FX 8xxx od AMD a Spartan PRO

Witam. Ma ktoś może jakie dokładne info jak sprawuje się Silentium PC Spartan Pro na procesorach serii FX-8xxx od AMD. Czy temperatury są znośne? Myślę nad zakupem fx 8320 lub fx 8350 i chciałbym wiedzieć jak poradzi sobie z nim mój spartan. Nie zależy mi na podkręcaniu! Czekam na opinie.

Bez podkręcania czemu miałby sobie nie poradzić :)? Skoro chłodzenia boxowe AMD dają rade a do najlepszych nie należą to nie widzę problemu w Spartanie

Jak ci nie zależy na podkręcaniu, to po co ci customowe chłodzenie?

Co do Spartana to nie wiem, ale ja osobiście mam w komputerze nieco droższy model z tego samego gatunku i firmy http://allegro.pl/silentiumpc-fortis-he1225-dzis-wysylka-amd-intel-i3460458351.html i w połączeniu z pastą Arctic Silver 5 zbiło mi temperaturę na procku o jakieś 15-20C, a do tego pasuje na wszystkie sockety. Tylko uwaga, bo duże bydle i do małej obudowy może nie wejść.

No, ale ja podkręcam solidnie, a jakbym miał jechać na standardowych taktowaniach to bym zostawił boxa. Strata kasy.

Nie ufam boxowi od AMD (a miałem to niby lepsze z rurkami) bo mi wył i dlatego wymieniłem go na moim Phenomie. Przy renderowaniu zużycie procesora to niemal 100 % a ja lubię ciszę. Mimo wszystko dzięki za wszelkie odpowiedzi. Trzeba chyba poszperać za prockiem.

Radzę z własnego doświadczenia kupić macho rev 2 do tego procka. I jak już to kupuj 8350, jest mocniejszy.

Witam. Ma ktoś może jakie dokładne info jak sprawuje się Silentium PC Spartan Pro na procesorach serii FX-8xxx od AMD. Czy temperatury są znośne? Myślę nad zakupem fx 8320 lub fx 8350 i chciałbym wiedzieć jak poradzi sobie z nim mój spartan. Nie zależy mi na podkręcaniu! Czekam na opinie.