Forum i portal

Witam.

Tak jak obiecywałem piszę ten temat. Kto uzna to za idiotyzm jego sprawa.

1. Główna sprawa. Chodzi o to całe sępienie w różnych działach które już doprowadza do szału. Najlepiej stworzyć odrębny dział Sępowisko. Oszczędzi to bałagan w działach oraz niepotrzebny spam itd.

2.Konta. Coraz więcej powstaje kont tylko po to żeby założyć durny temat z ofertą sprzedaży/wymiany/pożyczenia itd. Może zrobi się jakieś ograniczenia rekrutacji jak np. w League Of Legends PBE gdzie rejestracja dostępna jest 1,2 i 3 dnia miesiąca.

3.Takie opcjonalne. Czy zostanie coś postanowione w sprawie portalu i tych wszystkich komentarzy pod newsami? Chodzi o to że już totalnie łeb boli od tych dziecinnych komentarzy itp.

Sugerowałbym powołać jakąś grupę zajmująca się porządkiem pod newsami.

Zwłaszcza kiedy gruru piszę, to jadą po nim jak nie wiem co. Ostatnio zjechał halo mmo i co tam się robiło na tym portalu. Faktycznie powinna być jakaś kontrola nad komentarzami, ale chyba przy tym za dużo roboty.

Ale co jak się news pojawi to oni i tak znajdą sposób na hejta. Jak się coś napisze tak jak oni "sugerują" to i tak będzie źle bo znajdą furtkę by wystawić hejta.

POrtal / forum jest ogolno dostepne ....a nie tylko dla wybrancow , gdyby cos takie wprowadzili w momencie traci on 50% w rankingu portali o mmo o ile w ogole nie stracil by miana portalu o mmorpg ;]

Pomysł z tymi ograniczeniami jest szczerze mówiąc pozbawiony sensu jako że normalni ludzie którzy chcą dołączyć do forum byli by pokrzywdzeni. Dział Sępowisko też mógłby powstać.

Zaś kontrola newsów i seria banów dla debili by się przydała. Niektórzy nie mogą zrozumieć prostej zasady: Nie lubię to nie wchodzę...

dział sępowisko ;D jakkolwiek głupio by to nie brzmiało, to chyba mi się podoba. Nie wiem jaki jest stosunek próśb o klucze do faktycznego obdarowywania, ale jeżeli ma to ograniczyć działy tematyczne do dyskusji na dane tematy tylko i wyłącznie, to jestem za.

Po prostu na stronie obowiązują trochę luźniejsze zasady niż na forum. O moderację się nie martw, wszystkie zreportowane komentarze są czytane i odpowiednio traktowane. Osobiście kasuję tylko te, które mnie rażą po oczach, a do nich nie należy byle wulgaryzm.

Chcecie zmian - piszcie, krzyczcie, zróbcie ruch wyzwolenia komentarzy. Może coś to da.

Ozonek powiedz mi któż wygra z mafią konesera?:D

Zreportowane komentarze nie są czytane i odpowiednio traktowane. Widziałem wiele razy jak został przez kogoś zreportowany normalny komentarz i ten komentarz też znikał. Po prostu jak jest report to od razu leci usunięcie. A zasada "Nie lubię to nie wchodzę" jest pozbawiona sensu. Dopóki nie wejdę i nie przeczytam to nie wiem czy mi się coś podoba czy nie. Zresztą jak mi się nie podoba mogę skrytykować, hejt to już zupełnie inna sprawa. Chyba, że ci chodziło, że jak nie lubią portalu to mogą nie wchodzić. No cóż mogą, nikt ich nie zablokuje.

3.Takie opcjonalne. Czy zostanie coś postanowione w sprawie portalu i tych wszystkich komentarzy pod newsami? Chodzi o to że już totalnie łeb boli od tych dziecinnych komentarzy itp.Sugerowałbym powołać jakąś grupę zajmująca się porządkiem pod newsami.

Ty nawet nie zdajesz sobie sprawy, ile razy ja proponowałem, by powołać specjalną grupe modów, która będzie nadzorowała portal? Spokojnie była do liczba dwucyfrowa, za każdym razem albo zostałem olany, albo zbawiony tym super argumentem, ze jest opcja zgłoś komentarz. Robiłem sobie czasem testy tego, zgłaszając jakiś wyzywających rageboyów, i komenty te znikały czasem nawet po 24 godzinach, albo w ogóle zostawały. No ale to tyle, jeżeli chodzi o zalenie.

