Game Naruto 2D - BETA już w najbliższy weekend!

Ktoś Cię pogania do wydania tej bety? Nie lepiej najpierw wszystko przygotować, dopiąć na ostatni guzik, i włożyć w ładną ramkę aby zachęcić graczy?Rozumiem twoje zdenerwowanie, nikt nie czuję się dobrze, gdy ktoś narzeka na jego ciężką (?) pracę, ale staram się wam tylko pomóc.Pierwszym elementem tworzenia MMO jest dokładne rozplanowanie, ruszenie bety ,,znienacka,, nie jest dobrym pomysłem.

Uwierz mi, że na takim silniku i na własnym hoście będzie mogło grać nie więcej jak 50 graczy albo i mniej . Zresztą, znająć życie ta gra upadnie szybko. Jedyną godną uwagi grą opierającą się na tym samym kodzie źródłowym ( lub podobnym) było Heroes Come Back - autorzy nie widzieli sensu, żeby dalej prowadzić projekt. Dobrą grą było też Dbo2 (może ktoś kojarzy?).

Podejrzewam, że ta produkcja opiera się na silniku Eclipse( lub jego kodzie), tak?

Nie pouczaj mnie o Eclipse, bo sam byłem jego aktywnym użytkownikiem przez jakieś 2 lata ^^.

Silnik fakt, najlepszy nie jest, ale w dobrych rękach potrafi zdziałać naprawdę wiele, przykłady?

Crystalshire, Silverdale, czy chociażby nasz rodowity Aphelion, można?, można, ale trzeba włożyć w to ogromne nakłady czasu i pracy.

Co do omawianego tutaj tytułu, mimo że tak jak ty świetlanej przyszłości nie widzę, to próbuje dać mu szansę ^^.

Jak już mówiłem wcześniej, zobaczymy jak będzie wyglądać beta :).

Dla mnie oczywiście musicie dodać możliwość dostania się do Czwórki Dźwięku jako jeden z czterech członków :Kidomaru , Tayuya , Sakon/Ukon , Jirobou oraz możlwiość korzystania z ich kekkei genkkai oraz jutsu . :D

Zagram na pewno. Tylko żeby to nie było tak jak ze wszystkimi grami na Eclipse / Elysium Diamond, że upadną w tydzień po starcie bety. ;)

Uwierz mi, że na takim silniku i na własnym hoście będzie mogło grać nie więcej jak 50 graczy albo i mniej . Zresztą, znająć życie ta gra upadnie szybko. Jedyną godną uwagi grą opierającą się na tym samym kodzie źródłowym ( lub podobnym) było Heroes Come Back - autorzy nie widzieli sensu, żeby dalej prowadzić projekt. Dobrą grą było też Dbo2 (może ktoś kojarzy?).Podejrzewam, że ta produkcja opiera się na silniku Eclipse( lub jego kodzie), tak?

Na Elysium Diamond jest limit 20 graczy ;)

Nie pouczaj mnie o Eclipse, bo sam byłem jego aktywnym użytkownikiem przez jakieś 2 lata ^^.Silnik fakt, najlepszy nie jest, ale w dobrych rękach potrafi zdziałać naprawdę wiele, przykłady?Crystalshire, Silverdale, czy chociażby nasz rodowity Aphelion, można?, można, ale trzeba włożyć w to ogromne nakłady czasu i pracy.Co do omawianego tutaj tytułu, mimo że tak jak ty świetlanej przyszłości nie widzę, to próbuje dać mu szansę ^^.Jak już mówiłem wcześniej, zobaczymy jak będzie wyglądać beta .

Nie pouczam cię, tylko napisałeś ten wcześniejszy post, tak jakbyś nie miał o niczym pojęcia. Btw. ja byłem aktywny w tym "czymś" ponad 4lata ;)

Te gry, które wyżej wymieniłeś na pewno posiadają jakiś programistów, a ta produkcja pewnie żadnego. Jednak mam nadzieję, że im się uda, bo sam chętnie bym zagrał.

Tutaj widać słomiany zapał - zróbmy serwer naruto, będzie fajnie zarobimy. Gdy okaże sie zbyt duży nakład pracy lub np niespodziewany błąd którego nikt nie umie naprawić i projekt leci w zapomnienie. Serwery tego typu szybko padają w 95%. Ten lishin załsania się faktem że nie wszyscy siedzą 24/7h przy kompie....Bez jaj to co wy robicie można sobie 2-4h dziennie poświęcić i mięc naprawdę fest robione tylko do tego trzeba tygodni często miesięcy i UMIEJĘTNOŚCI w tym co się robi - bo jasne ze ktoś co ledwo potrafi to i tamto będzie to robił długo i nie wiadomo jak w praniu wyjdzie. Ten ubogi client - ile wy go robicie? Miesiąc lub dłuzej? Chciałbym zobaczyc grafiki, jakich używacie, jak wygląda mapa czy nie jeden wielki kwadrat, liczbę systemów, profesji, itemów. Wy próbujecie odpieprzyć na szybko. Puścice ludziom wasza ćwieć betę i co? Zakładam ze bd lagi, crashe, problemy z wejściem, ludzie będą narzekać ze to i tamto źle. Na waszym miejscu nie napalałbym się tylko zrobił te bete porzadnie bo po jej nieudanym starcie zapały opadną na amen.

Masz 2 screeny na stronie dzisiaj dodam wiecej screenow z roznych map , i nie stawiaj nas odrazu na straconej pozycji :)

Game Naruto 2D - BETA już w najbliższy weekend!

Niedawno w jednym z forumowych tematów mogliście przeczytać, że BETA testy odbędą się wkrótce. Tym czasem miło mi poinformować, że to "wkrótce" będzie już w najbliższy weekend! O przebiegu i charakterystyce naszych testów będzie można przeczytać na http://www.gamenaruto2d.dbv.pl zachęcam do odwiedzania, gdyż głównym źródłem wiedzy o grze jest jej strona a nie moje GG :) .

Pozdrawiam