Jak w temacie chciałbym napisać dlaczego warto zagrać w grę For Honor na PS4 .
Zacznę od tzw podstaw gry a są nimi Postacie oraz ich pochodzenie . Mamy do wyboru trzy nacje Rycerze , Wikingowie oraz Samuraje , generalnie ja grywam teraz Samurajem i mam seasson pass z premium na 30 dni bo dzięki temu mamy dostęp do większej ilości postaci a tych nowych jest aż 6 w tym 4 na prawdę mocne .
A więc najpierw wybieramy nację a potem mamy kilka tygodni na to by pokazać swoje umiejętności , można też zrobić Fabułę i jest ona krótka ale warta uwagi .
Każda postać ma zarówno umiejętności pasywne jak i praktyczne , mamy możliwość zbierania łupu i ulepszania ekwipunku no właśnie najlepsza część to możliwość Grabież i mamy tam do wyboru 4 pakiety w tym jeden pakiet premium .
Grabież jest na prawdę dobrą sprawą kiedy nasza postać ma już min 20-25 lvl i warto dodać że liczy się tu ranking ogólny też
Chciałbym dodać też od razu sprawę wyczekiwania na mecz bo wiele osób narzeka że długo się czeka na graczy ale to nie jest wina ilości graczy tylko ich dobierania .
Zauważyliście na pewno że mamy w For Honor bardzo zaawansowane dobieranie graczy do danej sesji i wymaga to czasu i autoryzacji danych kont i stąd tak długi czas oczekiwania ale to pewnie też się zmieni na lepsze .
Sama gra rewelacja , powiem tak Kupiłem najpierw samą grę za 140 zł potem Seasson Pass za 169 zł i nie żałuję bo na PS4 w te grę gra sie nie mal idealnie , ginę na prawde bardzo często a mimo to mam multum dobrej zabawy
W grze jest możliwość potyczek 1vs 1 2 vs 2 itp i jest to fajne bo można sprawdzić się na ile jesteśmy dobrzy a że sterowanie jest realistyczne bo tutaj nie ma blokowania uderzeń z automatu tylko musimy sami przewidywać z której strony
przeciwnik w nas uderzy i moim zdaniem dodaje to grze uroku .
Pisze ten temat bo wiele hejtu się wylało na tę grę a uważam że warto w nią grać , aktualnie gdyby ktoś chciał ze mną pograć zapraszam na PW .
Moja ocena gry w skali 1-10 :
Grafika : 10
Grywalność : 10
Dźwięk : 10
Na początku owszem jest ciężko ale jak się zgłębicie w te grę to potem jest luzik a na prawdę jest w niej co robić
Pozdrawiam i mam nadzieje że pomogłem w wyborze gry co nie którym