Sępowisko to dobry pomysł, lecz aby ogarnąć cały tematowy spam w tym dziale (na głównej po prawo w najnowszych tematach pewnie by się roiło ot shitu w tym dziale) najlepiej pozakładać jednorazowo tematy typu "Smite Keye" i tam by ludzie wrzucali kluczyki gdyby mieli.

A z tymi kontami, wybacz, ale to debilizm w czystej postaci, od tego sa stronki, by ludzie rejestrowali się keidy mają ochotę. Jeżeli ktoś jest na tyle głupi, by wymieniać się z kolesiem, który ma dwa posty na koncie - jego sprawa.

dokładnie jak warcraft napisał, zawsze jest ten sam tekst, że od tego jest opcja zgłoś komentarz... ale co z tego ? jak w większości przypadków komentarze zostają albo są usuwane po czasie.. ( ja rozumiem, że to administratorom jest na rękę, bo im więcej kłótni, większe bagno i wolna amerykanka to więcej odwiedzin.. i więcej pieniążków). Moim zdaniem najlepszym wyjściem są minusy, dajmy na to ktoś zdobędzie 5 minusów i komentarz zostaje usunięty automatycznie, taka akcja się powtórzy 3 razy i ban na 72 godz. I byłoby po kłopocie. Ale do takich działań musi być odpowiedzialna administracja a jak na razie widać, że olewają to na całego aby pieniążki leciały, typowa sytuacja jak ze słabymi firmami w mmo ;). Dobrze, że na tym forum jest jeszcze trochę kultury

1. Okej, mi pomysł z działem Sępowisko również się podoba, tacy ludzie to jest prawdziwa plaga. Gdyby tak trochę doszlifować ten pomysł myślę, że można by takie podforum założyć.
  2. Nie za bardzo rozumiem co to miałoby zmienić...? Rozumując dalej w ten sposób w ogóle forum można otwierać tylko raz do roku, ilość głupich tematów automatycznie by spadła o około 99.726% (ba, w roku przystępnym nawet o około 99.728%!).

Sępowisko - świetny pomysł. Rejestracja czynna tylko raz na jakiś czas - NIE. Jak ktoś wbije na forum, spodoba mu się i postanowi się zarejestrować to jak myślisz, jak zareaguje na informację "rejestracja wyłączona, spróbuj ponownie za 14 dni"? Ja bym taki serwis zlał, szkoda mi czasu na takie pieprzenie się (za przeproszeniem).

A co do newsów, to kompletnie was - administracji i newsmanów - nie rozumiem. Pojawia się ciekawy post, człowiek chce napisać - albo pozytywnie, albo negatywnie, wszystko jedno - i trafia na ścianę w postaci spamującej armii klonów. I nie ma znaczenia o co chodzi, bo chodzi o hejt na guru. I tyle. I nawet jak człowiek napisze jakiś sensowny post, który w normalnych warunkach miałby jakieś 50+ [nie mówię o sobie, bo z reguły nieco przynudzam], to nikt tego nie przeczyta - trolle i nienawidziciele wszystko szybko zalewają swoim spamem. Co nam po opcji "reportuj", skoro na miejsce jednego usuniętego posta pojawia się 5 innych? To jak odcinanie głów hydrze.

Oczywiście niektórzy widzą gdzie jest problem - mniej kontrowersji, mniej hejtu, mniej trolli = mniej odwiedzin. Jeśli tak nie jest, to naprawdę nie widzę powodu dla którego armia klonów dalej lata po serwisie samopas.

1. Główna sprawa. Chodzi o to całe sępienie w różnych działach które już doprowadza do szału. Najlepiej stworzyć odrębny dział Sępowisko. Oszczędzi to bałagan w działach oraz niepotrzebny spam itd.

Osobiście staram się takie tematy usuwać, jak i reszta moderatorów, ale nie zawsze któryś z nas jest na forum. W sumie nazwa działu jak i sam pomysł ciekawy. :)

2.Konta. Coraz więcej powstaje kont tylko po to żeby założyć durny temat z ofertą sprzedaży/wymiany/pożyczenia itd. Może zrobi się jakieś ograniczenia rekrutacji jak np. w League Of Legends PBE gdzie rejestracja dostępna jest 1,2 i 3 dnia miesiąca.

