Raczej powinieneś to sformułować odwrotnie - "Dlaczego ważniejsze jest jakieś głupie wojsko niż jego dalsza kariera gracza" Jego przeszkolenie wojskowe raczej w życiu więcej mu nie da, niż jego dalsza kariera.
Tylko powiedz mi kogo interesuje, jakiś tam nieznany bynajmniej, mnie gracz który z tego co słyszałem ma dość cięty język.... Zbierać podpisy czy pieniądze na ważną sprawę to jest cel, bo mozna kogoś uratować, ale zbierać podpisy żeby jakiś Forgiven czy jak mu tam nie musiał iść do wojska i grał w gry to naprawdę jest absurdalne.
A po za tym przeszkolenie wojskowe dużo daje, bardzo dużo, ale skoro twierdzisz że nic to chyba nigdy takowego nie zaznałeś. Jak by przyszło co do czego, i musiał by bronić swojego kraju, to nie potrafił by nawet zachować się w sytuacji zagrożenia.
Zresztą co ja będę mówił, i tak pewnie zaraz zostanę zjechany że piszę o zagrożeniu a mamy pokój i takie tam duperele. Moje zdanie jest takie że każdy mężczyzna powinien choć trochę wiedzieć o takich rzeczach i jakieś podstawowe przeszkolenie mieć, bo nie wiadomo co będzie za kilka lat, w dobie tego co dzieje się teraz na świecie.
To tylko moje zdanie więc nie próbujcie na siłę pisać że przeszkolenie wojskowe nic nie daje bo już nie chce mi się czytać argumentów wyssanych z palca.