Firefox nie zamyka swojego procesu

Witam . Od kilku już dni borykam się z następującym problemem . Gdy wyłączam przeglądarke Mozilla Firefox , komputer się zwiesza (uczucie mniejwięcej takie jak gdybym miał 100% zużycia ramu , mimo że ruszasz kursorem myszy , to nic nie reaguje ) a ustępuje to dopiero po 10 - 30 sekund (zależnie od kaprysu ) . Sprawdzając to w menadżerze zadań , to oczywiście przeglądarka się nie zamkneła , proces "firefox.exe" nadal jest włączony i dopiero gdy się wyłączy zacięcie się systemu ustępuje .

I teraz tak , napiszę co już zrobiłem , żebyście się nie powtarzali :

- "Odświeżyłem" firefoxa

- Odinstalowałem wszystkie dodatki oraz powyłączałem wtyczki

- Czyściłem komputer adwcleanerem

-Czyściłem historię , ciasteczka i.t.p.

- Odinstalowałem > wyczyściłem rejestr > zainstalowałem

-Założyłem nowy profil w przeglądarce

-Przeglądałem internet w poszukiwaniu rozwiązania

Żadna z tych czynności nie rozwiązała mojego problemu : / Miał tak ktoś może ? czekam na propozycje : P

EDIT : gdy włączam firefoxa w trybie awaryjnym , to wszystko zamyka się poprawnie o_O Jak to możliwe , skoro już próbowałem odinstalować wszystkie dodatki i wyłączyć wszystkie dodatki ,a przecież to robi tryb awaryjny , "uruchamia z wyłączonymi dodatkami" ?

A na innych przeglądarkach też tak masz?

Używam google chrum, ale może jakieś ataki są na liska lub masz wirusa i musisz przeskanować

Firefox ma coś takiego jak usługa utrzymania. Może to spróbuj wyłączyć.

To się dzieje tylko w firefoxie

@up jak to wyłączyć ? w google nie znalazłem nic jak to zrobić

Mógłbym przesiąść się na chrome , ale jest jeden problem : zapisane hasła . Nie chodzi o zakładki bo te da się importować z mozilli , ale musze mieć też zapisane hasła . Wiecie jak można je przerzucić ? bo na pewno można , jakimś programem albo cuś .

Witam . Od kilku już dni borykam się z następującym problemem . Gdy wyłączam przeglądarke Mozilla Firefox , komputer się zwiesza (uczucie mniejwięcej takie jak gdybym miał 100% zużycia ramu , mimo że ruszasz kursorem myszy , to nic nie reaguje ) a ustępuje to dopiero po 10 - 30 sekund (zależnie od kaprysu ) . Sprawdzając to w menadżerze zadań , to oczywiście przeglądarka się nie zamkneła , proces "firefox.exe" nadal jest włączony i dopiero gdy się wyłączy zacięcie się systemu ustępuje .I teraz tak , napiszę co już zrobiłem , żebyście się nie powtarzali :- "Odświeżyłem" firefoxa- Odinstalowałem wszystkie dodatki oraz powyłączałem wtyczki- Czyściłem komputer adwcleanerem-Czyściłem historię , ciasteczka i.t.p.- Odinstalowałem > wyczyściłem rejestr > zainstalowałem-Założyłem nowy profil w przeglądarce-Przeglądałem internet w poszukiwaniu rozwiązaniaŻadna z tych czynności nie rozwiązała mojego problemu : / Miał tak ktoś może ? czekam na propozycje : PEDIT : gdy włączam firefoxa w trybie awaryjnym , to wszystko zamyka się poprawnie o_O Jak to możliwe , skoro już próbowałem odinstalować wszystkie dodatki i wyłączyć wszystkie dodatki ,a przecież to robi tryb awaryjny , "uruchamia z wyłączonymi dodatkami" ?

Bo moze nie chodzi o dodatki, a o sam program od tych dodatkow w firefoxie?? proces - "plugin_container.exe", moze cos wykombinujesz. U mnie na kompie wszystko OK

edit: zerknij czy ten proces sie zamyka po wylaczeniu firefoxa

Witam . Od kilku już dni borykam się z następującym problemem . Gdy wyłączam przeglądarke Mozilla Firefox , komputer się zwiesza (uczucie mniejwięcej takie jak gdybym miał 100% zużycia ramu , mimo że ruszasz kursorem myszy , to nic nie reaguje ) a ustępuje to dopiero po 10 - 30 sekund (zależnie od kaprysu ) . Sprawdzając to w menadżerze zadań , to oczywiście przeglądarka się nie zamkneła , proces "firefox.exe" nadal jest włączony i dopiero gdy się wyłączy zacięcie się systemu ustępuje .

I teraz tak , napiszę co już zrobiłem , żebyście się nie powtarzali :

- "Odświeżyłem" firefoxa

- Odinstalowałem wszystkie dodatki oraz powyłączałem wtyczki

- Czyściłem komputer adwcleanerem

-Czyściłem historię , ciasteczka i.t.p.

- Odinstalowałem > wyczyściłem rejestr > zainstalowałem

-Założyłem nowy profil w przeglądarce

-Przeglądałem internet w poszukiwaniu rozwiązania

Żadna z tych czynności nie rozwiązała mojego problemu : / Miał tak ktoś może ? czekam na propozycje : P

EDIT : gdy włączam firefoxa w trybie awaryjnym , to wszystko zamyka się poprawnie o_O Jak to możliwe , skoro już próbowałem odinstalować wszystkie dodatki i wyłączyć wszystkie dodatki ,a przecież to robi tryb awaryjny , "uruchamia z wyłączonymi dodatkami" ?