Freezy i znikające animacje

Przejdę od razu do rzeczy.

Grając wczoraj i dzisiaj doświadczyłem dosyć dziwnych i denerwujących problemów z grą, otóż dosyć często gra albo łapała kompletnego freeza, albo nie wyświetlała animacji.

Ping przez cały czas trzymał się w granicach 40-45, a FPS 60-100.

Internet przez cały czas działa normalnie, komputer mimo iż nie jest maszyną do odpalania najnowszych tytułów nigdy nie miał problemów z LoLem na ustawieniach medium/high bez cieni.

Komputer było ostatnio formatowany ok. miesiąc temu, przeskanowałem go przed chwilą i NOD nic nie znalazł, nie grzeje się.

Nie pomógł repair i reinstall.

Specyfikacje lapka:

Intel Pentium CPU B950 2.1GHz (dwa rdzenie)

Nvidia GeForce 520M

4 GB RAM

Halp?

Po pierwsze sprawdź stery od karty graficznej po drugie dodaj lola do wyjątków w firewallu i antywirze (opcjonalnie wyłącz antywira podczas grania) po trzecie sprawdź czy przypadkiem nie odpala ci się pando media booster podczas gry czy jakoś tak jeśli tak się dzieje to uninstal tego programu , dodatkowo sprawdź sobie błędy rejestru na przykład ccleanerem. Jeśli to nie pomoże pisz do supportu.

Ja to bym sprawdził sterowniki... ach formatowanie kompa :))

A co do freeza.. (Mogę się zapytać tu, chyba..) Od 3.14 mam problemy z nim przy zakupie eliksirów ad/ap, irytujące zjawisko. Zżera te 10-15sekund około na to ...ciśnienie rośnie.

(Oby problem mi znikł z następnym patchem.) Nikt tak nie ma, co nie?

Dostaję maila o nowych sterownikach i z tego co pamiętam instalowałem nowe jakieś 2-3 tygodnie temu.

Wyjątek w firewallu mam ustawiony, a antyvira włączam w tryb gier przed uruchomieniem czegokolwiek.

Pando Media Booster jest zablokowany i go nie uruchamia przy grze.

CCleanerem przeleciałem wczoraj 2-3 razy dla pewności po 1 problematycznej grze.

Pozostaje czekać i mieć nadzieję, że:

a. Problem zniknie sam.

b. Riot wypuści jakiegoś fixa w następnym patchu.

Spróbuj:

Windows+R > services.msc >Pomoc IP > Zatrzymaj

Próbowałem 2 gry zagrać i lipa, jak było tak jest.

Z sezonu na sezon ta gra odpycha mnie coraz bardziej...

Wczoraj i dzisiaj były problemy z dzialaniem League of Legends. Sprawdz teraz czy jest wsyzstko ok jak nie to problem lezy po twojej stronie ,dzisiaj juz mi sie dobrze gra ,a wczoraj mialem problemy z gra.

@up

to samo . wczoraj jak grałem to było 9 afk, każdego wywaliło , a nim wszyscy wrócili (killka reloginów ) lee sin spushował mida ... coś im sie z serwerami popsuło bo kumple mieli to samo ... to coś od riotu

Ostatnio Riot ma problem z europejskimi serverami wiec chyba kazdy lapie freezy nie wazne jaka masz maszyne stery itd no chyba ze tobie freezy trafiaja sie regularnie w danym odstepie czasowym np. co 3/4 minut jesli tak to juz musisz kombinowac w maszynie jezeli nie i jest to losowe to napewno usterka nie jest z twojej winy . Jezeli jednak jest z twojej zalecam zakupic paste termoprzewodzącą do procesorow ja jak mialem freezy w grze nasmarowalem procka i smigal jak nowy zacinki w firefallu znikly.

PS. Jezeli scina Ci sam obraz to 90% wina Riotu i ich serverow jezeli jednak masz scinke obrazu i dzwieku ( powtarzanie krotkiego dzwieku przez chwile) to wina procka

Freezy spowodowane są opóźnieniem serwerów EUNE. Ze znikającymi animacjami zdecydowanie pomoże reinstall całej gry.

Przejdę od razu do rzeczy.

Grając wczoraj i dzisiaj doświadczyłem dosyć dziwnych i denerwujących problemów z grą, otóż dosyć często gra albo łapała kompletnego freeza, albo nie wyświetlała animacji.

Ping przez cały czas trzymał się w granicach 40-45, a FPS 60-100.

Internet przez cały czas działa normalnie, komputer mimo iż nie jest maszyną do odpalania najnowszych tytułów nigdy nie miał problemów z LoLem na ustawieniach medium/high bez cieni.

Komputer było ostatnio formatowany ok. miesiąc temu, przeskanowałem go przed chwilą i NOD nic nie znalazł, nie grzeje się.

Nie pomógł repair i reinstall.

Specyfikacje lapka:

Intel Pentium CPU B950 2.1GHz (dwa rdzenie)

Nvidia GeForce 520M

4 GB RAM

Halp?