Frogster vs Cenzura

Naprawdę nie wiem dlaczego ludzie hejtują frogster ale jak dla mnie zaczęcie procesu zdejmowania cenzury którą nałożył zacierający ręce cwaniak w garniturze ze względu na Amerykę to dobry krok

link do arytkułu

http://tera-europe.com/newsdetail/article/patch-preview-politics-blood-guild-emblems.html

a wy jak myślicie?

hejtują bo guru ją hejtuje

Dokładnie, w newsach bez ukrywania można przeczytać o stosunku mmorpg.org.pl i tego wydawcy, a to że ludzie się czymś sugerują, nawet nie zastanawiając się nad tym tylko bezmyślnie popierając czyjeś zdanie to już odrębny temacik. Jak każda firma ma swoje plusy jak i minusy, a to czy ktoś ma zaufanie do tego konkretnego wydawcy to już chyba indywidualna kwestia. Dla mnie Frogster jest tylko niemieckim wydawcą, który próbuje ugrać jakieś pieniądze z tytułów które się do tego nie nadają. Za to marketing i to co wyprawiają z tymi tytułami to już odrębna kwestia, która idzie im całkiem nieźle jak na predyspozycje jakie do tego mają.

Jeżeli ktoś sugeruje się tylko i wyłącznie zdaniem Guru, to jest debilem/bezmózgim zombie. Frogster ssie z 2 powódów - Ma w d*pie playerów a w swoich grach ma przesadzony item shop.

ja nie mam się do czego przyczepić w frogsterze

Frogster ssie z 2 powódów - Ma w d*pie playerów a w swoich grach ma przesadzony item shop.

Na prawdę, czy jest jakaś gra z Item Shopem, który nie wywyższa graczy korzystających z niego? Jeśli jest IS to jest d*pa. Dlatego gry P2P są z tego, że każdy jest równy lepsze.

Na prawdę, czy jest jakaś gra z Item Shopem, który nie wywyższa graczy korzystających z niego? Jeśli jest IS to jest d*pa. Dlatego gry P2P są z tego, że każdy jest równy lepsze.

Nikt mnie nigdy nie przekona, że Frogster nie ma przesadzonego IS. Zresztą, nie będę się wysilał, pograj w ROMA, dobij max lv to pogadamy.

Nikt mnie nigdy nie przekona, że Frogster nie ma przesadzonego IS. Zresztą, nie będę się wysilał, pograj w ROMA, dobij max lv to pogadamy.

Dlatego nie gram już w gry F2P. Wolę płacić co miesiąc i mieć świetną grę.

@Cwieq: porównaj sobie item shopa z RoM'a i z LoL'a i odpowiedz mi k**wa na pytania:

1. Czy LoL ma przesadzony item-shop? (BUHAHAHA)

2. Czemu Riot zarabia o wiele więcej z samego LoL'a niż Frogster z wszystkich tytułów?

Pozdrawiam!

@Cwieq: porównaj sobie item shopa z RoM'a i z LoL'a i odpowiedz mi k**wa na pytania: 1. Czy LoL ma przesadzony item-shop? (BUHAHAHA) 2. Czemu Riot zarabia o wiele więcej z samego LoL'a niż Frogster z wszystkich tytułów? Pozdrawiam!

To samo można powiedzieć o każdym tytule typu MOBA, więc nie cwaniakuj.

Jeśli jednak miałbym nadal "ciągnąć" dyskusje w tym jakże wspaniałym temacie [wyczuwam tutaj trochę fanatycznych fanbojów i lamentów] to napisałbym tylko tyle, że jeśli przedmioty z item shopu są tradowalne to nie powinno słychać płakania. Jest takie coś jak ekonomia, jak handel, jak biznes, jak kreatywność, jak dążenie do celów, jak robienie cokolwiek a nie czekanie na gotowca.

@Cwieq: porównaj sobie item shopa z RoM'a i z LoL'a i odpowiedz mi k**wa na pytania: 1. Czy LoL ma przesadzony item-shop? (BUHAHAHA) 2. Czemu Riot zarabia o wiele więcej z samego LoL'a niż Frogster z wszystkich tytułów? Pozdrawiam!

1. Dla mnie od pewnego czasu nie ma różnicy czy jest przesadzony IS czy tylko jest. Czy jest jedno czy tylko drugie to już przekreśla grę.

