie F2P.

Oczywiście bądźmy przygotowani na pokaźny Item Shop, ale będziemy mogli zagrać za darmo.

Póki co data premiery zapowiadana jest na koniec 2011 roku, ale na stronie głównej, możemy się już zapisywać na Beta Testy (niestety, niewiem kiedy one się odbędą).

I na sam koniec - Gameplay -

Jak widać gra prezentuje się niesamowicie - Grafika jak na MMO jest powalająca.

Niewiem jak wy, ale ja z niecierpliwością czekam na Beta testy.

Link do strony głównej - CLICK

Mnie to brzmi jak jeden wielki stek bzdur.

Ja też czekam na closed betę, postaram się do niej wejść i napisać o grze coś więcej. Na grę czekam bardzo.

Jakaś pomyłka chyba? Hej, Blizzard miał zrobić mmorpg a nie FPSa. Pozatym Blizzard =/= F2P.

@Edit

A może ja poprostu źle zrozumiałem zamiary Blizzarda? Myślałem że jakiś następca Wowa ma być.

Zmień tytuł. Wprowadza w błąd. Już myślałem że r5s okazało się tylko podwykonawcą blizzarda czy coś :)

Sam post oceniam na 5,5/10

zła forma, składnia. A gra?

Puki co
można tylko czekać.

No gdzieś wyczytałem że to od blizzarda jest i tak napisałem.

Zresztą - w Red 5 Studios są jedne z ważniejszych osób w Blizzardzie, które mają bardzo spore doświadczenie i z MMO, i w studiu

Interesujące, jak piszesz newsa, powinieneś podać link do strony głównej przy okazji.

:*

Interesujące, jak piszesz newsa, powinieneś podać link do strony głównej przy okazji.

Dodane :D

Pozatym Blizzard =/= F2P.

A czemu nie?Według mnie Blizzard zarobił taką fortunę na Diablo II,Wow'ie,Starcraft,i zapewne zarobi na Diablo III,że w końcu mogli by wypuścić coś F2P...

Trochę nieścisłości w temacie. Firefall jest tworzony przez ludzi, którzy kiedyś pracowali dla Blizzarda, a już nie pracują. Firefall nie ma więc nic wspólnego z zapowiadanym next-genowym projektem Blizza, o którym nie wiadomo zupełnie nic.

Jeśli chodzi o sam temat... sporo błędów, w wielu miejscach brakuje "ę" i "ą"; do tego dość dużo błędów składniowych. Z czysto estetycznych pobudek muszę wspomnieć o adresach i logach stron na screenach, choć to akurat najmniejszy problem.

Powiem Ci to samo, co innym, którzy próbowali coś pisać - TRZA ĆWICZYĆ! Jako, że rąk do pracy/pisania zawsze brakuje, jestem skory do każdorazowej pomocy. Jeżeli więc będziesz chciał zacząć pisać bardziej na poważnie, wal śmiało, zawsze coś podpowiem - a i pewnie nie tylko ja ;)

Jeśli jednak nie, to pozdro sześćset... szkoda mi literki z klawiatury ścierać ;)

Do autora tematu:

Nie mogłeś znaleźć screenshota bez loga innego portalu o MMO? Wygląda to nieprofesjonalnie. Jak będziesz miał czas to zmień fotkę.

Kilka drobnych błędów, szczególnie rzuca się w oczy, że Blizzard tworzy tą grę, ale ogólnie news dobry.

Ja bym chętnie zagrał w tą gierkę. A co do newsa wydaje mi się, że jest ok.

Nie wiem czy zagram ale wygląda (gameplay) nieźle (bo grafa...wiadomo jaka) ale i tak wole by zrobili Warcrafta 4 >.>

Do autora tematu:Nie mogłeś znaleźć screenshota bez loga innego portalu o MMO? Wygląda to nieprofesjonalnie. Jak będziesz miał czas to zmień fotkę.

+1

Zmień ten tytuł i początek.

Co z tego ze pracują,ale to inne studio.

Zmieniłem początek, i zdjęcie, nazwy tematu nie moge.

Prosiłbym o zmiane go na Np. Firefall - Nowe MMO twórców Wow'a, albo jak tam i bedzie podobało :D

1zgakqp.jpg

Zapowiada się bardzo ciekawy, i innowacyjny projekt.

Zwać się bedzie on Firefall i będzie shooterem, z elementami znanymi z większości MMO.

Będzie ono dziełem Red 5 Studios w którego skład wchodzą między innymi szef zespołu, który stworzył WoW'a, i dyrektor artystyczny, odpowiadający za wygląd wspomnianej gry.

Akcja Firefalla toczy się w przyszłości, a świat znacznie się zmienił.

Ludzkość odkryła bardzo wydajne źródło energi, którym jest Cristite.

Jednak nadmierne z niego korzystanie sprowadziło na świat potężną burze energetyczną, która zniszczyła prawie całą planete.

Jeszcze gdyby tego było mało - burza stała się bramą, przez którą na zrujnowany świat przybyli "Wybrani", którzy niestety, nie mają pokojowych zamiarów.

Traktują ludzi jak niższą kastę, którą po trochu likwidują.

Na szczęście, w obronie ziemi stają dzielni gracze.

W grze będzie cała masa różnorakiego sprzętu, które będą wpływały na klase postaci.

I teraz najlepsze - Gra będzie F2P.

Oczywiście bądźmy przygotowani na pokaźny Item Shop, ale będziemy mogli zagrać za darmo.

Póki co data premiery zapowiadana jest na koniec 2011 roku, ale na stronie głównej, możemy się już zapisywać na Beta Testy (niestety, niewiem kiedy one się odbędą).

I na sam koniec - Gameplay -

Jak widać gra prezentuje się niesamowicie - Grafika jak na MMO jest powalająca.

Niewiem jak wy, ale ja z niecierpliwością czekam na Beta testy.

Link do strony głównej - CLICK