Forum Kombat (Rekrutacja i przygotowanie)

MK9logo.jpg

W tej grze odbywają się pojedynki graczy.

Są klasy takie jak-

wojownik

łowca

mag

i teraz zadanie dla czytających- wymyślcie siedmio atakowe sety dla klas, oraz ilość mocy.

W Opisie ataku musi być Siła ( ile będzie zabierać żyć), Koszt (Ile mocy będzie potrzebne na użycie tego ataku) i nazwa.

Rozrywka będzie wyglądać tak:

Gracz A ma 10 mocy, 15 żyć oraz taki set:

Atak1 koszt 2 siła 4

Atak2 koszt 5 siła 8

Atak1 koszt 2 siła 4

Gracz B ma 10 mocy 13 żyć i taki set:

Atak1b koszt 4 siła 6

Atak2b koszt 6 siła 7

Gracz który ma mniej ataków zaczyna.

Sety są pisane mi na pw.

POJEDYNEK:

tura 1 graczB moc 6 życ 13 I graczA moc 10 żyć 9

tura 2 graczA moc 8 żyć 9 I graczB moc 6 żyć 9

tura 3 graczB moc 0 żyć 9 I graczA moc 8 żyć 2

tura 4 graczA moc 3 żyć 2 I graczB moc 0 żyć 1

tura 5 graczA moc 1 żyć 2 I graczB moc 0 żyć -3

graczA wygrał walke.

jeśli ktoś ma fajne pomysły niech napisze.

Nic z tego nie zrozumiałem.

A jak ma to dokładniej wyglądać?Bo chyba ktoś nie weźmie sobie atak 4 za 2 mocy a druga osoba atak 10 także za 2 mocy.

Nie jestes sam. :P

Ty w ogóle masz pomysł na mechanikę, czy zrobiłeś tą "grę" na fali tego że istnieje już kilka zabaw i chcesz zrobić nową? Bo ja przykładowo nie zrozumiałem za cholerę jak to ma wyglądać, jak to ma działać, o co w ogóle chodzi etc. Zero zasad, wolna amerykanka?

Jarid, a gdzie jest klasa Chińczyka, który będzie rzucał ryżem i miał różne debuffy typu blind? :blink:

tez nie kumam o co mialoby chodzic w takiej grze, wzialbym sobie 100000 mocy i bym wszystkich oral ;d

On chyba sam nie wie o co chodzi...

Ale hejt się zrobił :D Też za nic nie zrozumiałem, ale przecież zarzucił tylko pomysł. Mechanikę się wymyśli :D Jak jutro wejdzie na ten temat to się za głowę złapie :P

Weź to napisz inaczej, bo nikt tego nie rozumie.

Właśnie to jest zadanie dla was zrobić sety ataków.

czyli pare ataków dla zawodników.

jak będą sety, zawodnicy wybierają ataki (nie wszystkie) , a później pojedynek.

jak będą sety to wszystko się wyjaśni

I jakiego kawałka nie rozumiecie?

Mi sie wydaje ze on chce zrobic cos na wzor "Wilokalkow"

nie.

Powtarzam wymyślcie troche ataków.

oto przykład jak ma wyglądać-

koszt > siła > i dla jakiej klasy.

jak już zbiore takich 10 ataków dla każdej klasy, to zaktualizuje opis i będzie zrozumiałe.

OK?!

tez nie kumam o co mialoby chodzic w takiej grze, wzialbym sobie 100000 mocy i bym wszystkich oral ;d

właśnie było by ileś mocy , i nie nie będzie można wziąść 1000000 mocy

Przy okazji chce sie zapisac

Dobra zrobilem dziesiec atakow dla lowcy:

Descz strzal-3.5-4

Pchniecie nozem-2.5-3.5

Zew Przywodcy-5-6.5

Uderzenie-1-2

Zatruta strzala-2-2.5

Kopniecie-3-3.5

Ognista Strzala-4.5-6

Rzut nozem-1-1.5

Cios w plecy-8-6.5

Nazwa-Koszt-Sila

W tej grze odbywają się pojedynki graczy.Są klasy takie jak-wojownikłowcamagi teraz zadanie dla czytających- wymyślcie siedmio atakowe sety dla klas, oraz ilość mocy.W Opisie ataku musi być Siła ( ile będzie zabierać żyć), Koszt (Ile mocy będzie potrzebne na użycie tego ataku) i nazwa.Rozrywka będzie wyglądać tak:Gracz A ma 10 mocy, 15 żyć oraz taki set:Atak1 koszt 2 siła 4Atak2 koszt 5 siła 8Atak1 koszt 2 siła 4Gracz B ma 10 mocy 13 żyć i taki set:Atak1b koszt 4 siła 6Atak2b koszt 6 siła 7 Gracz który ma mniej ataków zaczyna.Sety są pisane mi na pw.POJEDYNEK:tura 1 graczB moc 6 życ 13 I graczA moc 10 żyć 9tura 2 graczA moc 8 żyć 9 I graczB moc 6 żyć 9tura 3 graczB moc 0 żyć 9 I graczA moc 8 żyć 2tura 4 graczA moc 3 żyć 2 I graczB moc 0 żyć 1tura 5 graczA moc 1 żyć 2 I graczB moc 0 żyć -3graczA wygrał walke.jeśli ktoś ma fajne pomysły niech napisze.

Mózg rozjebany.

Jest to po prostu bez sensu.

+1

Przy okazji chce sie zapisacDobra zrobilem dziesiec atakow dla lowcy:Descz strzal-3.5-4Pchniecie nozem-2.5-3.5Zew Przywodcy-5-6.5Uderzenie-1-2Zatruta strzala-2-2.5Kopniecie-3-3.5Ognista Strzala-4.5-6Rzut nozem-1-1.5Cios w plecy-8-6.5Nazwa-Koszt-Sila

O coś takiego Ci chodzi?

Przy okazji chce sie zapisacDobra zrobilem dziesiec atakow dla lowcy:Descz strzal-3.5-4Pchniecie nozem-2.5-3.5Zew Przywodcy-5-6.5Uderzenie-1-2Zatruta strzala-2-2.5Kopniecie-3-3.5Ognista Strzala-4.5-6Rzut nozem-1-1.5Cios w plecy-8-6.5Nazwa-Koszt-Sila

Równie dobrze atak mógły się nazywać uderzenie 1, 2 albo xyz. To jest jakieś poj*bane. WTF?

Chłopak chciał zaistnieć, zrobić fajną gierkę z popularnością Wilkołaków, ale coś słabo idzie. Weź może jakoś to przemyśl i zrób coś sensownego?

Kurna ja jestem kreatywny a nie ciagle to samo Atak 1 2 3 ... ZERO Kreatywnosci... a po 2 pomieszalo by sie . Jednym zdaniem narazie jego pomysl jest do kitu..