Format- błąd

Witam, otóż zrobiłem niedawno format dysku "C" (Na tym dysku był zainstalowany Windows). Jednak chcę jeszcze sformatować dysk "D" jednak kiedy to robię, wyskakuje mi następujący błąd:

Nie można sformatować tego dysku. Zakończ działanie wszystkich narzędzi dyskowych i innych programów, które korzystają z tego dysku oraz upewnij się, czy w żadnym oknie nie jest wyświetlana zawartość dysku. Wtedy ponów formatowanie.

Chcę też oznajmić, iż robię to poprzez: PPM na Dysk D-> Formatuj...-> Ok

Nie mam żadnych włączonych programów, a przez menadżera zadań nie chcę czegoś wyłączać niezbędnego. Pomocy xd

a co za problem zrobić to przy pomocy płytki od windows? 5min roboty..., albo w trybie awaryjnym

No nie wiem, potem bym sprawdził. Odpalałem jeszcze w CMD, komendą format d: ale to tez nie działa.

sprawdz błędy na dysku chyba w opcjach defragmentacji jest

Chodzi o to ze jakis program ktory dziala ci w tle aka antyvirus , jakies xfire czy cos zainstalowany jest na dysku D . Dopoki nie wyl tego porgramu nie zrobisz formata z windowsa,

Chodzi o to ze jakis program ktory dziala ci w tle aka antyvirus , jakies xfire czy cos zainstalowany jest na dysku D . Dopoki nie wyl tego porgramu nie zrobisz formata z windowsa,

Wszystkie programy są powyłączane.

Teraz mam kolejny problem, otóż pobrałem Avast- darmowa wersja. I przed formatem, miałem wirusy- bo nie miałem antywirusa (Nie chciał mi się pobrać, tak komputer był zainfekowany).

No i teraz, jest 47% pracy a wykryło mi ok. 900 plików zainfekowanych. Czy w tym Anty-wirusie coś nie teges, czy pliki są aż tak zainfekowane? Nigdy się z takim czymś nie spotkałem, żeby prawie każdy plik był zainfekowany.

trzeba było podczas instalacji dać formata i dysku D, wirusy zostały i znowu pewnie masz wszystko zainfekowane

Nie no, wykryto ok. 1200 zainfekowanych plików, wszystko usunięte.

Przeskanuj już chyba sobie to w stawię sygnaturkę : Malwarebytes Ani Malware inne antywirusy mogą się chować. Jeśli masz syf to nie masz dostępu do dysku. Rada najpierw pobierz ten program co ci podałem, potem ściągasz Eusing-Free-Registry-Cleaner, a następnie CCleaner .

Witam, otóż zrobiłem niedawno format dysku "C" (Na tym dysku był zainstalowany Windows). Jednak chcę jeszcze sformatować dysk "D" jednak kiedy to robię, wyskakuje mi następujący błąd:

Nie można sformatować tego dysku. Zakończ działanie wszystkich narzędzi dyskowych i innych programów, które korzystają z tego dysku oraz upewnij się, czy w żadnym oknie nie jest wyświetlana zawartość dysku. Wtedy ponów formatowanie.

Chcę też oznajmić, iż robię to poprzez: PPM na Dysk D-> Formatuj...-> Ok

Nie mam żadnych włączonych programów, a przez menadżera zadań nie chcę czegoś wyłączać niezbędnego. Pomocy xd