Witam! Ostatnio pod wpływem Jamiroquai i RHCP zaraziłem się muzyką funkową. Zna ktoś jakieś ciekawe zespoły grające funk lub muzykę z elementami funku? Najlepiej polskie zespoły. (Oprócz klasyków typu Funkadelic, Jamesa Browna, Earth Wind and Fire, Kool and the gang itd. bo takie zespoły to znam:)). Z góry dzięki za jakieś utwory oraz zespoły, szczególnie polskie!
Funk - poszukiwana muzyka
Rapcore z elementami funku może być? Bo jak tak to Rage Against The Machines
Może nie typowy Funk, ale myślę że spodoba Ci się twórczość pana Les'a Claypool'a - wirtuoz basista, niesamowity basista, bas gra u niego ZAWSZE pierwsze skrzypce, wymiata na basie i równocześnie śpiewa. Tworzył i solowo i w różnych zespołach wykorzystując swoje imię i nazwisko w ich tytułach, ale nie tylko. Założył też zespół Primus. Jego starsza twórczość ma dość specyficzny klimat, nowsza już na 100% powinna Ci podejść. Solowe albumy niekoniecznie, są trochę... No są nietypowe. Najlepiej spróbuj ogarnąć wszystko i wybrać to co lubisz z jego twórczości, miej na uwadze to po prostu.
Witam! Ostatnio pod wpływem Jamiroquai i RHCP zaraziłem się muzyką funkową. Zna ktoś jakieś ciekawe zespoły grające funk lub muzykę z elementami funku? Najlepiej polskie zespoły. (Oprócz klasyków typu Funkadelic, Jamesa Browna, Earth Wind and Fire, Kool and the gang itd. bo takie zespoły to znam:)). Z góry dzięki za jakieś utwory oraz zespoły, szczególnie polskie!