Fujifilm Finepix S2960HD vs Nikon Coolpix L120

Cześć, mam do dyspozycji 900 zł i chciałem je przeznaczyć na jakiś aparat ponieważ moja stara cyfrówka spadła z szafki, niefortunnie upadając na matrycę... Nie opłaca mi sie jej wymieniać ponieważ cena samej matrycy wynosi 150zl+ a aparat kosztuje 349 zł więc postanowiłem kupić nowy..

chodząc dzisiaj po mieście wstąpiłem do Euro RTV AGD (mam zaufanie do tego 'marketu', ponieważ kupowałem już w nim PS2, PSP, X360 oraz TV). W oczy rzuciły mi się te 2 modele.

Fujifilm Finepix S2960HD

oraz

Nikon Coolpix L120

Temat zakładam dlatego, ponieważ jestem kompletnym laikiem w sprawie sprzętu fotograficznego..: / Prosił bym o jaką kolwiek pomoc w dokonaniu decyzji..

ja bym brał NIKONA :)

jeśli masz tyle kasy ;]

Mam podobnego Fuji i działa bardzo dobrze. Mój starszy jest fotografikiem i ma ze 3 lustrzanki Canona, ale często pożycza sobie mój aparat, bo robi całkiem dobre zdjęcia. A do domowego użytku nie ma co przepłacać. Śmiało bierz Fuji imo :)

Jeśli chodzi o stabilizację obrazu,. Wygooglowałem sobie różnice między cyfrową a optyczną stabilizacją i każdy mówi ze optyczna jest o wiele lepsza .. : / Nicon ma właśnie taką, i jestem teraz w kropce..

Bierz Nikona, bez zastanowienia.

jasne, że optyczna stabilizacja obrazu jest o wiele lepsza - bierz NiKON'a

Cześć, mam do dyspozycji 900 zł i chciałem je przeznaczyć na jakiś aparat ponieważ moja stara cyfrówka spadła z szafki, niefortunnie upadając na matrycę... Nie opłaca mi sie jej wymieniać ponieważ cena samej matrycy wynosi 150zl+ a aparat kosztuje 349 zł więc postanowiłem kupić nowy..

chodząc dzisiaj po mieście wstąpiłem do Euro RTV AGD (mam zaufanie do tego 'marketu', ponieważ kupowałem już w nim PS2, PSP, X360 oraz TV). W oczy rzuciły mi się te 2 modele.

Fujifilm Finepix S2960HD

oraz

Nikon Coolpix L120

Temat zakładam dlatego, ponieważ jestem kompletnym laikiem w sprawie sprzętu fotograficznego..: / Prosił bym o jaką kolwiek pomoc w dokonaniu decyzji..