Firefall vs Warframe

Witam ;) Mam parę pytań odnośnie ww. gier. Grałem w jedną i w drugą produkcję ale parę rzeczy nie daje mi spokoju, mianowicie:

1) Jak wygląda endgame w obu tych grach i w której jest ciekawszy

2) Czy odnoszę słuszne wrażenie że w Firefallu jest bardzo mocne P2W? Widzę Vipy +25% expa, loota etc.

3) Jak stoi sytuacja z polskimi gildiami/klanami w tych grach, ponieważ to że populacja ogółem jest dosyć spora już wiem.

Niektórym osobom porównanie tych dwóch gier może wydać się absurdalne (open world vs instancje, grafika kolorowa vs grafika "filmowa") jednak starałem się ułożyć te pytania aby te różnice nie nachodziły na siebie zbytnio. :) Pozdrawiam :)

Podbijam :)

warn_ico.png
Podbijanie tematu jest dozwolone nie częściej niż raz na 72 godziny. ~PL

1. Firefall, Warframe polega glownie na tym samym, przemierzaniu planet i farmieniu odpowiednich przedmiotow

2. brak danych

3. Warframe, jesli chodzi o spolecznosc PL

Warframe jest piekielnie nudny, bardzo brzydkie lokacje, cały czas robisz to samo, taki sobie gameplay, nie polecam tego nikomu.

Edit - Brzydkie LOKACJE, czytanie ze zrozumieniem. Pudełko bez szczegółów, Bioware approved.

Bardziej polecam Firefall.

End game wygląda tak że masz duże pvp czy walka z choosenami (a to się nigdy nie nudzi)

Item shop ? gówno prawda, żadne p2w...Jakieś tam maski czy okularki.

Ludzie? jest ich w cholerę, wydaje się że jest ich mało, ale jest ok. 200 różnych channeli dla samej europy, bo gra jak wiemy na razie jest nisko zoptymalizowana, jak teraz 29 wejdzie patch do firefalla to z 200 channeli zrobią może 50 i zobaczycie prawdziwą liczbę graczy.

W Warframe grałem chyba z 1 godzinkę bo po przejściu 3 planet/lokacji gra robi się nudna.

A ja w Warframe mam już ok. 300h i gra się bardzo przyjemnie. To nie jest gra na całe wieczory, bardziej po godzinkę, dwie dziennie. W Firefalla nie grałem, więc się nie wypowiem, ale o Warframe z racji tego, że troszkę już w tym siedzie, mogę co nieco powiedzieć. Endgame jest, nie oszukujmy się, słaby. Polega głównie na farmieniu itemów "prime" a następnie sprzedawaniu ich/robieniu sobie nowych warframe'ów. P2W brak, wszystko możesz zdobyć w grze (z wyjątkiem takich dupereli jak palety kolorów, choć jak się uprzesz, że bardzo chcesz mieć te kolorki to zarobisz wystarczającą ilość platyny na sprzedaży itemków innym graczom i sobie je kupisz). Trochę uciążliwe może być czekanie na wycraftowanie itemków, które osiąga maksymalnie 3 dni w przypadku warframe. Polaków jest masa, na pewno znajdziesz klan.

@Warcraft947, Warframe brzydki? Mi taki widoczek się bardzo podoba ; ) http://cloud-4.steampowered.com/ugc/45351519765292792/B7AABAA8451927207B8852458EB990F3453DA0FF/

Witam Mam parę pytań odnośnie ww. gier. Grałem w jedną i w drugą produkcję ale parę rzeczy nie daje mi spokoju, mianowicie:1) Jak wygląda endgame w obu tych grach i w której jest ciekawszy2) Czy odnoszę słuszne wrażenie że w Firefallu jest bardzo mocne P2W? Widzę Vipy +25% expa, loota etc.3) Jak stoi sytuacja z polskimi gildiami/klanami w tych grach, ponieważ to że populacja ogółem jest dosyć spora już wiem.Niektórym osobom porównanie tych dwóch gier może wydać się absurdalne (open world vs instancje, grafika kolorowa vs grafika "filmowa") jednak starałem się ułożyć te pytania aby te różnice nie nachodziły na siebie zbytnio. Pozdrawiam

1)W Warframe jak i Firefall robisz to samo. Farmisz,expisz itp.

2)W Firefall nie ma p2w. Można kupić Red Beans za kasę z gry. A za Red Beans to wiadomo,że Vipy,mounty itp. Czyli nadal jest po równo jeśli chodzi o brak p2w.

3)Narazie z tego co widzę to więcej polskich gildii/armii/klanów po stronie Warframe.

1) firefall ma tak open pvp, insty hard mode ma 40 level dwa rajdy na 20 osób na bossy raz na tydzien obrona tumpra w 40 levelowej lokacji.

2)vip mało daje tylko 20 % expa poza tym wszytko u farmisz szybko już po dwóch godzinkach masz na jeden dzień vipa a po całym dniu przy dobrych wiatrach nawet na nowego frame.

3) z dużych jest white and red który ma wasną strone www.firefall.pl i własny voice chat, durga znanna to gildia dwóch youtuberów, Polaków dużo bardzo dużo są pory że na jednym kanale spam po polsku jest cały czas, zwałszcza na pierwszej lokacji.

Witam ;) Mam parę pytań odnośnie ww. gier. Grałem w jedną i w drugą produkcję ale parę rzeczy nie daje mi spokoju, mianowicie:

1) Jak wygląda endgame w obu tych grach i w której jest ciekawszy

2) Czy odnoszę słuszne wrażenie że w Firefallu jest bardzo mocne P2W? Widzę Vipy +25% expa, loota etc.

3) Jak stoi sytuacja z polskimi gildiami/klanami w tych grach, ponieważ to że populacja ogółem jest dosyć spora już wiem.

Niektórym osobom porównanie tych dwóch gier może wydać się absurdalne (open world vs instancje, grafika kolorowa vs grafika "filmowa") jednak starałem się ułożyć te pytania aby te różnice nie nachodziły na siebie zbytnio. :) Pozdrawiam :)