Tworzę obecnie swoją własną grę Flash. Dawajcie mi sugestie i uwagi dotyczące tego projektu, a z resztą, przeczytajcie opis:
-wersja gry: PROTOTYP (1 działająca wersja)
-producenci: Flash Games Factory (Mac70
-Wydawnictwo (o ile to tak można nazwać): Kongregate
Wersje językowe: ENG, prawdopodobnie również PL, może DE
-przybliżony stan zaawansowania:
mechanizmy- 20%
grafiki- 5%
misje- 3%
muzyka- 0%
Fabuła
W świecie pokazanym w Galaxy wars istnieją dwie frakcje- Ziemianie oraz Arvanci. Ludzie lepiej żyją na planetach przypominajacych Ziemię, a za to kosmici- wulkanicznych, pustynnych, bez atmosfery. Gra op[owiada o konfliokcie pomiędzy tymi pierwszymi z drugimi. Po drodze dołączy jeszcze trzecia frakcja, ale o niej już za dużo nie będę mówił.
Mechanizmy
Głównym celem w każdej misji jest przejęcie wszystkich planet lub/i zniszczenie przeciwnika. Na przejętych planetach można stawiać różne struktury, na przykład otaczające planetę polem siłowym lub przyspieszające polepszanie/degradowanie klasy planety. Poza tym są również na przykład stocznie, w których możemy budować statki różnego typu- od konstruktorów, poprzez myśliwce aż do ciężkich bombowców. Jednostki Ziemian są zbudowane głównie z prostokątów i wymagają do budowy głównie metalu, a kosmitów mają różne kształty i najważniejszym surowcem do ich budowy są ludzie z planet.
Pomoc w projekcie
Pomoc przydałaby się, ponieważ za dobrym muzykiem lub grafikiem nie jestem. O ile jeszcze takie rzeczy jak logo sam stworzę, to już z jednostkami, planetami i budynkami będzie ciężej. To samo z muzyką. Jeśli ktoś chce, to może pomóc w zamian za nick w liście płac. Jestem dobry w AS, ale nie w rzeczach bardziej praktycznych niż tworzenie kodu.
Screenshooty i podobne
Na razie nie będę umieszczać, bo w końcu to na razie tylko prototyp i wygląda tak, jak wygląda (jedyne, co tam jest ładne, to kilka grafik interface'u stworzonych przeze mnie).