Forum projektu Q1

Witam was serdecznie po raz trzeci :D Tym razem w dziale pochwal się.

A mianowicie czym będę się chwalić? ;) Otóż, jakiś czas temu poszukiwałem współpracowników do teamu mojego projektu. Tak samo szukałem osób ,które stworzą forum. Projekt rozrósł się na tyle, że najwyższy czas sprezentować wam forum [Na razie w fazie beta] . Będzie on ulepszany co jakiś czas.

Informacje na temat strony i projektu, concept-arty, części projektu i tym podobne znajdziecie na forum www.projektq1.ugu.pl . Zapraszam do czytania, rejestracji i zostania na dłużej ;)

No ja Cie proszę, znajdź jakiś płatny hosting, kup domene. Nie wypada pracując "nad rzeczą poważną" używać darmowego hostingu. :)

Ogółem to co jest na forum zrobiło na mnie naprawdę dobre wrażenie, nie spodziewałem się, że coś Ci z tego wyjdzie, ale jak widać - myliłem się. No nic, gratuluje samozaparcia i życzę Ci dalszych sukcesów. :)

O płatnym hostingu pomyślę w przyszłości. Jak napisałem , forum to też jeszcze wersja beta tak więc może nie robić na razie wrażenia wizualnie. Na razie postawiłem na treść a za niecały miesiąc nawet niepłatne forum ,będzie robić wrażenie. Nic tylko czekać :)

Są trzy podstawowe rzeczy, które przyciągają potencjalnego użytkownika do strony:

1. Wygląd - możecie zarzekać się na wszystko, ale pierwsze na co patrzycie przy ocenianiu profesjonalizmu strony jest właśnie on. Jeżeli design strony jest słaby, po prostu ręka sama ucieka w stronę czerwonego krzyżyka. /Ja uzywam scrolla :D - Sal

2. Domena i Hosting - co nie nadaje profesjonalizmu jak własna unikatowa domena i szybka praca strony? Ja, kiedy przeglądam strony internetowe nie lubię czekać, aż przeciążony serwer z łaski swojej, ruszy kartę sieciową i mi odpowie. Jeżeli ktoś chce zaistnieć w sieci, musi zadbać o te dwie rzeczy. Wcześniej czy później, ale lepiej wcześniej.

3. Treść - niezwykle ważna rzecz, niestety znajduje się na ostatnim miejscu. Dlaczego? Ano dlatego, że człowiek musi być zachęcony do przewalenia się przez zbitkę tekstu na 5 stron A4. Błędy ortograficzne, zła stylistyka, to jest to co najszybciej odrzuca mnie od lektury. Jeżeli nie jesteś dobry w pisaniu, użyj ilustracji, do tekstu wklejaj obrazki, ludzie lubią obrazki, lubicie obrazki nie? No lubicie, dlatego jak się nie potrafi pisać to się wkleja obrazki. :)

Bez tych trzech rzeczy ani rusz.

PS: Byłbym zapomniał, jeżeli ktoś już tworzy layout dla forum i portalu (chyba masz zamiar stworzyć portal nie?) to proszę Cię, przypilnuj, żeby kod był zgodny ze standardami. Wiele osób na to nie patrzy, ale jak ja widzę stronę opartą na tabelkach, to nie ma szans, żebym przeczytał tam chociaż stopkę.

1. Nad nim pracujemy ;)

2. Brak środków na koncie :P

3. Nad tym pracują głównie użytkownicy.

Ale praca wre :D

1. Nad nim pracujemy 2. Brak środków na koncie 3. Nad tym pracują głównie użytkownicy.Ale praca wre

Praca nie wre, projekt upadł, ponieważ Kalim nie uzbierał programistów, którzy odradzali UE3 na silnik do MMORPG. Kalim i jego "team" połączyli się z Biopsy Games(projekt Battle For Asteron) i pracują z nimi. Myślę, że można zamknąć.

Witam was serdecznie po raz trzeci :D Tym razem w dziale pochwal się.

A mianowicie czym będę się chwalić? ;) Otóż, jakiś czas temu poszukiwałem współpracowników do teamu mojego projektu. Tak samo szukałem osób ,które stworzą forum. Projekt rozrósł się na tyle, że najwyższy czas sprezentować wam forum [Na razie w fazie beta] . Będzie on ulepszany co jakiś czas.

Informacje na temat strony i projektu, concept-arty, części projektu i tym podobne znajdziecie na forum www.projektq1.ugu.pl . Zapraszam do czytania, rejestracji i zostania na dłużej ;)