Forsaken World- czy warto zaczynać?

Jak w temacie, czy warto ściągnąć ? Czy jest dużo ludzi, jak z itemshopem ?

Wg. mnie nie. Gra jest strasznie zautomatyzowana (zresztą jak każdy "twór" PWE), polega głównie na nudnym quest-grindzie i eventach, które też jakieś bardzo ciekawe nie są. PvP to u PWE standard, czyt. 100%-towa dominacja graczy płacących, więc jeżeli chcesz się tym trochę pobawić - przygotuj się na "poluzowanie" portfela.

Co by tu jeszcze... gra jak każda inna od Pefect World'u, jest niby masa rzeczy do zrobienia, ale to wszystko pozory. Wszystko jest tak naprawdę płytkie i niedopracowane. Ja za czasów mojej tolerancji do firmy długo tam nie zagościłem, tym samym FW nie polecam.

Koyo, anty reklama PWE :D.

A co do gry, tutaj koy ma rację nie warto. Chociaż questy są ciekawe, to nic po za tym gra nie oferuje. Pograsz z miesiąc dwa, i masz wybity maks lvl. A żeby wybić musisz włożyć trochę kasy. Jeszcze rok czy dwa owszem, ale teraz i pewnie same pustki na serverach. Poprzednie twory PWE też już ledwie zipą, mowa o PWI, czy Jade Dynasty swoje lata mają za sobą, i nie zdziwię jak za rok 2 któraś z nich zostanie zamknięta. Chociaż Jade Dynasty i PWI to dwie różne gry, jednak były warte uwagi jakiś czas temu. A teraz na pewno jest coś lepszego, i wartego uwagi.

Status serwerów - nie wiem bo nie grałem całe wieki, aczkoliwek w takie PWI zawsze grało z 5 razy tyle co w FW, i watpie by upadało jak twierdzi "Koyiro", bo to dość długo był tytuł sztandarowy tej firmy (no teraz ciśną kasiorę raczej w Neverwinter)

item shop - niezwyle upierdliwy, a płacić trza za wszystko - np gra daja ci TONĘ prezentów, za logowania, questy itd a miejsca w ekwipunku nie daje prawie w cale :D

Za jakiegoś perm mounta (zwłaszcza latającego -płać. Za upgrady do czegoklwiek a zwłaszcza petów - płać)

No ale da się też grac F2p - aczkolwiek nie na endgame/pvp

btw

Wg. mnie nie. Gra jest strasznie zautomatyzowana (zresztą jak każdy "twór" PWE), polega głównie na nudnym quest-grindzie i eventach, które też jakieś bardzo ciekawe nie są. PvP to u PWE standard, czyt.

To starsznie mnie rozśmieszyło sorry. :D

Nie kazdy wie że zarówno w PWI jak i FW sa zamontowane oficjalne boty - i to boty strasznie rozbudowane (zresztą w czasie afk cały czas się coś robi - chocby trenuje)

http://forsakenworld...-combat-assist/

Gra jest o tle ciekawa że jest Mhroczzzzzzna, a większośc tytułów MMo to jednak dość typowe fantasy (no ale "mrok" lzejszy bez porównania do np Secret World)

Fajny i rozbudowany jest tez system craftu (wiele mozliwości i dość złożony) i system petów - jeden z lepszych jakie widziałem gdziekolwiek. Mounty zarówno lądowe jak i latające

natomiast wkurza ograniczenie liczby ras i klas. N krasnolud może być TYLKO marksmanem (strzelcem) , takie kamienne giganty - tylko tankiem itd

Gra nie wygląda też obecnie zbyt dobrze pod względem graficznym (ale przez to działa porzadnie na słabszych PC)

Mnie wkurzał tez system eventów - bo te cholerstwa lecą według charmonogramu! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (np gdy miałem czas na grę w nocy to oczywiście żadnych eventów :P)

Generalnie polecam ściągnąć i obadać samemu gra jest mała (mam ją na dysku i pokazuje 5.6 GB)

Nawet jak ci się nie spodoba - to kasujesz po tygodniu i tyle

jak coś to gildi/graczy sugerowałbym szukac tu

http://forsakenworld...board,21.0.html

Up post wyżej gdzie w Forsaken World masz mroczną grafikę ?. Nawet vampir wygląda słodko, w tej grze. To była próba imitacji mrocznej grafiki, a są podobne jak większość tworów PWE. Chociaż Questy ciekawe, potem sam gird i gird i gird i gird i mówiłem już gird >< .

Jak w temacie, czy warto ściągnąć ? Czy jest dużo ludzi, jak z itemshopem ?