Siemanko wszystkim
Kiedyś pykałem nieco w Cabala. Jednak po formacie mojego lapka zgubiłem stronkę z buildem dla mojej postaci. Czy ktoś mógłby mi podesłać?
Siemanko wszystkim
Kiedyś pykałem nieco w Cabala. Jednak po formacie mojego lapka zgubiłem stronkę z buildem dla mojej postaci. Czy ktoś mógłby mi podesłać?
W Cabalu nie ma takiego czegoś jak build, jedyne co, to statystyki pod ekwipunek i reszta w główną statystykę.
jest build - mozna isc pod full amp, mozna isc pod full cd, mozna hybryde, mozna isc pod orby, mozna pod crystale, tak wiec jest duzo opcji, ja niestety z aktualnymi buildami nie pomoge, bo juz nie gram od dosyc dawna.
Jednak z podstawowych rzeczy:
teraz wszystkie skille ktorych sie uzywa wbija sie na 20
statystyki, tak jak koelga wyzej napisal, str o ile sie nie myle pod suit, a dexa pod crystal/orba, a reszta w int
Tak jak koledzy wyżej kiedyś liczyło się dodawanie w skille dziś wszystkie jedziemy na 20 bez wyjątków.
Frosty teraz już nie chodzi się albo w full ampach albo cdkach tylko i to i to.
Czyli tam gdzie się da wbijamy CD i CR a tam gdzie nie to AMP.
Co do ekwipunku do 100lv zbierasz kase z questów wydając ją tylko na potki powinnieneś uzbierać z 60-70kk nie wiem jak teraz i kupić jakieś porządne osmiumy + 9 z CD i Amp a jeżeli nie to zbierasz na set Terraguard (chyba tak się zwał, dawno nie grałem. ) choć nie wiem jak cena tego setu stoji teraz.
A ja zawsze buduję tak:
- hełm 20 CD+ i 6 CR+ co najmniej terragrace +6
- zbroja co najmniej terragrace +6, 5 amp ( dużo lepsza opcja niż takie osmiumy z 7 amp IMO )
- ręce będą dobre nawet z 3+ ampa i do tego można dorzucić 2%+ HP steal, też TG +6 co najmniej
- buty tak samo jak ręce
- crystal / orb z 20 CD+ i 6 CR+, tutaj można te lapisy +6
Od ostatnich patchy nie opłaca się inwestować w lepsze osmy, ponieważ potem mobki mają nas na hita, chyba że mowa o osmach +10 albo wyżej. Dodano nowe zbroje i ja osobiście wolę mieć niedrogiego Mita +4/5 z 5 amp, niż osma z 7 amp.
Ktoś juz napisał, że wszystkie skille na 20, zgadzam się.
Zostaje jeszcze combo, ale myślę że to jasne, na każdy tryb inne - PvP, PvE, Nation War. Ale to musisz sam zobaczyć jakie Ci pasuje i jest efektywne.
orby 26cd w zależnosci ile masz hajsu to : aqua,lapis,topaz do +9
wiecej hajsu to 20cd mith +9,10 Na samym końcu "gry" zmieniasz na: 20,26cd mith +15 or 40/7,42/7 sig +15 (oczywiście w miedzy czasie możesz zmienić na lepsze)
helm osm 26,30,36 ( w zależności od hajsu) Na samym końcu "gry" zmieniasz na:40/7 (blu,tit,sht)
zbr - osm 7 amp +9, najlepiej craftsman Na samym końcu "gry" zmieniasz na:sig 2 slot +15 ,sig 10 amp, mith 8 (craftsman)
ręce mogą być shadow tit 7 amp, steal , najlepiej craftsman osm Na samym końcu "gry" zmieniasz na:sig 2 slot +15 ,sig 10 amp , mith 8 (craftsman)
buty to samo co ręce
Dzięki wszystkim za porady, ja też dość dawno grałem i właśnie naszła mnie ochota na popykanie. Podsyłam wam screeny z mojej postaci, popatrzcie i powiedzcie co teraz mogę zmienić.
26cd aqua orb obowiązkowo
@Kolbi - za moich czasów ( kurde ale to brzmi xD) - to sie robilo tak, ze liczyl sie dmg, lepiej bylo miec titanium 7 amp + kolczyki vamp w pecie vamp, i z 3-4% hp steala, i zaden spot i dung (poza ft2 i mo) ci nie straszny
Czapke lepiej kupic full cd( crit rate z 3x rol+1/ merg i 2 rol+1 / merg+rol+2) byl wystarczajcy, dlatego ja bym polecil kupic czapke 30cd, Orby nosilo sie z ampem, ze wzgledu na bm2(potrzebne bylo duzo bazowego ataku, zeby przebijac sie przez defa), teraz sie uzywa bm3, to pewnie lepie full cd.
Tak tera lepiej full cd najlepiej cd z rate
@Frosty: No wiem, "za moich czasów" ( haha ) też, ale gra teraz różni się od tego, co było wcześniej. Kiedyś miałem stity +9 z 7 ampa i miażdżyłem, a z dniem dzisiejszym nie ma mowy o czymś takim, moby rzekomo wzmocnili, a nowe dungi są nie do przejścia z takim setem. ^^
Siemanko wszystkim