Frisbee jakie kupic?

Witam wszystkich forumowiczów .

Dzisiaj zauwazylem jak kilka osob rzucalo sobie dysk(frisbee) na duuże odległości. Bardzo mi sie to spodobalo! Postanowilem sobie takie kupic. Wyczytalem ze 175 gram bedzie najlepsze. Podobno discraft to dobra firma.

No i najważniejsze gdzie takie mogę kupić . Swarzędz obok Poznania.

A może przez Neta? - z wysyłką wyjdzie drogo chyba.

Proszę o rady!!!

na allegro jest tego od groma za 46 zł, wystarczyło wpisać w google frisbee discraft

http://allegro.pl/oryginalne-dyski-discraft-usa-175-g-frisbee-i3456192387.html

A jakiś inny odpowiednik ? Równie dobry?

Nie chcę być nie miły albo coś, ale wydaje mi się, że to bardziej forum do GIER, rozumiem. Można zakładać takie tematy, ale raczej mało kto takim frisbee "się bawi" na takim forum.

A tak żeby nie było offtopu.

Takich forum z frisbee jest pełno, są nawet polskie. http://www.frisbee.pl/forum/

Wystarczy trochę w google poszperać a nie od razu zakładać temat, że nie wiem tego i tego.

Po pierwsze primo to jest hydepark jeżeli nie znasz pojęcia spytaj się wujka google. Po drugie skąd ty wiesz ze prawie nikt na tym forum nie rzuca dyskiem? Ty jesteś Bóg czy co? Po trzecie nic mi nie pomogłeś tylko trash tu wniosłeś. Z resztą co ja będę z gimbazą dyskutować.

Banować takich tylko...

1. Oczywiście HydePark... Doskonale wiem co to jest.

2. Ponieważ, te forum "specjalizuje" się w grach więc tutaj profesjonalnej pomocy nie znajdziesz jeżeli chodzi o dobór frisbee. Bogiem nie jestem. Nie mówię, że nikt nie rzuca tylko

Ale raczej mało kto takim frisbee "się bawi" na takim forum.

Czy to jest określenie "wszystkich" ? Nie wydaję mi się. Oczywiście. Może kogoś znajdziesz tutaj kto się zna na takich rzeczach. Czytanie ze zrozumieniem stoi na drastycznym poziomie.

3. Pomogłem. Przynajmniej tak mi się wydaje. Podałem ci linka do bardziej "Doświadczonego" w tych sprawach forum jeżeli chodzi o wybór frisbee gdzie znajdziesz bardziej odpowiadającą ci odpowiedź.

Gimbaza. Niestety w tym roku zaczynam Technikum.

Tak jak mówiłem.

Nie chcę być nie miły albo coś,
Zresztą po co od razu wyskakujesz z wyzwiskami ? Można przedyskutować wszystko na spokojnie.

Pozdrawiam.

Nadal jesteś gimbazą, g*wniaż i tyle.. Wypowiadaj się za siebie a nie za wszystkich (znasz tych ludzi? Mało kto- odnosi się do wszystkich użytkowników). Szczyl na utrzymaniu rodziców będzie mi zarzucał , że czytać nie umiem.

Ja nie potrzebuje profesjonalnej pomocy , jak wynika z tekstu od tak chcę porzucać dyskiem.

Jednak widzę ,że nadal nie rozumiesz pojęcia hydepark. SPECJALIZACJA FORUM JEST NIE ISTOTNA!!! Tutaj nawet o owsiki się pytali :-). Koledze wyżej radzę się przebadać.

Gimbaza/gimbus to nie wyzwisko ,ponieważ pochodzi od nazwy autobusu szkolnego czyt. Gimbus.

To, że zaczynasz za chwile technikum oznacza że nim jesteś!

Doskonale wiem skąd się pojawiło słowo Gimbus i doskonale znam jego znaczenie.

