Formatowanie komputera

no tak jak masz na filmiku - gdzie dochodzisz do dysku. Kasujesz/usuwasz wszystkie partycje i nie masz nic na kompie. I sobie tworzysz swoje dyski ;p

Jest sprawa. Nie moge właczyć komputera z pendrive gdzie mam win 7. Jak właczam specjalnie przez pendrive to pisze "Remove Disks and other media" i pod tym "Restart by pressing any key" (czy coś takiego). Pomocy :c

Musisz zrobić bootowalnego pendrive poradnik z CMD : http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/bootowalny-pendrive-usb-z-windows-4163.html

Przy wprowadzeniu komendy format fs=fat32 quick wystapil blad i cmd sie zamknelo. W tym momencie nic nie moge zrobic. Pomocy :c

hmm a dlaczego ty chcesz formatowac prze cmd? tak jak kolega wczesniej napisal przez plytke formatuj, nawet nie wiem czy przez cmd sie da wogole formatowac

Najpierw musiałbym załatwić płytke, a ja można by powiedzieć, że na wsi mieszkam to problem z tym jest dlatego chce przez pendrive

przez pendrive instalujesz tak samo jak z plyty, tylko musisz go zrobic jako pendrvie bootowalny

Głupoty piszecie przez cmd jest w stanie zrobić bootowalnego pendrive a na pewno wybrałeś dysk usb ?

WinToflash (jeśli ktoś chce programowo)

Ja pierniczę nie wiem po kiego mu piszecie żeby zrobił bootwalnego pendrive-a w cmd, jak pisał że jest zielony w temacie. Jak ktoś pierwszy raz widzi na oczy cmd to nie zrobi tego.

Masz tu link jak zrobić bootwalnego pena z programem UltraIso

http://www.dobreprogramy.pl/Bootowalny-pendrive-UltraISO-czyli-instalacja-Windowsa-z-pamieci-USB,Blog,50954.html

A dalej postępuj tak jak napisał FieryAngel

@edit

Jeżeli instalujesz win 7 to zrób partycje systemową od 60 do 100 GB. 35 Gb na 7 64 bit ultimate to głupota gorsza od zdania "Formatowanie samo w sobie niszczy dysk."

35 Gb na 7 64 bit ultimate to głupota gorsza

Zależy co robisz na kompie i co masz zamiar trzymać na systemowej.

Moim zdaniem nie należy trzymać tam nic co po ewentualnym formacie będzie mogło działać, bez ponownego instalowania. Gry, filmy, image i wszystko co może działać bez instalacji, albo jest ważne, powinno sie trzymać na osobnej partycji. Czyli zostają programy, a ja ich wiele nie używam.

Jak masz zamiar trzymać tam dużo różnych programów to 60+GB możesz zrobić, czemu nie. No i jeśli Ci nie szkoda, bo jak nie wykorzystasz to będzie się tam marnowało. Sam Windows nie wymaga aż tyle. Koło 15 czy 20GB.

Mi na styk wystarcza 30. A po prostu nie chce mi się jej trochę powiększyć, bo to potrwa, a póki co wszystko działa. No i nie bardzo mam skąd to wziąć ;)

W sumie teraz przy Windowsie 7 to bez znaczenia, bo ten system jest praktycznie nieśmiertleny. Ja jestem z epoki Win95, Win98, a te trzeba było stawiać regularnie raz na miesiąc, czy dwa, bo się same z siebie sypały. I w takim wypadku na C nie chciało się mieć nic poza samym systemem, bo format c:/q pisałem odruchowo jak mnie ktoś w środku nocy obudził ;)

Trochę off top, sorry.

Wszystko musicie komplikować z tą instalacją windowsa w pena?
Przecież microsoft ma własny program do tego

http://www.microsoftstore.com/store/msusa/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool

innych programów trzeba używać jak się robi bootowalne mhdd, ale nie czystą instalkę windowsa ze strony microsoftu..

Wielkie dzięki za pomoc! Format zrobiony i wszystko fajnie i szybciutko śmiga! Jedyny problem był z samym instalowaniem windowsa, ponieważ po tym jak pasek Windows is loading czy coś takiego (jeszcze przed instalowaniem windowsa) pojawiał się niebieski ekran i przez około 3h nic nie wyskakiwało. Po 3h dopiero wyskoczyła instalacja windowsa. Hmm, myśle, że temat do zamknięcia :D

PS. Kllocu! To, że jestem zielony nie oznacza, że tego szybko nie ogarne :D (pendrive zbootwany w cmd)

Witam!

Posiadam komputer kupiony prosto z Anglii. Otóż problem jest taki, że PC zaczyna strasznie wolno pracować, więc postanowiłem zrobić format całego komputera. Tutaj nasuwa się jedno pytanie, a mianowicie "Jak zformatować komputer z systemem zainstalowanym na innej partycji?" (nie wiem czy to dobrze sformułowałem :( ). Bardzo prosze o link/porady jak zformatować ten komputer. Oto SS: (znając samego siebie odrazu przepraszam za błędy językowe)

v3h4.jpg