Czy warto jest jeszcze zaczynac w Forseken World? Czy gra jest p2w? Czy gra duzo ludzi oraz polaków?
FW czy warto?
Opisze to co sam doświadczyłem jak grałem w FW. Na początku mega fajnie dużo klas, ras, ogółem super. Zakładam postać, wbijam do gry i jest super : całkiem fajne questy, skille niczego sobie, exp całkiem fajnie leci. 5, 10 , 15 , 20 lvl błyskawicznie wskoczył. Dobiłem tak do 35 i zaczęło mi coś już nie pasować. Non stop te same, bądź prawie identyczne questy. Ledwo dowlokłem się na nich do 40 lvl-a. Wtedy zainteresowałem się item shopem.... całkowita porażka. Niektóre z questów wymagają itemków z IM, w IM można kupić item który wymieniamy potem u NPC na kasę z gry ( za ten itemek NPC dawał więcej kasy niż ja uzbierałem wbijając 40 lvl ), do tego liczne bostery i itemki dodające premie do statystyk. Nie dość że P2W to jeszcze ciągłe, monotonne powtarzanie dzień w dzień identycznych questów ( oczywiście exp możesz sobie przyspieszyć wypijając specjalne potki które dają ci tyle expu co 3-4 questy - skąd je zdobyć ? Oczywiście z IM ;p )
Sam teraz wyciągnij wnioski.
W tym momencie nie warto, ale poczekaj jeszcze w tym roku powinny wejść wilkołaki to dojdzie trochę nowych graczy.
Wszystkie f2p gry ze steama = kox IS. Do 45lv jeszcze da rade expić bez IS, później trochę trudno. No pvp bez IS nie ma szans, staty o x2-x3 większe do free. FW to taki żabsterowy ROM.
Czy warto jest jeszcze zaczynac w Forseken World? Czy gra jest p2w? Czy gra duzo ludzi oraz polaków?