Frakcja - znaczenie

Witam,

Jakiś czas temu zacząłem grać w ESO, nie przejmując się zbytnio wybrałem losową frakcję (Aldmeri Dominion). Dowiedziałem się, że kilku znajomych również posiada ten tytuł jednak grają oni dla innych stron.

Pojawiło się więc kilka pytań, jakie znaczenie miał wybór strony? Czy da się to jakoś zmienić? Czy będę mógł z nimi handlować/współpracować/chodzić razem na dungeony?

Proszę o odpowiedź.

W zasadzie jeśli masz Explorer's Packa to nie ma znaczenia frakcja, bo masz dostęp do każdej rasy w każdym alliance. Zmienić można tylko robiąc nową postać. Handlować i robić dungeony możecie niezależnie od alliance, ale na PvP razem nie zagracie.

Czyli nie tak źle :) Explorera mam, ale szkoda mi tej postaci. Jeszcze dwa pytania, kiedy będzie mi dane spotkać się z tymi znajomymi? Grozi mi coś za chodzenie po terenach wrogiej frakcji?

Nie, nigdy nie spotkasz ludzi z innej frakcji w open-world. Jak już skończysz questy dla swojej frakcji to zaczynasz robić questy u przeciwników ale samych graczy z danej frakcji nie widzisz. Więc żadnej kary za wejście na inny teren nie zaznasz ;)

Z tego co wiem to nie pohandlujesz z inną frakcją... Do tego grać PvE z graczami z innej frakcji też nie możesz nie licząc randomów z LFG, maja wprowadzić opcję przyjmowania do party inną frakcję ale na razie to tylko plany.. Także jeżeli chcecie razem grać to tylko i wyłącznie ta sama frakcja.

Da się grać z kolegani z innych frakcji na PvE tylko trzeba umieć ustawić w grouping toolu ;)

Witam,

Jakiś czas temu zacząłem grać w ESO, nie przejmując się zbytnio wybrałem losową frakcję (Aldmeri Dominion). Dowiedziałem się, że kilku znajomych również posiada ten tytuł jednak grają oni dla innych stron.

Pojawiło się więc kilka pytań, jakie znaczenie miał wybór strony? Czy da się to jakoś zmienić? Czy będę mógł z nimi handlować/współpracować/chodzić razem na dungeony?

Proszę o odpowiedź.