FPS-ile ich wyciągne

Siemka. Ile powienienem wyciągnąć fps na tym komputerze w league of legends ? Ms Windows XP Professional Dodatek service pack3

genuine intel cpu 3.06GHz, 1,5GB ram , NVIDIA GeForce FX 5500

milion, idiotyczne pytanie, odpal LOL i sam sprawdz i pamiętaj że w LOL jest max 60 więc jak będziesz miał 60 to nie wypisuj następnych durnot dlaczego masz mało

@UP dokładnie.A jak będziesz miał mało fps to wyłącz cienie i gra powinna dużo lepiej chodzić :D.

Włączyłem lola i mam tylko 10-12 fps :/ na low i bez dzwięku :/ co zrobić żeby mieć więcej ?

Włączyłem lola i mam tylko 10-12 fps :/ na low i bez dzwięku :/ co zrobić żeby mieć więcej ?

Wyłaczyć wszystkie nie potrzebne procesy/aplikacje, jak to nie zadziała to musisz coś wymienić w kompie ew przed tym zrobić formata.

Najlepiej formata. (:

Minimal requirements:Free HDD-space : 1,5 GBOperating system : Windows XP/Vista/7Processor : 2 GHz ProcessorRAM : 512 MB RAM or moreVideocard : DirectX 9.0 or higher compatible VideocardRecommend:Free HDD-space : 1,5 GBOperating system: Windows XP/Vista/7Processor : 3 GHz ProcessorRAM: 1 GB RAM or moreVideocard : GeForce 8800/ATI Radeo 4850 or higher

Jak format nie pomoże, proponuję zmienić grafikę. (:

FORMAT I TYLKO FORMAT!!!

U mnie na starym sprzęcie nie spełniającym nawet minimum (tj Amd Athlon +2200XP, 1,25GB ram i grafice GF5200FX) ciągnie 30-40 fpsów, jedynie przy bardzo ostrych tfach gdzie leci z 7 czy 8 skillów w przeciągu 0.1sec mam lekką 1-2 sec zwiechę. Dla twierdzących że przy takim czymś nie da się grać stwierdzę, że grałem na tej konfiguracji 1,5 roku.

Co do grafy - można spróbować wymienić, chociaż ja na swojej ciągnąłem FC na high przy min fpsach 20. Najpierw spróbuj z formatem - najlepiej CAŁEGO DYSKU.

Ludzie, czy wy myślicie, że format to jedyny sposób żeby poprawić wydajność komputera...?

Przede wszystkim wyczyść kompa, może się grzać jak kiedyś mój, karta graficzna 70 stopni, sprawdź czy wiatrak ci dobrze działa, bo jak nie to ci się grafika przegrzeje i będzie tyle. Jak to nie pomoże to dopiero formatuj.

Możesz ewentualnie spróbować gameboostera, choć wątpie.

W Lol'u max 60 fpsów nie jest ja na maksa mam 80 Fpsów więc :P

FORMAT I TYLKO FORMAT!!!U mnie na starym sprzęcie nie spełniającym nawet minimum (tj Amd Athlon +2200XP, 1,25GB ram i grafice GF5200FX) ciągnie 30-40 fpsów, jedynie przy bardzo ostrych tfach gdzie leci z 7 czy 8 skillów w przeciągu 0.1sec mam lekką 1-2 sec zwiechę. Dla twierdzących że przy takim czymś nie da się grać stwierdzę, że grałem na tej konfiguracji 1,5 roku.Co do grafy - można spróbować wymienić, chociaż ja na swojej ciągnąłem FC na high przy min fpsach 20. Najpierw spróbuj z formatem - najlepiej CAŁEGO DYSKU.

Heh mam tak samo 30-40 fps a w tf tak samo ale sie przyzwyczaiłem. Lol ma słabą optymalizacje mam komputer który przewyższa wymagane a i tak nie uciagne detali... chociaż przyznam ze mam sredniawa karte graf. ATI Radeon x1200 (laptop). A format nic nie dał. Czasami używam CC Cleaner moze komus pomoze

Ludzie, czy wy myślicie, że format to jedyny sposób żeby poprawić wydajność komputera...?Przede wszystkim wyczyść kompa, może się grzać jak kiedyś mój, karta graficzna 70 stopni, sprawdź czy wiatrak ci dobrze działa, bo jak nie to ci się grafika przegrzeje i będzie tyle. Jak to nie pomoże to dopiero formatuj.Możesz ewentualnie spróbować gameboostera, choć wątpie.

Ty się nie bój o czyszczenie, te "antyki" nie magazynują kurzu jak te nowe :). Stary komp - mam jakieś 10 lat i czyściłem go może 4-5 razy, a nowy, którego mam dosłownie ze 4-5 miechów będe musiał niedługo czyścić (już korzuszek z brudu na wentylatorku widzę :))

W Lol'u max 60 fpsów nie jest ja na maksa mam 80 Fpsów więc

I po grom komputer ma mi warczeć jak odkurzacz? Żeby sąsiedzi myśleli że porządki robię? 80 fpsów i Very High tylko i wyłącznie przy nagrywaniu powtórek z LoL Recordera.

zainstaluj najnowsze sterowniki graficzne, mi pomogło ^^

Ty się nie bój o czyszczenie, te "antyki" nie magazynują kurzu jak te nowe . Stary komp - mam jakieś 10 lat i czyściłem go może 4-5 razy, a nowy, którego mam dosłownie ze 4-5 miechów będe musiał niedługo czyścić (już korzuszek z brudu na wentylatorku widzę )I po grom komputer ma mi warczeć jak odkurzacz? Żeby sąsiedzi myśleli że porządki robię? 80 fpsów i Very High tylko i wyłącznie przy nagrywaniu powtórek z LoL Recordera.

Stare komputery nie miały radiatorów, a to one zbierają brud.

@Shmirel

może i tak nie myślimy, ja miałem laptopa który nie był formatowany 4 lata i do tego cały czas chodził z wyłączoną zaporą i programem antywirusowym. Ani razu nie miałem kłopotów ze złośliwym oprogramowanie, ze spadkiem wydajności, z uszkodzonym systemem. To wszystko jest kwestia dobrej ręki do sprzętu, np. moja dziewczyna potrafi załatwić komputer w ciągu 3 miesięcy :)

Jak komputer działa coraz wolniej to w 80% przypadków jest to spowodowane zaśmieceniem, uszkodzeniami systemu, sterowników, zmianami konfiguracji które zostały wprowadzone bez naszej wiedzy przez jakieś programy oraz trojany które bombardują strony naszego rządu, i nie tylko Znalezienie wszystkich tych usterek.

pozostałe 20% to uszkodzenia mechaniczne i brud. Tak to bywa jak się w pokoju nie odkurza, to się potem narzeka, ze komputer to robi za Ciebie, pomyśl sobie czym oddychasz i jak wyglądają twoje płuca ^^

anyway, nikomu się nie chce szukać i naprawiać po kolei kilkudziesięciu drobnych usterek, dlatego się takim osobą odpisuje FORMAT! WYCZYŚĆ KOMPA!

Siemka. Ile powienienem wyciągnąć fps na tym komputerze w league of legends ? Ms Windows XP Professional Dodatek service pack3

genuine intel cpu 3.06GHz, 1,5GB ram , NVIDIA GeForce FX 5500