Siemanko,
A więc sprawa wygląda tak. Zastanawiam się nad kupnem BD, na razie ogarnąłem sobie guest pass i coś tam próbowałem grać, ale nie wiem czy gra ma słabą optymalizacje czy mój laptop poprostu nie ogarnia już takich wymagań. Tak wygląda sprzęt:
Gra po 'Reset All' ustawia mi takie opcje:
przy tych opcjach fpsy skaczą do 40 gdy stoję, a podczas walki ~20, gdy wyłączę te opcje Antyaliasingu, depth of field itp, tekstury dam na medium i Full screen Windowed gra działa trochę lepiej ale to i tak jest 30-45 fps. A jak jest więcej ludzi dookoła albo w mieście to fpsy już w ogóle drastycznie spadają do ~20.
Najlepiej gra chodzi na Optimization Mode ale wygląda jak ostatnie gówno:
Na tych ustawieniach 60 klatek stałe ale widać jak wygląda...
Dla porównania dam screeny z innych gier w których tez wymagania nie są najniższe:
W TERZE na takich ustawieniach spokojnie 50-60 fps wyciągam, w mieście spada do około 40
W GW2 tak samo. Małe wahania w okolicach 50-60 klatek w mieście trochę mniej.
w B&S gra mi ustawia wszystko na 4/5 do tego bloom i blur, ale mnie to denerwuje i mam dropy fps wiec gram na Optimize for combat tak jak na screenie. i klatki tez w granicach 50-60 a jak cos większego się dzieje to trochę mniej.
Tak czy inaczej trochę mnie dziwi ze w BD aż tak ciężko daje rade mój sprzęcik.
Znacie jakieś sposoby, żeby sobie z tym poradzić. Nie chce żeby taka ładna gra wyglądała jak kupa. Wiadomo nie liczę też na wygląd jak na ultra.. Chciał bym mieć nawet te 40 klatek byle były stałe, i żeby gra nie wyglądała jak metin
Z góry dzięki za pomoc i czekam na Wasze podpowiedzi.