no tak jak masz na filmiku - gdzie dochodzisz do dysku. Kasujesz/usuwasz wszystkie partycje i nie masz nic na kompie. I sobie tworzysz swoje dyski ;p
Formatowanie komputera
Jest sprawa. Nie moge właczyć komputera z pendrive gdzie mam win 7. Jak właczam specjalnie przez pendrive to pisze "Remove Disks and other media" i pod tym "Restart by pressing any key" (czy coś takiego). Pomocy :c
Musisz zrobić bootowalnego pendrive poradnik z CMD : http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/bootowalny-pendrive-usb-z-windows-4163.html
Przy wprowadzeniu komendy format fs=fat32 quick wystapil blad i cmd sie zamknelo. W tym momencie nic nie moge zrobic. Pomocy :c
hmm a dlaczego ty chcesz formatowac prze cmd? tak jak kolega wczesniej napisal przez plytke formatuj, nawet nie wiem czy przez cmd sie da wogole formatowac
Najpierw musiałbym załatwić płytke, a ja można by powiedzieć, że na wsi mieszkam to problem z tym jest dlatego chce przez pendrive
przez pendrive instalujesz tak samo jak z plyty, tylko musisz go zrobic jako pendrvie bootowalny
Głupoty piszecie przez cmd jest w stanie zrobić bootowalnego pendrive a na pewno wybrałeś dysk usb ?
WinToflash (jeśli ktoś chce programowo)
Ja pierniczę nie wiem po kiego mu piszecie żeby zrobił bootwalnego pendrive-a w cmd, jak pisał że jest zielony w temacie. Jak ktoś pierwszy raz widzi na oczy cmd to nie zrobi tego.
Masz tu link jak zrobić bootwalnego pena z programem UltraIso
A dalej postępuj tak jak napisał FieryAngel
@edit
Jeżeli instalujesz win 7 to zrób partycje systemową od 60 do 100 GB. 35 Gb na 7 64 bit ultimate to głupota gorsza od zdania "Formatowanie samo w sobie niszczy dysk."
35 Gb na 7 64 bit ultimate to głupota gorsza
Zależy co robisz na kompie i co masz zamiar trzymać na systemowej.
Moim zdaniem nie należy trzymać tam nic co po ewentualnym formacie będzie mogło działać, bez ponownego instalowania. Gry, filmy, image i wszystko co może działać bez instalacji, albo jest ważne, powinno sie trzymać na osobnej partycji. Czyli zostają programy, a ja ich wiele nie używam.
Jak masz zamiar trzymać tam dużo różnych programów to 60+GB możesz zrobić, czemu nie. No i jeśli Ci nie szkoda, bo jak nie wykorzystasz to będzie się tam marnowało. Sam Windows nie wymaga aż tyle. Koło 15 czy 20GB.
Mi na styk wystarcza 30. A po prostu nie chce mi się jej trochę powiększyć, bo to potrwa, a póki co wszystko działa. No i nie bardzo mam skąd to wziąć
W sumie teraz przy Windowsie 7 to bez znaczenia, bo ten system jest praktycznie nieśmiertleny. Ja jestem z epoki Win95, Win98, a te trzeba było stawiać regularnie raz na miesiąc, czy dwa, bo się same z siebie sypały. I w takim wypadku na C nie chciało się mieć nic poza samym systemem, bo format c:/q pisałem odruchowo jak mnie ktoś w środku nocy obudził
Trochę off top, sorry.
Wszystko musicie komplikować z tą instalacją windowsa w pena?
Przecież microsoft ma własny program do tego
http://www.microsoftstore.com/store/msusa/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool
innych programów trzeba używać jak się robi bootowalne mhdd, ale nie czystą instalkę windowsa ze strony microsoftu..
Wielkie dzięki za pomoc! Format zrobiony i wszystko fajnie i szybciutko śmiga! Jedyny problem był z samym instalowaniem windowsa, ponieważ po tym jak pasek Windows is loading czy coś takiego (jeszcze przed instalowaniem windowsa) pojawiał się niebieski ekran i przez około 3h nic nie wyskakiwało. Po 3h dopiero wyskoczyła instalacja windowsa. Hmm, myśle, że temat do zamknięcia
PS. Kllocu! To, że jestem zielony nie oznacza, że tego szybko nie ogarne (pendrive zbootwany w cmd)
Witam!
Posiadam komputer kupiony prosto z Anglii. Otóż problem jest taki, że PC zaczyna strasznie wolno pracować, więc postanowiłem zrobić format całego komputera. Tutaj nasuwa się jedno pytanie, a mianowicie "Jak zformatować komputer z systemem zainstalowanym na innej partycji?" (nie wiem czy to dobrze sformułowałem ). Bardzo prosze o link/porady jak zformatować ten komputer. Oto SS: (znając samego siebie odrazu przepraszam za błędy językowe)