Witam mam takie pytanie jeśli chodzi o rasy i frakcje bo jeśli chciałbym zrobić sobie np: łucznika z wood elf to nie mogę nim dojść do gildi z Ebonheart ??? A jeśli tak to jak zrobię sobie np: Norda z łukiem to ma to jakieś prawo bytu czy nie ??? bo szkoda czasu na marnowanie postaci.
Frakcja a rasa?
Witam mam takie pytanie jeśli chodzi o rasy i frakcje bo jeśli chciałbym zrobić sobie np: łucznika z wood elf to nie mogę nim dojść do gildi z Ebonheart ??? A jeśli tak to jak zrobię sobie np: Norda z łukiem to ma to jakieś prawo bytu czy nie ??? bo szkoda czasu na marnowanie postaci.
Co do teso to jakbys mial ulepszona wersje to moglbys robic niezaleznie od frakcji dowolna rase, co do bonusow rasowych to daja tylko bonus do expa w danej dziedzinie np. łuki. wiec niczym nie musisz sie przejmowac
http://elderscrollsonline.wiki.fextralife.com/Racial+Skills Tutaj masz spis wszystkich umiejętności rasowych (są pasywne).
@up , bonus do expa to tylko jedna z właściwości rasy, więc nie wprowadzaj w błąd.
Zakupujesz Explore's pack który kosztuje ok.10zl pozwala ci on zagrać dowolną rasa po dowolnej stronie konfliktu>EP-DG-AD
Co do lucznika owszem wood elf jest cudowna rasa pod uzywanie ability z luku.
Zostaje mu zmieniona passywka na reg staminy (21% reg.)
Luk działa na staminie wybierz rase ktora ma do niej passywki badz crita...
W pudełkowej wersji TESO ten explorer pack jest dorzucony za free. Jak kupowałem pudełko w biedro, gdy TESO było tam jesienią, to miałem w pudełku kod dodatkowo. Wtedy TESO kosytowao 50zł ;p
Czy umiejętności rasowe są aż tak znaczne? Jeżeli będę chciał zrobić DK dps pod stamine, to np. taki Nord jest z góry przegrany? Po np. taka umiejętność dark elf która zwiększa % dmg od ognia wydaje się mocna dla DK, ale czy naprawdę daje to znaczną przewagę?
Tylko typowy nord zrobiony identycznie jak Dunmer będzie mieć więcej hp bo Skille rasowe Dunmera dają bonus do many a nie staminy, więc niby ten większy dmg o 6 procent niweluje sie bo Nord przy tym samym przyjmnie więcej ciosów przez co każda rasa jest dobra o ile wykorzystasz wszystkie jej cechy
Jeżeli chodzi o PvP to chyba jak najbardziej ale jak to sie przykłada na PvE? Czy jest coś typu np. "Nie ty grasz Nordem DPS to Cie nie bierzemy"?
To głównie zależy od ludzi którzy szukają innych do party, niektórzy na to nie patrzą inni wręcz przeciwnie
Po przejrzeniu pasywnych umiejętności, Redguard wydaje się zbalansowany jeżeli chodzi o melee dps i tanka, bardziej od Norda, który ma passywki tylko pod tanka. Redguard nadaje się do tej i do tej roli patrząc pod kontem pasywnych umiejętności.
Khajit,Redguard, Dark Elf oraz Bosmer to są rasy pod staminowego DK. Passywki maja ogromny wpływ na twoj dps w end contencie. Na to przedewszystkim musisz patrzec. Nie sugeruj sie ze bedziesz grac tym i tym... jak to mowia jak ktos jest do wszystkiego, jest do niczego.
Musisz zdecydowac sie czy bedziesz grac jako DD,Tank czy tez Healer.
A jeżeli by wybrać którąś z ras pod DPS i pod tanka? Bo wiadomo, wszystko sie może zmienić, w czasie rozgrywki można nagle stwierdzić że jednak to drugie jest ciekawsze, i nie fajnie by było od nowa bić lvl ;P. To najbardziej sensowny wydaje się chyba Redguard i Dark elf?
jak byś miał fabułę przechodzić to jaką rasę byś wybierz to czego fabuła cię interesuje jakie questy chcesz robić, jak lubisz morowind weź dumera, jak skyrim to norda, jak chcesz iść w system i np chesz się bawić tankiem to weź orka i tyle w temacie.