jakies party od 9? a moze jakas gildia?
Firefall
ja z checia;) napisze Ci namiary na TS na prv i wejdz kiedy bedziesz mogl bedzie sie latwiej gralo i poznawalo gre
a warto wogole? Pamiętam cbt mnie nie zachęciła.
mi sie tam podobalo
W tej grze PvP ogranicza się do 3 instacjowanych minigierek - gg, no re.
mi sie tam podobalo
Coś więcej ?? Sensowne "za" i "przeciw" ?
W tej grze PvP ogranicza się do 3 instacjowanych minigierek - gg, no re.
Ale oso hodzi ? Po pierwszym lepszym filmiku na YT nie zauważyłem nic nieciekawego co by popsuło granie w FPSowego mmorpga- jakaś arena i quakowe nawalanie się co jest spoko. A jak z balansem w tym PvP ?
Nie chodzi o balans, tylko o to, że całe PvP jakie znajdziesz w tej grze to 3 instacjonowane arenki/battlegroundy. Brak PK, GvG, Frakcja vs Frakcja (bo cała "zła" frakcja jest kontrolowana przez boty czyli to dalej PvE), kontroli terytorium, siege'ów, czegokolwiek. Więc 95% gry to pizganie mobków.
Z tego co wiem to niby Ala sandbox bez questow plus parę instancji. Grałem w cbt o jakoś mnie nie przyciaglo. Grafika nawet niezla ale nic więcej. Ktoś skomentuje dlaczego warto zagrać? Może coś się zmieniło od ost. Bety.
Nie chodzi o balans, tylko o to, że całe PvP jakie znajdziesz w tej grze to 3 instacjonowane arenki/battlegroundy. Brak PK, GvG, Frakcja vs Frakcja (bo cała "zła" frakcja jest kontrolowana przez boty czyli to dalej PvE), kontroli terytorium, siege'ów, czegokolwiek. Więc 95% gry to pizganie mobków.
Z tego co piszesz to sprawa jest naprawdę średnia... Niby otwarty świat ale brak tej otwartości w najlepszym aspekcie gier sieciowych/mmo (do tego shooter!) jakim jest swobodne PvP/PK? Brak wojen Gildi?! Oh cmon! Powoli żałuję, że zassałem klienta i spowrotem zainteresowałem się tym tytułem (lepiej bym odpalił z rana LoLa i tyle).
Że też tamtejsze community nie krzyczało o jakieś zmiany w tym kierunku. I już chyba wiem dlaczego nie kasują postaci z CB - mają niewielkie zaplecze prawdziwych fanów i nie chcą stracić tych, którzy nie chcą mieć Open PvP, GvG itp.
Było już dawno temu jakieś mmo w stylu FireFall, które jednak zamknęli z powodu braku graczy, ciekawe co wtedy było nie tak.
No nic, narazie nie miałem okazji nawet wbić drugiego poziomu bo są te problemy z założeniem postaci.
właśnie dlatego ja czekam do wprowadzenia open PvP, może kiedyś to nastąpi
właśnie dlatego ja czekam do wprowadzenia open PvP, może kiedyś to nastąpi
Nie nastąpi, jak już to walną taki event albo poprostu dorobią jakieś śmieszne opcje PvP.
Niestety jak dla większości zapowiedzi przerosły tytuł, a sama gra okazała sie średniawa.
Grałem dawno temu, i to nawet sporo, ale nie wciągneło mnie to na dłużej.
Może dlatego ,że jest to Beta nie wiadomo co jeszcze dodadzą.
Może dlatego ,że jest to Beta nie wiadomo co jeszcze dodadzą.
Może i dlatego, może nie? któż to wie. Na gre pomysł był dobry, wykonanie nie najlepsze
lecz i tak mamy ciekawy produkt, odchodzący od liniowości powstających przez cały czas crapów
a ten kto lubi bezkresne PvE, w 3rd person shooterze MMO, będzie zadowolony. (I tak wole Borderlands)
Było już dawno temu jakieś mmo w stylu FireFall, które jednak zamknęli z powodu braku graczy, ciekawe co wtedy było nie tak.
Nazywało się: Tabula Rasa - a zamknęli je "z powodu zysków nie przystających do zakładanych". Krótko mówiąc - NCsoft to ścierwo, i wielu graczy do tej pory
im nie wybaczyło. na dokładkę wykopsano z firmy dosć znaną osobistość odpowiedzialną za ten tytuł Richarda Garriota (co im się odbiło czkawką - bo ten wygrał pozew przeciwko nim o sporą kasę)
To samo zresztą spotkało AutoAssault i niedawno CoX (najwyrażniej 20k płacących graczy to za mało dla tych pazer by zostawić działający serwer)
http://en.wikipedia.org/wiki/NCSOFT
Tak więc gdy następnym razem fan GW/Lineage/Aiona powie ci: NCsoft najlepszym dystrybutorem MMO - wal go na na odlew, niech się cham dokształci
Btw uwielbiam ten płacz grieferów(bo tylko ten typ graczy płacze za tym) że nie ma open PvP, ola boga, coż począć, jak żyć?
Fallen Earth - nie ma bo nikt nie jest na tyle głupi by się oflagować, teoretycznie to jest "prawie że open pvp", flagę dostajesz przymusowo tylko w określonych, niewielkich obszarowo strefach
Firefall - nie ma
Defiance - nie ma
Destiny - nie będzie
Czy mi się wydaje czy widzę tu pewien trend?
Chcecie PvP to grajcie sobie w Coda czy inne Planetside2
btw ja osobiście nie mam nic przeciwko PvP na arenach lub na osobnych mapach
Za to mam TONY argumentów przeciwko napełnianiu mnie śrutem (przez tumana o 30 lev nade mną) gdy sobie niewinnie kopię skałki czy zwiedzam miasto.
Jak widać - moja opcja wygrywa w FPS open world MMO
Za to mam TONY argumentów przeciwko napełnianiu mnie śrutem (przez tumana o 30 lev nade mną) gdy sobie niewinnie kopię skałki czy zwiedzam miasto.
Dla mnie to jest esencja prawdziwego mmo, że robiąc nawet PvE, Harvesting muszę się liczyć z tym, że ktoś mi może wejść na plecy. Dzięki temu gra wzbudza jakiekolwiek emocje (zwłaszcza jak są jakieś death penalty).
W ten sposób PvE i PvP się ze sobą miesza, bo ani od jednego ani od drugiego się nie ucieknie.
Ale, to bez znaczenia, bo Firefall jest PvE themeparkiem i tyle, uninstall po 2 godzinach.
Jak widać - moja opcja wygrywa w FPS open world MMO
Meh, po prostu wymieniłeś PvE gry dla carebearów, tak samo ja mogę wymienić MMO z FPS'owym combatem nastawione na hardocre PvP:
Darkfall
Face of Mankind
Mortal Online
WarZ (nie mmo, ale prawie;])
Nie da się grać z takimi lagami.

jakies party od 9? a moze jakas gildia?