Gimbaza/gimbus to nie wyzwisko ,ponieważ pochodzi od nazwy autobusu szkolnego czyt. Gimbus.To, że zaczynasz za chwile technikum oznacza że nim jesteś!

Jeżeli miałbym z tego wnioskować, wywnioskowałbym że jestem Autobusem dla gimnazjalistów. Ale nie wnikam w to bo zaraz będzie jaki ja jestem jeszcze bardziej "gimbusowaty". Albo dla ciebie po prostu głupkiem.

Oczywiście, że jestem na utrzymaniu rodziców jak i ty również byłeś, więc nie widzę w tym nic dziwnego/śmiesznego.

Jeżeli kolega nadal nie rozumie o co mi chodzi to wytłumaczę dokładniej, inaczej nie mogę.

Powtórzę dokładniej "Panie który NIE JEST na utrzymaniu rodziców"

Doskonale rozumiem pojęcie słowa HydePark, zresztą jest tak jak napisałeś po prostu na jakikolwiek temat.

Chodzi mi o to, że raczej tutaj o dyskach do rzucania się zbytnio dużo nie dowiesz bo to nie jest tego typu forum, ale tak zaraz będzie, że znów nie rozumiem słowa "HYDEPARK". Mówiłem, chciałem powiedzieć normalnie ale robi "Pan który NIE JEST na utrzymaniu rodziców" nie potrzebny offtop i zupełne nie potrzebne zamieszanie.

Chodzi mi przede wszystkim o to, że tutaj jako-takiej pomocy w doborze tego "dysku" nie znajdziesz. Owsiki to inna sprawa ponieważ to jest zupełnie naturalne zjawisko. Frisbee to inna sprawa bo to hobby.

A jeżeli chcesz porzucać sobie dyskiem to kup ten co podał forumowicz wyżej ten z allegro, a nie jakieś inne odpowiedniki. Zamiast lenić się i czekać na odpowiedzi z forum to samemu poszukać na zagranicznych forach ( Chyba że angielski boli ) albo Polskich gdzie na pewno są.

Jako, że nigdy nie interesowałem się tymi dyskami to powiem, że 175g to 175g i nie wiem jakie ma inne zadanie jakiś inny odpowiednik. Jako że kolega jest zielony polecam kupić i zapoznać się w miarę tanim oraz normalnym dyskiem a potem wydawać pieniądze na lepsze jeżeli się spodoba

Sam prowokujesz, wręcz zmuszasz mnie do pisania tego typu postów, odebrałem pierwszą odpowiedź do mnie jako negatywną i chamsko napisaną.

Z resztą co ja będę z gimbazą dyskutować. Banować takich tylko...
Jeżeli uważasz, że miałbym to odebrać pozytywnie to "Panie który NIE JEST na utrzymaniu rodziców" jesteś dziwny.

Aha. Po przejrzeniu tematów w HydePark jest głównie dotyczących gier oraz komputerów. ITD. Nie mówię, że robienie tematów z Frisbee jest złe. Bo to Hydepark czyli miejsce na takie pierdoły.

Może ogółem streszczając. Poszukaj na innych forach tego całego "Dysku" Nie prowokuj mnie bo ten temat to głównie na temat Co to znaczy gimbus i HydePark a nie temat twojego Dysku, sam tworzysz całe NIEPOTRZEBNE zamieszanie czyli kłócenie się bezsensownie ze mną. Tak jak powiedziałem wyżej Nie chciałem być NIE MIŁY ale "Pan który NIE JEST na utrzymaniu rodziców" te zdanie chyba pominą i zaczął te całe NIEPOTRZEBNĄ kłótnię.

Zaraz... znając życie dostanę odpowiedź w której coś będę musiał znów napisać ale szkoda czasu na takich ludzi. Więcej tu nie zajrzę bo szkoda mi czasu na takie pierdoły (Kłócenie się z "Panem który NIE JEST na utrzymaniu rodziców") Przewidując zastane odpowiedzi typu : I bardzo dobrze, że tu nie zajrzysz, zaoszczędzę sobie nerwów na takich idiotów jak ty.

