Nie widziałem by ktoś o tym pisał, ale jako jeden z wyznawców Chrisa Robertsa postanowiłem się z wami podzielić istotnymi faktami ze świata Star Citizen.
Nowa aktualizacja 3.23
Jest już na serwerach od weekendu, i myślę że śmiało można ją nazwać największą aktualizacją do tej pory.
Zwiastun:
Aktualizacja wprowadza między innymi:
- Nowy kreator postaci
- Dzikie zwierzęta
- Megastruktury, które są swojego rodzaju punktami do rozmaitych nowych misji.
- Przebudowany całkowicie interfejs oraz mapa w grze.
- Fizyka wody
- Nowy system poruszania się w 0G
- Nowy system sterowania statkiem - teraz bardziej przypomina ten z Elite Dangerous gdzie mamy osobne tryby w zależności czy chcemy się poruszać lub walczyć.
- Master Mode czyli przebudowana system walki za pomocą statku.
- Do tego nowe statki, chmury i dużo więcej o czym nie chce się rozpisywać.
Osobiście też zaznaczę, że to jak na razie pierwszy patch, który nie sprawił, że pojawiły się jakieś problemy techniczne, co ogólnie szokuje społeczność, jednak prawdziwy test serwerów zacznie się 17 maja kiedy startuje free fly event, który potrwa do 29 maja.
Najpewniej jak to zwykle bywa, w czasie eventu, zapewne pojawią się jakieś fajne promocje na pakiety startowe, więc polecam śledzić temat. Więcej szczegółów odnośnie eventu znadziecie tutaj: https://robertsspaceindustries.com/invictuslaunchweek2954#/schedule/countdown
No i w sumie tyle ode mnie, jak ktoś miałby jakieś pytania, lub chciałby się dowiedzieć więcej to zapraszam do dyskusji.