Format bez sterowników

k**wa...

Trzeba było pisać, że win7. Niech robi formata samo znajdzie, jak nie od producenta to windowsowe też dają radę.

Tyle że potrzeba jednak tego podłączenia do internetu... a on przez wi-fi popyla a komputer nie ma wbudowanego więc chyba będzie trzeba sterownik co nie?

Rudi?Ty to robisz specjalnie?

Masz tutaj wszystkie odpowiedzi/podpowiedzi podane na tacy...

Proszę o zamknięcie tematu a autora wysyłam w poszukiwaniu znajomego informatyka.

W lapku nie potrzebowałem sterów od startu jakieś były. Najwyżej od ciebie weźmie wiaderko internetu :P

Tak widzę jak mi odpowiedzieli czy jest jakis uniwersalny sterownik do karty sieciowej !

A jest uniwersalny lek na twoj niedorozwoj? Jak chcesz sciagać sterowniki jak nie wiesz do czego konkretnie?

http://download.cnet.com/windows/drivers/

masz sciagaj wszystkie po kolei.

Znalazłem na tej stronce co podałeś do sieciowej dziękuje. A co do nie do rozwoju to nawijaj czemu, że ciągle pytam o jedno a inni odpowiadają co innego?

Temat do zamknięcia. Peelen pisz na priv, chętnie sie dowiem dlaczego.

Ponieważ sterowniki są pisane pod konkretny sprzęt. pod konkretne chipsety, procesory itp. Nie ma czegos takiego jak uniwersalny sterownik i głupotą jest z postawą rozczeniową typu: dawajcie mi tu sterownik pisać.

Też poszukuję uniwersalnego sterownika do karty graficznej procesora i klawiatury. Rudi tylko nabija posty. Patrzyłem na 2 różnych biosach czy pisze jaką posiadasz płytę główną. TAAAAK PISZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EUREEEKAAAA OOO ALE FAJNIEEEEEEEE.

Więc powiedź mi rudi. Jak to możliwe, że ty tego nie znalazłeś? Wszystko masz napisane drukowanymi literami. Jeśli ktoś nie wierzy wejść w biosa i zobaczyć, to było w bodajże ( nie jestem pewny ale łatwo znależć) My computer czy system. Więc proszę nie rób z siebie większego niedorozwoju niż jesteś. Karta sieciowa jest wbudowana głównie w płytę główną.

A teraz pewnie dostane znowu warna za ten post... to już chyba ósmy będzie : /.

Ps w biosa się wchodzi DEL/F10 lub jak u mnie ENTER+K (Nie wiem czemu tak :

Edit: Ops kolega już podał jak się wchodzi.

Zresztą windows 7 automatycznie Ci sterowniki ściąga (oryginalny <3). Więc jeśli go masz to nie powinno być problemów.

Szanownegou pana Rudiego informuję , że MOBO ma w dwóch miejscach swoje dane "osobowe". Przy procesorze i przy pinach usb do przedniego panelu :) Jesli nawet obok pinów tego nie ma to sprawdz jakie masz inne stery do sieciówki. Ew. VGA (zintegrowana karta graficzna jak byś nie wiedział). Za ich pomocą możesz sie dowiedzieć co nieco w sieci na temat płyty i sterków do niej ;)

Ale to nie jego komp tylko kolegi i on nie ogarnia -,-

Yo

Chcę zrobić formata ale nie posiadam płyty z płyty głownej i nie umiem sprawdzić modelu owej płyty głównej ponieważ w windowsie i programach nie wyszukuje jej.

Moze dało by rade ściągnąć z neta jakieś uniwersalne sterowniki albo chociaż do dźwięku i sieci.