Pozdrawiam.

O ile dobrze mi się zdaje, to ten temat nosi nazwe "frisbee jakie kupić?" A nie "Kłóć się ze mną nie mam co robić" ; p

Lubie jak gimbusek się wkurzy :-) . Wiem na 100% że ciekawość Cię zżarła i właśnie to czytasz.

Słuchaj no dziecinko.

-kto powiedział że bycie na utrzymaniu R. jest śmieszne?

-nie tobie sądzić o tym co na tym forum się dowiem ,bo tego nikt nie wie, różni ludzie i tyle

- to ze ktos ma owsiki jest równie normalne jak to że ktoś chce cos kupić

-to miało być odebrane negatywnie ( drugi cytat)

- Twój pierwszy post był nie miły!

-użyć określenia znając życie , będziesz mogl za 10 lat.

Lubie jak gimbusek się wkurzy :-) . Wiem na 100% że ciekawość Cię zżarła i właśnie to czytasz.Słuchaj no dziecinko.-kto powiedział że bycie na utrzymaniu R. jest śmieszne?-nie tobie sądzić o tym co na tym forum się dowiem ,bo tego nikt nie wie, różni ludzie i tyle- to ze ktos ma owsiki jest równie normalne jak to że ktoś chce cos kupić-to miało być odebrane negatywnie ( drugi cytat)- Twój pierwszy post był nie miły!-użyć określenia znając życie , będziesz mogl za 10 lat.

Człowieku, ty zdajesz sobie sprawę co wypisujesz, gość bardzo rzeczowo się wypowiedział używając przy tym bardzo dobrych argumentów, a ty jedyne co piszesz to "gimbusek" no jaja sobie robisz chyba, czytając ten temat widzę że przytłaczają ciebie bardziej złożone zdania, a i nie obce są tobie wulgaryzmy więc, więcej luzu bo zachowujesz się jak dziecko.

Co do samego tematu, bez jaj, już na prawdę google nie potrafisz używać, wiadomo że na forach związanych z frisbee znajdziesz o wiele lepsze odpowiedzi na twoje pytania, ale z twoim podejściem pewnie wielu dyskutantów nie znajdziesz.

Po pierwsze zmień nastawienie do użytkowników forum, ponieważ każdy jest tutaj prawdziwą osobą za monitorem, nie botem i każdemu należy się szacunek. Z twoich, trudno by to nazwać "argumentów" brzmi, jakbyś był "stary", natomiast zachowujesz się gorzej od gimbusa, którego używasz jako ukryto-jawną celową obrazę.

Po drugie sam w swoim temacie zacząłeś niepotrzebny offtop i hejt.

Po trzecie jak koledzy wyżej dobrze radzili, na forum tematycznych o frisbee ci lepiej doradzą. Ja kiedyś kupiłem sobie bodajże w biedronce frisbee za 20 zł i się jarałem jak głupi. Nie widzę sensu kupować droższych, skoro tamto fruwało super, no chyba, że różnica jest naprawdę tak wielka.

Nie mam ochoty się użerać (chociaż użyłbym innego słowa, ale niby jakieś resztki kultury wymagane) z takimi ludźmi. Temat zamykam, bo sam autor zrobił tutaj burdel, a nagroda leci.

Witam wszystkich forumowiczów .

Dzisiaj zauwazylem jak kilka osob rzucalo sobie dysk(frisbee) na duuże odległości. Bardzo mi sie to spodobalo! Postanowilem sobie takie kupic. Wyczytalem ze 175 gram bedzie najlepsze. Podobno discraft to dobra firma.

No i najważniejsze gdzie takie mogę kupić . Swarzędz obok Poznania.

A może przez Neta? - z wysyłką wyjdzie drogo chyba.

Proszę o rady!!!