Są trzy podstawowe rzeczy, które przyciągają potencjalnego użytkownika do strony:
1. Wygląd - możecie zarzekać się na wszystko, ale pierwsze na co patrzycie przy ocenianiu profesjonalizmu strony jest właśnie on. Jeżeli design strony jest słaby, po prostu ręka sama ucieka w stronę czerwonego krzyżyka. /Ja uzywam scrolla
- Sal
2. Domena i Hosting - co nie nadaje profesjonalizmu jak własna unikatowa domena i szybka praca strony? Ja, kiedy przeglądam strony internetowe nie lubię czekać, aż przeciążony serwer z łaski swojej, ruszy kartę sieciową i mi odpowie. Jeżeli ktoś chce zaistnieć w sieci, musi zadbać o te dwie rzeczy. Wcześniej czy później, ale lepiej wcześniej.
3. Treść - niezwykle ważna rzecz, niestety znajduje się na ostatnim miejscu. Dlaczego? Ano dlatego, że człowiek musi być zachęcony do przewalenia się przez zbitkę tekstu na 5 stron A4. Błędy ortograficzne, zła stylistyka, to jest to co najszybciej odrzuca mnie od lektury. Jeżeli nie jesteś dobry w pisaniu, użyj ilustracji, do tekstu wklejaj obrazki, ludzie lubią obrazki, lubicie obrazki nie? No lubicie, dlatego jak się nie potrafi pisać to się wkleja obrazki. ![:)]()
Bez tych trzech rzeczy ani rusz.
PS: Byłbym zapomniał, jeżeli ktoś już tworzy layout dla forum i portalu (chyba masz zamiar stworzyć portal nie?) to proszę Cię, przypilnuj, żeby kod był zgodny ze standardami. Wiele osób na to nie patrzy, ale jak ja widzę stronę opartą na tabelkach, to nie ma szans, żebym przeczytał tam chociaż stopkę.