Witam. Skończyłem oglądać pierwszą serię pełnometalowego alchemika i na końcu pierwszej serii Alphonse stracił wspomnienia o alchemii (ale nie stracił o Edzie) i wylądowali po przeciwległych stronie wrót. Zacząłem oglądać drugą serię (brotherhood), a tu Al znowu zapieczętowany w zbroi. Otóż jaki/jakie odcinki to kontynuacja pierwszej serii? Nie pojmuje tego
FullMetal Alchemist
Więc tak, Full Metal Alchemist i Full Metal Alchemist: Brotherhood nie mają ze sobą nic wspólnego, różnica polega na tym, że Brotherhood jest oparty na mandze, a zwykły nie. To nie jest żadna kontynuacja, tylko właśnie zrobione na podstawie mangi.
Zwieńczeniem pierwszej serii jest film pełnometrażowy "Conqueror of Shamballa". Druga seria to reset pierwszej i trzymanie się oryginalnej mangi, tak jak mówi piotrex97.
Przy czym jak chcesz zachować sobie dobre zdanie o pierwszym sezonie to filmówki nie polecam oglądać, bo to gwałt na tym wspaniałym uniwersum - pełno bezsensów i nielogiczności. Zresztą, tak samo jak druga seria. Poza kilkoma fajnymi postaciami (erm, w sumie to chyba ich nawet kilka nie było...) jest zwyczajnie przeciętnym shounenem.
Więc Al i Ed już się nie spotkają ?
Obejrzyj po prostu film i drugi "sezon", to bedzie odpowiedzia na wszystkie twoje pytania.
ok dzięki
Witam. Skończyłem oglądać pierwszą serię pełnometalowego alchemika i na końcu pierwszej serii Alphonse stracił wspomnienia o alchemii (ale nie stracił o Edzie) i wylądowali po przeciwległych stronie wrót. Zacząłem oglądać drugą serię (brotherhood), a tu Al znowu zapieczętowany w zbroi. Otóż jaki/jakie odcinki to kontynuacja pierwszej serii? Nie pojmuje tego