First Look'i , Let's Play'e

Witam. Chciałbym zacząć "przygodę" z nagrywaniem lets play'i , game play'i etc.

Potrzebuję waszej pomocy, a mianowicie, na czym dokładnie polegają tego typu nagrania.

Czy filmy typu: first look , polegają ,lub mogą polegać na nagrywaniu np. gry od kompletnego zera , jak i np. z mojej strony , braku doświadczenia w grze? Czyli po prostu, nagrywam, i w trakcie

wszystkiego się dowiaduję , i staram się ogarnąć.

Co do let's play; na pewnym forum, przeczytałem, że let's play'e najlepiej nagrywać z gry, którą zna się od "podszewki" i dobrze ogarnia.

I czy polegają one na pewnej serii filmów z gry ?

Gameplay'e : Mam rozumieć ,że tego typu nagranie, jest jednorazowe , i polega na szybkim objaśnieniu gry ?

Proszę was, o dość dokładne objaśnienie "rodzai" nagrywanych filmów , i mam nadzieję, że mnie zrozumiecie :)

Pozdrawiam.

First look -> jak nazwa mówi, to jest "pierwsze spojrzenie" czyli zapoznajesz się z grą podczas nagrywania i dajesz do tego stosowny komentarz.

Let's Play -> Musisz mieć podstawową znajomość gry, aby w trakcie grania i nagrywania kolejnych części, objaśniać widzom co i jak. Czyli przechodzisz grę z widzami, tak to sobie nazwę.

Gameplay -> Czyli krótki filmik pokazowy z gry. Nie koniecznie musi być komentarz, równie dobrze możesz pierdyknąć muzyczkę w tle swoją, bądź zostawić oryginalną. Aczkolwiek stosowny komentarz umila oglądanie gameplaya (ale pamiętać należy, że lipny komentarz odstraszy ;) )

Tak to mniej więcej wygląda.

ignaczek duże znaczenie też dla oglądającego ma twój głos (jeśli jest komentarz).

Jeśli jeszcze nie miałeś mutacji lepiej się wstrzymaj i odczekaj, tym bardziej się wstrzymaj jak jesteś w trakcie przechodzenia :P

Po mutacji będziesz miał "lepszy" start, z racji "milszego" dla ucha głosu.

Oczywiście bez sensownego komentarza to tak czy tak spali na panewce.

Dziękuje bardzo za pomoc :)

Temat myślę, że można zamknąć :)

Chyba że ktoś jeszcze się podzieli swoim zdaniem :)

RADA: odpuść sobie minecrafta!

Pełno dzieciaków to ogląda i tylko takich widzów będziesz miał... To samo w sumie z LoLem. Mimo że przedział wiekowy wyższy, to będzie pełno 15 latków którzy są lepsi niż Ty i dostaniesz tylko hejt jeśli nie jesteś pro elo koksem :P.

Najlepiej zacząć z jakimiś mało znanymi grami np. jakieś produkcje indie. Dodam może jeszcze taki filmik "11 rzeczy których powinniście unikać tworząc LP" by CDDZeo

up

Mnie osobiście wk***ia taki sposób ekspresji i mowy jak u gościa wyżej, przypomina mi to programy typu "Trudne sprawy", lub "Dlaczego ja" :)

Witam. Chciałbym zacząć "przygodę" z nagrywaniem lets play'i , game play'i etc.

Potrzebuję waszej pomocy, a mianowicie, na czym dokładnie polegają tego typu nagrania.

Czy filmy typu: first look , polegają ,lub mogą polegać na nagrywaniu np. gry od kompletnego zera , jak i np. z mojej strony , braku doświadczenia w grze? Czyli po prostu, nagrywam, i w trakcie

wszystkiego się dowiaduję , i staram się ogarnąć.

Co do let's play; na pewnym forum, przeczytałem, że let's play'e najlepiej nagrywać z gry, którą zna się od "podszewki" i dobrze ogarnia.

I czy polegają one na pewnej serii filmów z gry ?

Gameplay'e : Mam rozumieć ,że tego typu nagranie, jest jednorazowe , i polega na szybkim objaśnieniu gry ?

Proszę was, o dość dokładne objaśnienie "rodzai" nagrywanych filmów , i mam nadzieję, że mnie zrozumiecie :)

Pozdrawiam.