Flyff/ToP/LC?

Cześć,

Czy któraś z gier - Fly For Fun, Tales of Pirates, Last Chaos jest jeszcze grywalna? Która jest najpopularniejsza? A może wszystko z tego grona upadło?

Gry z dzieciństwa, powrócił sentyment więc pytam o aktualną sytuację :slight_smile:

Flyff jest dosć popularny acz kolwiek ta azjatycka z playpark, poniekąd także serwery prywatne mają po 1-2k ludzi online.

poczekaj na flyff project m :slight_smile:

To jest jakaś amatorski projekt już nawet nie wspomnę że nawet nie remaster.
Bazuje na bardzo starej wersji Flyff, jedyne co tam jest innego to odświeżenie. Nic poza

https://cloudsea.pirategames.online/

Pirates Online - czyli dawny Tales of Pirates, chyba najbardziej rozsądna propozycja. Regularne aktualizacje, po kilka tysięcy graczy online.

Lepiej właśnie o tym playparku pomyśleć niż project m?

imo project m jest lepszy gdyz bedziesz mógł przezyc wszystkie updejty od 4 tak samo jak ci oc na nie normalnie czekali

A wiadomi kiedy on ma ruszyć?

Były OBT, nie jestem w temacie ale na doscord powinni coś wiedzieć

Co do tego czy warto, to warto jak nie chce się czekać, później możesz spróbować tego projekt m ale ja różnicy oprócz populacji z względu pewnie na fame nowo otwartego nie poczułam wręcz gorzej

Nowy global https://en-flyff.play2bit.com/
Jest klient EU oraz sporo Polaków i gildie da się znaleźć. Polecam rozglądać się za gildią Hinote.

@Edit
No i wychodzi na to że już jest dead. Czyli jak na razie nie warto grać poza prywatnymi serwerami.

nie znasz sie wiec sie nie wypowiadaj zaden amatorski projekt bo wspolracuja z nimi tworcy flyffa i jest straszny hype ,v7 flyffa nigdzie nie znajdziesz i nie pograsz :)) pewnie nawet nie gralas w v7 swoich czasow ja z ta grą mam pare ładnych lat a v7 jest najlepsza wersja tej gry ci co grali wiedza ^^
dodam że jest trudniejsza niż wersje obecne jeśli chodzi o upgrade eq itp

Co do projekt m nie dawno odbywała się beta z tego co wiem na discord to może latem odpalą projekt m to też flyff przez przeglądarce i nawet nieźle sobie radzili

Jestem wielkim fanem tej gry, ale nie ma co ukrywać, że 70-80% ludzi zalogowanych do Tales of Pirates / Pirates Online to ludzie stojący na afk lub multikonta zalogowane zeby farmic gold itp… Gra jest strasznie pay2win i jedyne co ciekawego można tam robić to chodzić na eventy pvp kilka razy dziennie (na których gó*no zrobisz jak nie masz eq za 100-200 euro minimum i jeden wyfarmiony gosciu może rozwalić cała gildie przeciętniaków w 30 sekund). Mam straszny sentyment do tej gry ale niestety juz lepiej w albiona pograc…

Zainstalowałem jednak wersję US Globala od BORY (Play2bit), bo na EU katastrofa z grywalnością. Ludzi jest jednak sporo na US, jakieś 4 miesiące temu powstał nowy serwer - Mushpang i można pograć, bo ceny jeszcze bardzo mało za wszystko, brak miliona Hero, a graczy sporo. Ciekawe na jak długo… :wink: