W FireFallu spędziłem ponad 660 godzin. Gra była po prostu fajna a większość z tego czasu spędzałem na marudzeniu że ten konkretny przedmiot mi nie poleciał. Denerwowałem w ten sposób ludzi z Armii ( kochany boss Baneclawe i Kane ). Czy istnieje możliwość że taki serwer może powstać i czy opłaca się taki robić gdyż jak wiemy FireFall już nie istnieje przez co nie będzie nowości na takim priv serwerze.
I tak nie wiedziałem gdzie ten temat rozpocząć. Zapraszam do małej dyskusji.
FireFall priv serwer ?
Kilka osób już próbowało robić prywatny serwer i za każdym razem kończyło się na niczym.
Nie liczyłbym że coś się w tym względzie zmieni. Firefall ma za mało fanów którzy w ogóle by się chcieli angażować w coś takiego zwłaszcza bez dostępu do kodu gry (twórcy raczej nikomu go za darmo nie dadzą nawet jeżeli miałby wylądować w koszu).
Rzekomo prawa do firefalla ktoś kupił czy coś w tym stylu ale kto i czy to w ogóle prawa to nie wiem.
W każdym razie po tym co twórcy zrobili tej grze wydaje mi się że prędzej sypaliby pozwy sądowe każdemu takiemu serwerowi “na lewo” niż pozwoliliby komuś zająć się swoim skasowanym projektem.
Gra była dobra do momentu wprowadzenia tej ostatniej aktualizacji, wiec skoro studio Red5 nie istnieje ( tak się to studio nazywało ? ) to czemu miały by się pozwy sypać? Przecież to nie Polski YT . A tak na serio, gdzie przeczytałeś, że ktoś kupił prawa do FF ?
Kiedyś po redditach szukałem prywatnych serwerów i czasem ludzie sugerowali że ktoś prawa do gry ma, nie wiem ile w tym było prawdy bo przestałem się interesować w końcu.
Nie zmienia to faktu że kodu gry ni ma, studia ni ma, a jak się okaże że gra do kogoś należy to pewnie się odezwie jak jakiś priv wypłynie.
Nawet jeżeli to mało prawdopodobny scenariusz to i tak mało kto by się na coś takiego pisał, o czym przekonali się zapaleńcy którzy szukali wsparcia na forach do pracy na privem.
A gra była dobra do była unikatowa i niewiele jej brakowało a mogła żyć jeszcze lata.
Dziękuje za odpowiedzi, jak zamknąć temat?
zamknąłem