Firma - krymianlny rap

MOJA ULUBIONA PIOSENKA A WAM JAK SIE PODOBA ?

za***ista nuta jak dla mnie pewnie bede hejtowany że dziecko jp ale lubie rap firmy !!!

Boże, rapu nie trawie, ale to mało istotne, bo najbardziej patrze na tekst i przekaz. Tutaj nie widzę jednego ani drugiego.

Dokładnie. Jakie przesłanie niesie ta piosenka? "Jesteśmy super gangsta po kryminale"? I czego to uczy, jaki przykład to daje... Beztalencia zabrały się do mikrofonu, a ludzie jeszcze się tym jarają. Na prawdę, kiedyś słuchałem rapu, ale to "coś" rapem na pewno nie jest, to debilizm w czystej postaci. Takie moje zdanie.

Kiedyś polski rap to była sztuka a teraz mnożą się takie gnioty spod szyldu JP. Co jak co , ale teraz wolę słuchać rapu z zagranicy.

To coś jest bezsensu. Teraz wiem, czemu nie lubię rapu itp.

"Firma - kryminalny Rap" lol jak to przeczytałem to myślałem że padnę ze śmiechu :D, idź dziecko JP na 100% wyjdź z takimi tematami ;p i bujaj się ze swoimi łysymi pałkami okradając staruszków, ćpając, zaliczać k***y i upijać się w jakiś melinach...

Moje zdanie na temat tego zespołu jest takie że tylko dzieci JP na 100% tego szajsu słuchają (tak hejtujcie mnie dresiarze i obrońcy tej prostej muzyki dla chamów i b***ków :))

Hm, Zeus, 3W, Wice Wersa, OSTR, Bisz, BRO, Mioush i wiele więcej to rap który jest gównem pokroju firmy i innych pseudo rapsów? Sami pewnie dziwicie, się, że dziewczyny mówią że wszyscy faceci to świnie, bo spotkały jednego niewiernego, a teraz robicie to samo, LOL. Zanim będzie się o czym wypowiadać, to chociaż trochę zagłębcie się w temat, a nie jak guru się zachowujecie z jego hejtem na GW2 (huehue, hejtuję guru, ale jestem fajny xD). Co do piosenki to shit, jak to firma; "nie lubimy komercji, ale kupcie naszą nową bluzę pis joł!". Pozdro :)

Hejt everywhere,everywhere...

Już wam wyjaśniam jaki to niesie przekaz.

- podtrzymuje ich ziomków którzy spędzają swoje szare dni za murami

- możesz mieć szacunek na ulicy jeżeli jesteś dobry chłopak

- wzmianka o zasadach ;)

Reszty chyba nie muszę wyjaśniać kto słucha rapu ten wie o co chodzi.Nie wiem czy wiecie ale pierwszym gatunkiem rapu był "Gansta rap" :) Racja może tutaj nie ma zbyt wielu ambitnych tekstów ale chłopaki się starają i sobie nawzajem pomagają czego o większości nie można powiedzieć.

@UP

"NIE CHCESZ NIE KUPUJ ! "

A powiedz mi tak czy ich utwory grają w radiu,tv ?

Zadam ci pytanie jak oni mają się utrzymać ? mają sprzedawać d*pę jak te wszystkie gwiazdeczki co się zajmują gównianym popem,disco itp ?

EDIT

A teraz każdy hejt niech sobie zada pytanie czy powiedziałby złe słowa na ich temat w cztery oczy,odpowiedź : NIE !

"Kozak w necie piz*. w świecie" - taka prawda

Tyle na ten temat

"Firma - kryminalny Rap" lol jak to przeczytałem to myślałem że padnę ze śmiechu , idź dziecko JP na 100% wyjdź z takimi tematami ;p i bujaj się ze swoimi łysymi pałkami okradając staruszków, ćpając, zaliczać k***y i upijać się w jakiś melinach...Moje zdanie na temat tego zespołu jest takie że tylko dzieci JP na 100% tego szajsu słuchają (tak hejtujcie mnie dresiarze i obrońcy tej prostej muzyki dla chamów i b***ków )

Sam jesteś swoim osobistym hejterem.

A co do nuty:

standard Firmy-nic nowego/odkrywczego

Co do firmy to niestety no ale te ich płyty to nic odkrywczego,ale niektóre kawałki/klipy maja dobre,ważne że się starają.

< Polecam ;)

ULICZNY ATAK

TYLKO POLSKIE RAPY WYJEBANE W CZARNE KLIMATY

A te dni za kratami spędzają pewnie bo ich ktoś wkręcił? I na szacunku inaczej zdobyć się nie da?

Ten temat to marna prowokacja.

EDITA teraz każdy hejt niech sobie zada pytanie czy powiedziałby złe słowa na ich temat w cztery oczy,odpowiedź : NIE !"Kozak w necie piz*. w świecie" - taka prawdaTyle na ten temat

Oj misiu, nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. :> I co oni mogą mi takiego zrobić? Pobić, nasłać "mafie"? Proszę cię. Zawsze uważałem, że to coś co oni robią to muzyka dla zwykłych napinaczy, a oni wcale lepsi nie są. I mogę cię zapewnić, że ja osobiście nie wahał bym się nawet chwili przed wygarnięciem takiemu "gangsterowi".

youtube.com/watch?hl=pl&client=mv-google&gl=PL&v=-GzO7ev4f2c

Polecam gorąco!

@Xasarm

Nie po prostu nie chciało im się tyrać za parę stów ;) tak tu już jest.

Nie każdy ma za***isty start,większość z nich wychowywała się w patologi,nikt im nie dawał wsparcia i tak to już poszło.

A szacunku nie zdobywa się tak,widzę że w ogóle nie masz pojęcia o takim życiu,więc nie ma sensu z tobą prowadzić dalszej konwersacji ;)

EDIT

@Mo0mo - śmiać mi się chce jak czytam te wypociny,na pewno nie jeden taki "gangster" zamieszkuje u ciebie w mieście,mijasz go na ulicy setki razy,więc na co czekasz ?

Boże... Większość polskich raperów wychowała się w "patologii", ale zauważ, że nie każdy robi "muzykę" dla przygłupów (sorry za wyrażenie), bez żadnego sensu, każdy kawałek o tym samym. Udawanie biedy i patologii przy takich zarobkach jest śmieszne. Proszę Cię, Firma to najgorszy przykład polskiego rapu. Polecam przeszukać mniej znanych artystów a zobaczysz co to jest prawdziwy przekaz, prawdziwy talent.

Mam jedno zasadnicze pytanie : Czemu większość raperów jest łysych ?

@Koyiro

Nie wiem czy wiesz,ale jeżeli piszesz tekst do beatu to ma to płynąć z serca ma to być czysty,prawdziwy przekaz.

O czym innym chłopaki mają nawijać skoro robią hardcore rap i całe życie spędzili na "ulicy" ?

Nie uprawiają braggi ;)

Edit

2pac, eazy-e , biggie (też nawijali o ulicy,biedzie itp ;) ) - masz tu parę talentów no jeszcze mogę ci dodać 50 cent'a ale on teraz robi troszkę inny rap,wiadomo iż robi to już bardziej dla pieniędzy jak snoop dogg

PS

Daj jakąś nutę

komercja.wordpress.com/2012/06/01/

jebac-policje-mowi-zbuntowany-14-

letni-dres/

i bej de łej, w rapie słychać tylko jedną nutę, masz rację. No może nie. Ale w 9/10 przypadków...