Czy Wy też macie taki duży ping? Ja mam dochodzący nawet do 5000 ms i to bez względu na realm. Czy da się z tym coś zrobić bo z takim pingiem gra się co najmniej nie komfortowo. Z góry dzięki za rady.
Forsaken World - duży ping i mega lagi
Za wolny internet. Zmień grę.
@MOD
Warn ?
Zmień internet i graj dalej
Neo 2048 może i szałem nie jest ale żeby ping do 5000 ms dochodził to nawet jakby FW był mega kombajnem graficznym to normalne by to nie było. Grałem kiedyś w Aiona który graficznie jednak wygląda lepiej na serwerze InfinityAion, który ma swoje maszyny postawione w USA (z tego co mi wiadomo) i lagów nie było, więc nie sądzę że net ma tu przeważające znaczenie.
Powyłączaj programy, jeżeli są włączone jakiekolwiek. Ja bym użył również Game Boostera, do wyłączania programów i znajdź sobie jakiś program do zmniejszania pingu. Niby tylko trochę zmniejszają, ale zawsze coś.
Witam.
Mam podobny problem tylko, że moje pingi nie dochodzą do 5k ^^. Utrzymuje się na poziomie 350 czasem spadnie do 150. Jest to opóźnienie od pół do nieraz nawet sekundy. Denerwuje mnie to bardzo bo zaznaczenie celu jedno pół sekundy rzucenie heala drugie. Czasem mam tak, że kliknę na target i od razu użyje heal. Wtedy zamiast mój target go dostać dostaje go ja, i pozostaje mi czekanie 3 sekund aż zejdzie cd. Nie wiem czego to jest wina. Na perfect world też zawsze miałem taki ping. Nie piszcie mi proszę żebym zmienił internet czy coś w tym rodzaju ponieważ na innych grach ping nie dochodzi do 90. Normalnie trzyma się na poziomie 30-50. Mam nadzieję, że coś z tym zrobią bo powoli zaczynam się zrażać do tej gry przez te delay'e. Pytałem się niektórych ludzi i nie tylko ja mam ten problem. Podobnie ma mój kumpel z którym gram. Ktoś powie, że pół sekundy to jest mało. Faktycznie jest to mało jeżeli chcemy np tylko użyć skilla na mobku ale gdy trzeba już zrobić kilka czynności po sobie, (co mam nadzieje, że w tej grze tak trzeba będzie robić ^^) to pół sekundy wydłuża się na 2 a czasem jak wspomniałem nie zrobi się wszystko we właściwej kolejności a co za tym idzie możliwy wipe na jakimś bosie. Wypowiedzcie się jakie wy macie pingi. Może ktoś zna jakiś sposób na to aby go zmniejszyć w tej grze. Troche się rozpisałem ale i tak nie mam co do roboty ^^.
Pozdrawiam YesYou.
Sagan07, to jest wina Neostrady.
Osobiście mam niby 10Mb, a w momencie jak to pisałem, po sprawdzeniu na Speedtescie osiągałem zaledwie 400Kb.
A Ping w grze podskoczył mi nawet do 99 000 ms 0.0
PS. Sagan07 przyzwyczaj się do tego typu spadków prędkości, ponieważ u TP'sy to jest normalne zjawisko.
(No niby tam w mojej okolicy centrale przebudowują i dlatego tak chodzi, ale nie wiedzieć czemu nie biorę tego na poważnie ...)
Wujek Sagan znalazł rozwiązanie, które w widoczny sposób polepsza rozgrywkę (ping już nie 5000 ms, a 530 ms). Oto i one:
Oprócz tego jeszcze wejdźcie (na podstawie Windows 7) w Panele Sterowania -> Programy -> Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows i dalej zaznaczcie wszystkie opcje w "Serwer usługi MSMQ". Po tym reboot i uruchomcie regedit -> HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Microsoft -> MSMQ -> Parameters. Tutaj dodajcie Nowy -> Wartość DWORD (32 - bitowa) o nazwie TCPNoDelay i wartości 1 w heksa. Dzięki temu ping powinien zmaleć jeszcze o jakieś 100 - 200 ms.
Czy Wy też macie taki duży ping? Ja mam dochodzący nawet do 5000 ms i to bez względu na realm. Czy da się z tym coś zrobić bo z takim pingiem gra się co najmniej nie komfortowo. Z góry dzięki za rady.