Wydaje mi się, że warto byłoby bardziej "wyeksponować" napis "Targowisko", gdzie użytkownicy zamieszczają ogłoszenia z ofertami kupna/sprzedaży. Z ograniczeniami dni rejestracji nie jest to dobry pomysł. ;/

3.Takie opcjonalne. Czy zostanie coś postanowione w sprawie portalu i tych wszystkich komentarzy pod newsami? Chodzi o to że już totalnie łeb boli od tych dziecinnych komentarzy itp.Sugerowałbym powołać jakąś grupę zajmująca się porządkiem pod newsami.

Tylko tych osób musiałoby być bardzo dużo, lub nie mogliby odchodzić od kompa. Praktycznie zawsze pojawiają się komentarze do starszych lub nowszych newsów, a jak przyszłoby sprawdzić 300 komentarzy lub więcej, gdzie ich liczba wzrasta, byłoby to ciężkie zadanie.

Dobra teraz to ogarnąć. Hmmm

1. Na temat o "sępieniu" to są ludzie zgodni widzę.

2.Może źle to wymyśliłem. Chodziłoby o to że hmmmm po prostu wywalać tych ludzi z forum co tylko zakładają konto żeby się czymś wymienić lub sprzedać. Ban na IP i po sprawie.

3.Co do komentarzy. Patrząc na portal bo często na nim siedzę boli mnie to jak każdy jedzie po sobie. Jak ktoś wystawi swoją opinię to i tak jest jechany przez te tłumy trolli. Tak sobie myśląc można by było zamiast komentarzy wprowadzić ankietę "Czy zgadzasz się z powyższym newsem" i tym podobne.

Czasem czuję się że portal to takie pole bitwy krwawych stworów a forum to bezpieczny schron co nieraz przedostaje się jakiś mutant (czytaj tępy troll) przez szczelinę i którego trzeba powstrzymać.

Pomysł z ograniczonym czasem na rejestracje według mnie też jest głupi... Jedynym dobrym pomysłem jest zrobić ten dział "Sępowisko" :D i powołanie modów do usuwania głupich i czasami obraźliwych komentarzy które są jak najbardziej zbędne w tym jakże zacnym gronie... ;)

Tak btw Są jakieś szanse na zostanie modem? Siedze na forum już z 2 lata. W domu prawie cały czas jestem na kompie. Mógłbym pomóc w ogarnianiu forum/portalu.

No w sumie mam mało postów ale też jestem tu od dawna, dziennie siedzę na forum... Może też bym się nadał XD

Co do targowiska miałem taką koncepcję, która nie przeszła. Skopiuje własny tekst bo nie chce mi się zamieniać:

Jak wiadomo jeszcze do nie każdego doszła informacja ,że Targowisko zostało otwarte w wersji 2.0 i odnośnik jest u góry, pod logiem na czarnym pasku. Ludzie oczywiście tego nie widzą i zaglądają do tematu (który nadal jest zamknięty), nie mogą założyć tematu to walą ,gdzie popadnie ze swoim handlem( inne gry, hydepark itd). Czy była by możliwość zrobienia takiej opcji. Użytkownik zagląda do tematu "Targowisko" (tego ,który został zamknięty). Ma do wyboru 3 opcje:

- Targowisko, aby przekierowało by go do tej wersji 2.0

- Oszuści. Dostałem już dwa zgłoszenia co do oszustw. Warto by było odnowić ten temat. Mógłbym przysiąść, zrobić porządek w poprzednim temacie i zmodernizować szablon do zgłoszeń ,aby nie było bałaganu.

- Pochwały. Co do tego to mam inną koncepcję ,ale póki co po udanej transakcji każdy by mógł napisać (też w gotowym szablonie ,aby nie robić syfu) o danej transakcji np. z panem XXX transakcja przebiegła pomyślnie, polecam! )

Do tego dodać coś na wzór sepowisko.

Dobry pomysł :D

Można by było zrobić osobny dział, gdzie ludzie by oddawali kona za free, ale zawzwyczaj jak ktoś chce oddać jakieś konto to robi konkurs, także pomysł jest średni.

Masz w 100% rację, czasem mam dosyć konsera/shns i innych trolli, wieć to jest świetny pomysł.