Wiekszy % zawsze wybiera ta "dobra" strone. I gdzie tu balans?
Frakcje
ja tam zawsze leze gdzie więcej osób
C...co ?
Nie wiem o co chodzi, ale ja zawszę wolę grać po ciemnej stronie mocy, chyba że klasy/rasy u dobrych są jakoś wybitnie atrakcyjne
W linejdżu gracze sami tworzyli frakcje (clany, sojusze) i to jest jak dla mnie najlepsze rozwiązanie. Szkoda, że nikt nie próbował wzorować się na L2.
SWTOR 60% populacji gra po stronie Imperium a 40% po stronie Republiki więc nie zgodzę się z ty co napisałeś. Taka sama tendencja jest chyba w Aionie gdzie więcej jest Asmo niż E.. coś tam.
Dobra, chyba zrozumiałem o co tutaj chodzi. Bo pierwszy post i nazwa tematu, to całkowicie losowe słowa złożone do kupy, jak dla mnie.
To zależy od serwera. Np. w Aionie na jednym serwerze jest więcej Asmo, a na innym Elyosów. Twórcy gry dbają o to, żeby było po równo ludzi, ale nie można ich tak wziąć i przerzucić. Jakby np. mnie ktoś przerzucił na inny serwer bez mojej zgody, to bym się trochę zdenerwował. Stosuje się darmowe transfery na określone serwery do danej rasy, tam gdzie ich brakuje, albo blokuje się możliwość tworzenia postaci z rasy, której jest za dużo na serwerze. Czasem też gracze rasy, której jest mniej dostają bonusy w postaci dodatkowego Expa czy czegoś tam jeszcze.
Ja zawsze gram tym kto mi się podoba, bez znaczenia kogo jest więcej. A znów jeśli chodzi o rasę, to preferuję tych których jest jak najmniej, ale też zawsze gram tym kto mi się podoba i omijam klasy, które są zbyt mocne/op.
Zazwyczaj biorę tych, których jest mniej
Ale jak sie bierze ta "gorszą" to nikogo nie ma do dng itp.
Zależy w co grasz. Jeśli serwer ma 100 osób i 70 gra we frakcji A, a Ty grasz w B, to wiadomo. Trzeba grać na zaludnionych serwerach, gdzie nawet tej mniejszości jest kilka set albo kilka tysięcy.
pisze o wow w ktorego niby grja miliony, a na dng/rajd nie bylo nikogo.
W mom przypadku jeśli zaplanowałem po jakiej stronie grać, wówczas nie patrzę gdzie idę. Jednak jeśli jest gra o której prawie nie wiem nic, przeglądam fora i wybieram tą frakcję gdzie idzie więcej osób, aby w przyszłości jeśli zostanę w grze na dłużej, nie mieć problemu z party: np na instancje .
To zmień prywatny serwer na ten z większą populacją. Co do populacji frakcji zawsze odnosiłem wrażenie że największy serwer miał po 50/50 a te mniejsze(młodsze) zawsze 60/40.
Nie ma złych i dobrych, jesteśmy tylko My i Oni. Ja wybieram ta frakcje która mi się podoba i tyle.
Jinno
Jestem zawsze po stronie gdzie jest mniej graczy(przeważnie to ciemna strona mocy), czuję się przez to bardziej wyjątkowy, czy coś ze mną nie tak?
Wiekszy % zawsze wybiera ta "dobra" strone. I gdzie tu balans?