FPS co jest do ch*ja

Wiecie przez co fpsy mi spadają do 1 jak gram w party ? Mam nowego kompa a gra w party jest niemożliwa kiedy jest sporo mobków na mapie mam pokaz slajdow.. gram na nemesis i wkurw* sie jak trace postać przez te spadki fpsów,,

sa jakies rozwiązania ? grafe mam na low cienie off a i tak d*pa ;/ nie ogarniam optymalizacji tej gry..

w d3 gram na max detalach i nawet na sekunde sie nie zetnie

Mam podobny problem i przyznam że sądziłem iż są to lagi bo ostatnio doskwierają mi w każdej grze, być może faktycznie nie o to chodzi.

p.s Paski z game center ?;)

Że tak zażartuję ~~ Zintegrowana karta graficzna? ^^

Moze to kwestia desynca? Duzo ludzi sie ostatnio na to skarzy.

Że tak zażartuję ~~ Zintegrowana karta graficzna? ^^

nie czaje xD karta to radeon gygabyte HD7770

Moze to kwestia desynca? Duzo ludzi sie ostatnio na to skarzy.

a co to ? i jak sobie z tym poradzić ?

wylacz cienie - to znacznie powieksza FPS

jesli nie uzywasz czata - wylacz go

window (full) screen zamiast full screena

PS ja nie mam zadnych problemow z fpsami, no chyba, ze ktos zaspamuje mi mape fire trapami + multi traps, plus dolozy do tego 15 szkieletow

Vsyns, post prosesing i scren shake wlaczone czy wylaczone ?

zrobilem tak jak napisales guru i nic to nie dalo :/

Kiedyś też mi się scinał, ale zrobiłem to co guru wyżej doradził i mam ok. 40fps. A na pewno mam słabszy komputer od Ciebie.

niestety mi to gowno dalo moze nawet gorzej jest

nie wiesz co to vsync... moze podaj nam co to za NOWY pc masz? cos mi sie wydaje ze to wina hardware...

pewnie wieksza połowa forum nie wie co to vsync ale mniejsza o to ^^

--softwareaudio torche pomogło

Znajdz plik production_Config [u mnie w C:\Users\Asus\Documents\My Games\Path of Exile] , otworz notatnikiem, znajdz linie texture_quality=1 ustaw 4 [Wtedy gra wyglada jak Runescape :D, mozesz ustawic od 1-4.], zobacz czy wtedy tnie Ci w party. Moze jeszcze pomoc zmiana rozdzielczosci na mniejsza.

Dodam ze ja sama gram na srednim laptopie: Intel Celeron 1.8 GHz, 4GB Ram, na jakims intel chipsecie, i na najwyzszej rozdzielczosci oraz grafika na low tnie jak nie wiem co, natomiast po ustawieniu rozdzielczosci na 800x600 oraz wlasnie zmiana configa, nawet gra w party jest plynna.

vsync? kazdy kto gra w gry wie co to synchronizacja pionowa....

podaj spec swojego PC i nie rob bezsensownego offtopu... bo cudów nikt ci nie stworzy jak masz zloma z szyna graficzna 64bit

vsync? kazdy kto gra w gry wie co to synchronizacja pionowa....podaj spec swojego PC i nie rob bezsensownego offtopu... bo cudów nikt ci nie stworzy jak masz zloma z szyna graficzna 64bit

Podawal ze ma Radeona HD7770 jako grafike, wiec nie widze problemu.

gra normalnie chodzi miodzio u mnie na full 90 FPS jednak w party wszystko się wali. A tak się dzieje, ponieważ "hoster" z party ma lagi i twój ping osiąga kosmiczną wartość. Podczas gry wciśnij F1 jak bd w party i przepisz albo zrób SS co tam Tobie wyszło i wtedy bd wszystko wiadomo.

a procek ? ram ?

PoE ma duzo effektów jezeli przychodzi do grania w party ale bez przesady... moze ma kompa zainfekowanego bo jak ma normalna grafe to nie ma opcji zeby mial takie spadki

(jeszcze mozesz sprawdzic ustawienia zasilania czy masz oszczedzanie jak tak to ustaw na balans i bedzie cacy)

athlon 4 rdzeniowy 3,2ghz 8gb ddr3

mialem juz tak ustawione

AUrora zaraz sprawdze sposob o ktorym pisałaś ;)

jezeli to nie problem z zasilaniem to nie mam pojecia... PC ma ok jak na PoE wiec nawet na high grafie powinno byc ok moze stery zaktualizuj

U mnie na kompie ścinało PoE. Dokładnie tak samo i też mam kartę Radeona, ale słabszego. Pomogło odinstalowanie avasta i zainstalowanie nod32.

a jeszcze jedno pomaga dysk ssd bardzo i karta od nvida ale jak kogoś nie stać to nie używać skilla ice breach jeden z nowych spelli bardzo laguje grę.