Firma szuka dostawców walut w mmorpg

Od strony prawnej jest to nielegalne :) W każdym regulaminie istnieje wpis że nie wolno handlować kontem jak i itemami do niego przynależącymi gdyż są one wlasnościa fimry XX ( wydawcy gry ) . Nie istnieje gra która na to oficialnie pozwala . Tak samo nie można się "dogadać " na takie zezwolenie . Jak myślisz czemu wszytskie boty które spamująo sprzdaży golda w mmo są banowe:)? Przecież nie za spam ^^ Problem leży w tym że wydawców nie za bardz to interesuje. Chyba że ktoś im podeśle dowody pod nos . Taki precedens ciężko udowodnić jeżeli jest prowadzony z paru nastu kont ( czytaj właśnie zatrudnionych w firmie XX ) .

Dam przykład regulaminu WOW-a ( mniej więcej taki sam ma 99% geir mmo ):

Wykorzystanie ekonomii gry

Podejmujemy kroki przeciwko kontom wykorzystującym ekonomię gry, kiedy stwierdzimy, że jedna lub kilka postaci przypisanych do konta bierze czynny udział lub pomaga w wymianie przedmiotów lub złota w grze na prawdziwe pieniądze. Podobne transakcje handlowe mają niekorzystny wpływ na środowisko gry, ponieważ szkodzą wewnętrznej ekonomii świata World of Warcraft. Niniejsza kategoria obejmuje również konta, które dostarczają przedmiotów i złota do wymiany za prawdziwe waluty. Przez „dostarczanie” rozumiemy standardową aktywność w grze (np. wydobywanie rudy bądź zbieranie ziół) i przekazywanie tych zasobów do konkretnego konta, z którego są one odsprzedawane za prawdziwe pieniądze. Gracz, który bierze udział w tego typu transakcjach, może zostać zawieszony... itd .

A tu np AION :

§6 ZAKUP / SPRZEDAŻ WIRTUALNYCH PRZEDMIOTÓW ZA PRAWDZIWA WALUTĘ
Zarówno zakup jak i sprzedaż przedmiotów wirtualnych za prawdziwa walutę jest czynnością zabroniona. Uwzględnia to również transakcje dotyczące samych kont graczy i Kinah. Reklamowanie tego typu usług jest również zakazane.
(Zobacz również OWU, 7.4. c)

To Twoje zdanie, nie w naszym interesie leży jego zmiana.

Co do blokad - oczywistym jest, że boty te banowane są przede wszystkim za SPAM, który jest udręką graczy. Nasza firma takich botów nie stosuje.

Podkreślam, iż odpowiadamy tylko na pytania związane bezpośrednio z zakupem lub sprzedażą, nie dotyczące szczegółów technicznych działalności.

To nie jest moje zdanie .... To jest regulamin każdej gry mmo która musimy "podpisać" jeżeli chcemy grać :) Nie żebym skreślal wasza fimre nie o to chodzi ale lepiej żeby każdy kto z wami chce współpracować wiedział że pewnego dnia może dostać od tak bana na konto ( co prawda szansa na takigo bana wynosi może z 1-2 % ) ... Wam życze powodzenia :)

Zakładamy, że każdy nowy gracz zapoznaje się z regulaminem gry, przez co jest świadomy swoich decyzji. Przypominam raz jeszcze - tutaj nikt nikogo do sprzedaży nie zmusza, wszystko zależy od woli gracza.

Dziękuję za życzenia :-)

A czy przypadkiem nie można się wykręcić tym że w aukcji wpisujesz "Sprzedaje swój poświęcony czas na wyfarmienie tego golda". Wtedy sprzedajesz czas który ma postać waluty w danej grze.
Tak mi sie przynajmniej wydaje.

To nic nie daje.

Bo w regulaminach jest także (szczegolnei gier f2p), że konto jest własnością wydawcy.

