Formatowanie Windows 7 problem

Cześć, chcę sformatować system Windows 7, lecz pojawia się jeden problem. Wszystko działa tak jak powinno do momentu, gdy pojawia się niebieskie tło i myszka... no i to wszystko co się dzieje. Czekam, czekam i nic. W czym tkwi problem?
Dodam, że instaluję z pendrive'a. W biosie wszystko jest tak jak powinno być ustawione.

A jak długo odczekałeś od pojawienia się tego niebieskiego tła ? ja jak robie format to zostawiam na 15-20min jak wracam mogę kontynuować.

No tak ze 5 minut.

Zaiste problem tkwi w pendrivie. Jest on najprawdopodobniej za wolny, lub cos sie spitoliło gdy robileś Winde bootowalna z pena.

Myślicie, że jak poczekam ze 20 minut to się odpali, czy muszę z innym penem? Robiłem wszystko wg. poradnika więc nie powinno być problemów z tą bootowalnością.

A ja myślę iż problem robi stacja dyskietek jeśli takową posiadasz. Też miałem podbnie na starym kompie i to trwało 20 minut. Wyłącz stację dyskietek a pójdzie szybciej. Jeśli natomiast nie to, może być wadliwa instalka. A wtedy zakup/pobranie nośnika dvd z neta. Jak tam z licencją nie wiem. Jeśli to pirat to może mieć jakieś witaminki które blokują instalkę.

A nie łatwiej było przywrócić ustawienia fabryczne ? Ja zawsze tak robię mam już zapasowy dysk zew. na którym mam bardzo ważne pliki itp. a jak chce wyczyścić komputer to sobie przywracam :)

A co do tematu ciężko powiedzieć co jest powodem jeżeli robisz wszystko poprawnie. Ale problem może sprawiać pendrive. Ewentualnie źle wgrane rzeczy na niego :)

Problem rozwiązany, wystarczyło poczekać z 10 minut i instalator się odpalał. Dzięki za odpowiedzi. Można zamknąć.

Zamykam.

Cześć, chcę sformatować system Windows 7, lecz pojawia się jeden problem. Wszystko działa tak jak powinno do momentu, gdy pojawia się niebieskie tło i myszka... no i to wszystko co się dzieje. Czekam, czekam i nic. W czym tkwi problem?
Dodam, że instaluję z pendrive'a. W biosie wszystko jest tak jak powinno być ustawione.