Flyff, Mabinogi ? A może coś innego?

Hejka, porzuciłem Black Desert ponieważ jakoś nie mogę na dłużej siedzieć przy tej grze, podoba mi się, jednak ten grind mnie męczy.

Postanowiłem zagrać w jakąś typowo gre fantasy (nie szukam realizmu w grach, męczy mnie on).

Wybrałem na celownik Flyff'a oraz Mainbogi. Która z gier ma większa liczbę graczy online? Która jest ciekawsza, barcziej zróżnicowana itp.

A jeżeli nie te 2 to może coś innego ?

Przede wszystkim to nie jest temat typu "Szukam MMO", tylko "pomóżcie wybrać" - więc przenoszę do hydeparku.

Jeżeli Flyff to tylko prywatne serwery, global jest martwy, OKROPNIE P2W, nie osiągniesz w tej grze absolutnie nic bez wkładania dosłownie setek dolarów w grę (Wystarczy na privie zobaczyć ile scrolls of awakening i return schodzi na jeden item w ekwipunku, a jest to podstawa porządnego grindu i dobrego pvp). Zdecydowanie w tym przypadku polecam Mabinogi, jeżeli nie odstrasza Cię specyficzny styl walki (Na zasadzie kamień/papier/nożyce), który jest tak jakby turowy. Gra na pewno sporo ludzi i nie jest aż tak P2W (Najgorszy jest item, który pozwala Ci zrobić Rebirth po tygodniu zamiast miesiąca ).

Użyj schematu.