A wydawca może zrobić sobie z nim co mu się żywnie podoba.

Wszystko rozchodzi się o kwestie nastawienia wydawców do gold sellerów.

Zastanawiam się jak z konsekwencjami prawnymi (czy sa jakies tak w ogole, choc watpie). Tworca tego tematu to cwaniaczek cebulaczek i chetnie cos bym zrobil z takim delikwentem. Tyle co gold sellerzy zniszczyli gier, to w głowie sie nie miesci. Do tego kilka z moich ulubionych.

Właśnie wysłałem reporty z linkiem do tego tematu, nie które supporty zainteresowały się tym tematem, powodzenia hahaha.

warn_ico.png
Say whaat? ~ NS

Ok, więc ja Ci odpowiem, a mam w tym cel co zaraz napiszę :) Możesz sprzedawać wszystkie przedmioty z wszystkich gier, jeżeli dasz dopisek o sprzedaży czasu poświęconego na grę.Teraz czas na drugą część, właśnie za około 5-7 dni startuje na allegro i Ebayu z grubego kopyta.Będę sprzedawał przedmioty/złoto z wszystkich tych gier co założyciel tematu+tibia.Podpowiem Ci drogi handlowcu, że nie szuka się nabywców rzeczy/złota z gier na takich forach :) radzę obniżać ceny już, bo nic nie będzie Ci schodziło, mam ochotę Cię wygryźć, przez co 3kompy chodzą prawie całe doby i na botach zbierają różne rzeczy(aby obniżyć koszt rzeczy/złota), ale większą część i tak skupuje.Sądzę, że to wystarczy, aby Ciebie wygryźć na amen,Pozdrawiam.

Kana mylisz sie i to bardzo ten dopisek o czasie nic nie daje :) To jest mit ktory powstal na allegro . Czemu ponieważ i tak używasz przedmitów które nie należą do Ciebie a do wydawcy gry . W każdym regulaminie jest zapis że wszystko co robisz na koncie jest wlasnoscia intelektualna wydawcy gry i nie można tej własności odsprzedawać. A ten text mogę wytłumaczyć/ porównać na zasadzie masz auto dajmy na to firmowe to że nim jeździsz ( używasz w czasie ) nie daje ci prawa do jego sprzedaży dalej gdyż jest on wlasnoscia firmy dla ktorej pracujesz a nie twoja . Mysle ze to zrozumiale teraz :)?

Wlasciwie wszystko co robisz na allegro robisz na wlasna odpowiedzialnosc, jesli dotyczy to gier mmo. Przypis dot czasu w grze jest mitem.

Nie lubie jesli ktos zarabia kupujac - sprzedajac adene/golda/kinah i konta na servisach allegro etc.

Wasz "interes" powoduje zwiekszenie liczby botow na serverach popularnych gier, dlatego ze wy osobiscie nie botujecie, ale kase czasem mozecie miec od botow i osoby kupujace moga byc poszkodowane w takim przypadku.

Dodatkowo takie "interesy" niszcza gry. Wiec wypad z tego forum.

Gold sellerzy zepsuli juz wiele gier, a wlasciwie rynek na tych serverach.

Ja dalej jestem uświadomiony w tym że sprzedaje czas z gry - lepiej dla mnie.Co do Verthiza, mam nie sprzedawać rzeczy z gier i mieć o 400-700zł miesięcznie mniej, bo mi tak napisałeś?Sam sobie dodaj odpowiedź.

Co mam sobie odpowiadac? Korzystanie z botow i sprzedawanie na allegro tego co uzyskalo sie nielegalnie, czy nawet legalnie (zazwyczaj to pierwsze) jest zle w mojej opini. I powinno byc tepione przez wszystkie spolecznosci. Szukajcie sobie osob botujacych na innych forach wspierajacych boting. Moze firma jest legalna ale to co robi juz nie i w swietle regulaminu mmorpgow zdaje sobie z tego sprawe.