2. Może dlatego, że LoL jest bardziej grywalny, lepszy. Nie wiem, a w ogóle to skąd możesz wiedzieć kto więcej zarabia? Z resztą ja nie mówię otwarcie, że tylko Frogster jest do d*py.

I radziłbym zejść na ziemie i nie ku**wić mi tutaj <_< .

Dlaczego gadacie w temacie o TERZE o RoMie i LoLu oraz co najgorsze o item shopie, który TERY nie dotyczy bo to gra p2p?

Frogster jest taki sam jak każdy wydawca, nie mam do niego zastrzeżeń bo spotkałem w mojej karierze o wiele gorszych wydawców przy których Frogster to ideał.

TERA jest pierwszym tytułem p2p jakim zarządza ta firma, z tego co zapewniali jest to dla nich nowe doświadczenie i będą się starali jak mogą, a muszą się starać bo kontrakt jaki zawarli z Bluehole studio mówi o dotrzymaniu standardów gry "trój-gwiazdkowej(AAA)", w przypadku złamania zasad będą zmuszeni zamknąć grę i w najgorszym wypadku zapłacić developerowi odszkodowanie.

Cenzura jest sporem dziwnym, Frogster dopuścił się tego zabiegu z powodów surowego prawa na terenie Niemiec, zapomniał niestety, że mają wydać grę na całą Europę a więc muszą pójść na kompromis i tak oto cenzura częściowo odchodzi w zapomnienie dla wszystkich prócz niemców, których wersja po wykryciu ojczystego języka będzie się sama cenzurować.

Dlaczego gadacie w temacie o TERZE o RoMie i LoLu oraz co najgorsze o item shopie, który TERY nie dotyczy bo to gra p2p?Frogster jest taki sam jak każdy wydawca, nie mam do niego zastrzeżeń bo spotkałem w mojej karierze o wiele gorszych wydawców przy których Frogster to ideał.TERA jest pierwszym tytułem p2p jakim zarządza ta firma, z tego co zapewniali jest to dla nich nowe doświadczenie i będą się starali jak mogą, a muszą się starać bo kontrakt jaki zawarli z Bluehole studio mówi o dotrzymaniu standardów gry "trój-gwiazdkowej(AAA)", w przypadku złamania zasad będą zmuszeni zamknąć grę i w najgorszym wypadku zapłacić developerowi odszkodowanie.Cenzura jest sporem dziwnym, Frogster dopuścił się tego zabiegu z powodów surowego prawa na terenie Niemiec, zapomniał niestety, że mają wydać grę na całą Europę a więc muszą pójść na kompromis i tak oto cenzura częściowo odchodzi w zapomnienie dla wszystkich prócz niemców, których wersja po wykryciu ojczystego języka będzie się sama cenzurować.

Nie do końca chodzi tu o Niemcy, bardziej o to że tera została ocenzurowana w Ameryce ze względu na tamtejszą społeczność problemy pedofilią etc. a frosgter otrzymał te samą wersje co ci w usa wiec, teraz to od nich zależy jak to tam zrobią poza tym tera posiada serwery DE które mają "dodatkową" cenzurę : ) tak że nie da się powiedzieć bitte :D

2. Czemu Riot zarabia o wiele więcej z samego LoL'a niż Frogster z wszystkich tytułów?

Bo robią turnieje, na których są sponsorzy, więc kasy nie mają tylko z graczy. Tak choćby.

Co do samego Frogstera, nie wiem czemu Bluehole postanowiło, że dystrybucją ma zająć się Frogster, jest to chyba najgorsza firma jaką kiedykolwiek widziałem, praktycznie w każdym aspekcje, od wyciągania kasy do supportu. Frogster jest strasznie łasy na kasę, w końcu zrobią coś naprawdę niefajnego i będzie płacz. Z drugiej strony, jak dla mnie to tą grę mógłby wydawać nawet Blizzard, byłaby i tak tak samo beznadziejnie nudna i ten cały "non target"... [ironia] zrobiony po mistrzowsku...

Naprawdę nie wiem dlaczego ludzie hejtują frogster ale jak dla mnie zaczęcie procesu zdejmowania cenzury którą nałożył zacierający ręce cwaniak w garniturze ze względu na Amerykę to dobry krok

link do arytkułu

http://tera-europe.com/newsdetail/article/patch-preview-politics-blood-guild-emblems.html

a wy jak myślicie?