I znowu krytyka z ust osób, którym solą w oku jest działanie innych. Swoje mądrości i regułki naprawdę możecie zostawić dla siebie, dla przyjaciół, a nie dzielić się z nimi w tym temacie - nie służy on do tego.

@kanabinabaninabani - pies, który dużo szczeka, nie gryzie. Zajmij się więc swoim interesem, dalej stawiaj marne boty i odgrażaj się na forach, mnie Twoje życiowe plany naprawdę guzik interesują, podobnie, jak przypuszczam - innych użytkowników tego forum.

@MaloSilny - proponuję wysłać oficjalne zawiadomienie do CBA i CBŚ (rozwinięcia skrótow zapewne odszukasz w google, więc nie tłumaczę), a teraz pochwal się swoim bohaterskim czynem kolegom, na podwórku czy w szkole.

@Verthiz - Nie szukamy osób botujących, lecz osób, które chcą połączyć przyjemne (granie) z pożytecznym (zarobieniem pieniędzy). Zadaj sobie pytanie, czy gracze nie używaliby botów, gdyby nie istniały podmioty skupujące.

Jako, że temat zbacza na offtopic, proszę administratora o jego zamknięcie.

Wszelkich informacji udzielimy mailowo lub zp. komunikatorów.

Jak sprawdzisz czy gold/adena/kinah etc ktory wy kupujecie w celu sprzedazy pochodzi od bota? Nie sprawdzisz...

Piszesz o podmiotach skupujacych/sprzedajacych, ale wszystko musialo by sie dziac zgodnie z regulaminem gry, by gracz nie zostal oszukany i w dodatku przez wydawce monitorowane.

Aktualnie wszystko robi sie na wlasna odpowiedzialnosc i to sie raczej nie zmieni, bo firma - wydawca chce zarobic na sklepach IS (ItemShop).

Gracz w Aionie ma mozliwosc wydania realnych pieniedzy na rzecz w grze a potem odsprzedania tego innemu graczowi, wiec tutaj to inaczej dziala bo firma zarabia ktora ta gre stworzyla, lub hostuje. A w przypadku gold sellerow zarabia tylko osoba dzialajaca na szkode firmy - gry.

Tak jak napisalem i moge to powtarzac w kolko. Boty i gold sellerzy to zlo.

Nie mój rewir, ale na prośbę autora skierowaną do mnie przez PW, zamykam.

Witamy,
jak w temacie - szukamy dostawców walut w grach MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Games),w skrócie w grach online.

Kilka słów o nas - jesteśmy legalnie zarejestrowanym w Polsce przedsiębiorstwem, co daje Ci gwarancję pewności oraz uczciwości z naszej strony. Potwierdzeniem tych słów jest spora ilość pozytywnych komentarzy w serwisie aukcyjnym oraz rosnące grono odbiorców.

Wracając do tematu - poszukujemy do współpracy osób, które będą w stanie na bieżąco dostarczać waluty w konkretnych grach MMORPG.

Na tę chwilę interesują nas takie tytuły jak:
1) Metin (wszystkie polskie serwery)
2) Prywatne Serwery Metin (tj. Ravia, Concordia, Pandora)
3) Nostale (wszystkie polskie serwery)
4) AION (przede wszystkim serwer polski, co do innych - kwestia dogadania)
5) Cabal Online (Wszystkie serwery)
6) Dofus (Wybrane serwery)

7) Royal Quest

Jeśli nie znalazłeś na liście gry, w której jesteś w stanie dostarczać walutę, napisz na PW - być może z czasem nawiążemy współpracę.

Transakcje odbywać się mogą przez serwis aukcyjny lub poza nim (na naszych warunkach).

Kontakt:
GG - 47439766
Mail - mmo4u@o2 . pl
Telefon - Jeśli jesteś zainteresowany kontaktem telefonicznym, prosimy o PW.